Comandamentul lotrilor de țară…

Adevărul e că ăștia doi lucrează bine în echipă! Când primul taie ce mai funcționează prin organismul numit societate, celălalt vine și spală imaginea de chirurg (politic) ratat al întâiului. Și nu o face pe scuza ficatului care a dus poate prea mult, și a înmuiat mâna politicianului de bodegă dincolo de blegire, ci într-un argument elitist de te și miri de pe unde l-a procurat Liviu de la Gartea!

Distruge primul ceva bun? Vine apărătorul și explică: am vrut ca oamenii să aibă o alternativă! Să mai aleagă o dată, că poate au greșit (iar dacă e nevoie îi convingem noi că au greșit!), întâia oară. Iar argumentul folosit de Liviu Dragnea pentru a justifica acțiunile premierului Tudose ar putea deveni clișeul unei guvernări menite a ținti însăși fundamentele țării.

Izbim cap în cap piloanele de pensii până le fărâmițăm?! O facem dară pentru a putea „renaște” din cenușa ce va fi rămas (și în care ne vor transforma guvernanții ăștia, sector cu sector, toată țara, în modelul unic pe are îl vrea partidul), apoi întreaga tărășenie va fi justificată prin invocarea „mai binelui”!

Mai dăm o dată posibilitatea românilor să opteze” (dar de ce să nu să-și revizuiască alegerile și la nivel politic?!). Este găselnița lătrată de Liviu Dragnea pentru ca partidul să-și poată băga labele în toate cotloanele!

Și nici nu prea ai ce să replici… Păi’, ce poate fi mai democratic decât dreptul de a alege, nu?! Doar că alegerea pe care o vrea țara, între liniile democrației și libertății, nu are la coadă acel „încă o dată”. Care, de fapt, este vechea formă de epurare a dorințelor și voinței maselor după rația impusă de guvernanți…

Nu a ieșit cum trebuie? Îi punem pe români să mai aleagă… Eventual, ori de câte ori este nevoie! Fie până se vor plictisi, și ne vor lăsa pe noi să scoatem ce trebuie din jobenul ipocriziei și al imposturii, ori până se vor plictisi și vor pleca în alte țări unde nu sunt forțați să-și tot aleagă „binele”…

Acum, guvernanții au luat în cătare pilonul de stabilitate pentru viitor… Și sfarmă o alegere deja făcută pentru a insinua un presupus bine unic. Iar piloanele de pensii private vor fi destructurate doar pentru a-i pune pe oameni să mai aleagă „o dată”. Pentru că aceasta este matematica guvernării lăsate pe mâna analfabeților, impostorilor și lotrilor. Doi și cu trei trebuie să dea unu. Și punct. „Unu” ca pilon de pensii. „unu” ca marjă de opțiuni pentru orice va urma.

Pesemne, așa se va justifica și aberația „splitării” TVA… Un șpriț de separare a banilor care va împinge economia în degringoladă Ce importanță are că vor fi pierderi?!… „Experimentul” va fi făcut pentru mai da încă o dată companiilor dreptul de a opta, nu?! Doar că s-ar putea ca firmele să opteze spre alte meleaguri, ca sedii sociale, sau spre declararea ca neplătitoare de TVA. Iar guvernanții știu asta. Așa cum știu bine că toate măsurile pe care le forțează vor duce în final la colaps.

Știu și înțeleg bine fundătura în care împing țara… Și știu bine și scopul pentru care fac asta… Și nu este unul electoral. Pentru că alegerile sunt departe iar măsurile lor nu se mai calchiază pe ideea populismului haiducesc.

Înțepenirea economică a țării… Blocarea fluxurilor financiare… Destructurarea sistemului bancar prin inducerea la nivel de masă a neîncrederii… Zeci de falii care să invadeze societatea românească. De altfel, luat la bani mărunți, programul de (anti-)guvernare de acum pare livrat de consultanții comitetului budapestan „Trianon 2020”. Sunt scheme de destructurare, de insinuare a neîncrederii, de generalizare a lipsei de predictibilitate care ar trebui să alerteze serviciile. Măcar acele părți din ele care nu au fost puse la vipușca trădătorilor de neam și țară, a clicilor acestora, a coloanelor de cauciuc ce freacă bonteul veneticilor…

 

P.S.:

Tot oferta guvernamentală de „a mai opta o dată” se va livra ca explicație și când va exploda nemulțumirea românilor care muncesc afară și care se vor trezi cu un impozit pe… absență. Amendați pentru că au plecat fără să se anunțe miliția central-fiscală. Atunci va fi vorba, probabil, de posibilitatea „oferită” de guvernanți de a se mai gândi dacă mai merită să muncească pe la alții! Doar că și aici „opțiunile” deja creionate sunt bine cunoscute de către guvernanți. Știu ce vor alege românii care lucrează afară. Știu că aceștia vor întoarce definitiv spatele țării care îi alungă și când vin în concediu… Pentru că aceasta este linia generală de depopulare a unei țări… Prin sfârtecarea cumsecădeniei noastre cu furcile umilinței la ghișee… Căci, nu-i așa?!, la fiecare român umilit, dezgustat, alungat, se va fi răspuns cu încă o barcă plină cu imigranți…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*