Actorul Cătălin Frăsinescu este cel care a urcat pe scena de la Cinema Pro pe 8 martie 2017 și i-a dat viaţă lui Oscar Wilde (scriitor irlandez; 1854-1900), în spectacolul de teatru „Bună seara domnule Wilde”, oferit de Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu, în regia lui Felix Crainicu, tuturor femeilor de ziua lor. Cătălin și-a asumat sută la sută rolul şi a făcut-o cu eleganţă, cu mult mister şi cu acea doză de „nebunie” pe care orice actor o are atunci când joacă un astfel de personaj. El, Wilde, este un încarcerat, fără prieteni, doar cu o gaşcă de colegi de celulă cu a căror destine începe să se joace şi să le atribuie câte un personaj fictiv, ca plăsmuiri ale minţii sale diabolice.
Cătălin Frăsinescu, ca tânăr plecat din orașul cu parfum de teatru Piatra Neamț în căutarea sensului vieții și stârnit de pasiunea pentru teatru, a pornit pe cărarea grea a artei actoricești mai întâi la Facultatea de Teatru din cadrul Universității de Artă Teatrală din Târgu-Mureș – Secția Actorie, clasa profesorului Ion Săsăran, transferându-se apoi la Facultatea de Teatru din cadrul Universității Spiru Haret – Sectia Actorie, clasa profesorilor Sanda Manu și Dana Voicu, unde susține și licența. În afară de rolurile interpretate în timpul facultății, el joacă roluri importante, precum: File din spectacolul „Omul care aduce ploaia” de Richard Nash (regia Cosmin Crețu), Dl. Wilde din spectacolul „Bună seara, domnule Wilde” după Oscar Wilde (regia Felix Crainicu), Prințul din spectacolul „A fost odată un castel” (scenariu colectiv; regia Daniela Andrei), Prințul din spectacolul „Cartierul poveștilor” (Teatrul „Ion Creangă”; scenariu colectiv; regia Michal Svironi), Îmblânzitorul de cai din spectacolul „Ciorica” (poveste populară; regia Andreea Vălean), Soțul din spectacolul „Clubul verighetelor” (spectacol independent, la Teatrul Joint – Club A’Live), Contele din spectacolul „Eduard al III-lea” de William Shakespeare (Teatrul Național București; regia Alexandru Tocilescu), Besemenov din spectacolul „Micii burghezi” de Maxim Gorki (regia Andrei Munteanu), Ernst Ludwig din spectacolul „Cabaret” de Jhon Kander și Fredd Ebb (regia Beatrice Rancea), Un polițist din spectacolul „Butoiul cu praf de pușcă” de Dejan Dukovski (regia David Schwartz), Un soldat din spectaclul „Scrisori de pe front” de Adrian Gavrilă (regia Marius Costache), Interpretul din spectacolul „Momente George Coșbuc” (regia Cătălin Naum), Un soldat din spectacolul „Schimb de prizonieri” de Ștefan Mitroi (regia Cătălin Naum). În filmul artistic Cătălin Frăsinescu apare ca Un revoluționar în filmul „Manipularea” (regia Nicolae Oprițescu), Un general în filmul „Supraviețuitorul” (regia Sergiu Nicolaescu), Ion în filmul „Contratimp” (regia Jesus dell Cerro) și Bodyguard în comedia românească „Cuscrii” (regia Radu Potcoava). El apare și ca Young narrator în filmul documentar „Noica: ce știe? ce vrea? ce-i trebuie?” (2011). Cătălin este actor complet cu multe ore pe scândură, la Teatrul Naţional din Bucureşti, la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” sau la Teatrul „Ion Creangă”.
În piesa de faţă, care nu este la prima reprezentaţie a acestui spectacol, dar este prima pe o scenă bucureşteană, la Cinema Pro, Cătălin şi-a demonstat pe de-o parte valențele actoriceşti – şi recunosc m-a impresionat – iar pe de altă parte valențele sale de a interpreta partituri muzicale, şi în acest spectacol are câteva, unele dintre ele destul de grele. Comedia mai are în distribuție și pe actorii Oana-Maria Dragne, Șerban Chițu, Vlad Bînzoiu, Virginia Vasilache, Ana Sivu-Daponte, Sandu Sorin și Teodora Daiana Păcurar. Ca și poveste, ne aflăm într-o temniţă, unde personajele scriitorului capturat prind viaţă, cântă şi dansează. Ce înseamnă să fii onest sau cum poţi să ieşi descurcat dintr-o încurcătura? O comedie englezească plină de substanţă, un spectacol complex în care se îmbină teatrul, muzica şi dansul, o viziune contemporană a poveştii clasice în viziunea regizorului Felix Crainicu. Cum ar fi să fim proprii noştri stăpâni şi să ne controlăm destinul, şi ducând la extrem ideea, cum ar fi dacă ne-am juca de-a Dumnezeu pentru o zi şi să decidem noi destinul altora? Cam aşa am putea, succint, să descriem spectacolul de teatru, oferit de Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu, în regia lui Felix Crainicu, intitulat „Bună seara domnule Wilde”.
Astfel, acest spectacol, bine pus în scenă de Felix Crainicu, este o reluare a unui spectacol de succes, ce, de-a lungul timpului, a fost adus la viaţă de mari actori ai scenei româneşti. Felicitări tuturor, iar voi, cititori, cei care poate nu ați prins bilet pentru spectacolul de la Cinema Pro vă mai rămâne de făcut un drum până la Giurgiu, la Teatrul „Tudor Vianu”, unde Cătălin Frăsinescu este membru permanent al trupeu de actori de aici. Astfel, aici îl mai puteți vedea în spectacolul „Imagini pe Gramofon”, spectacol de street – movement creat de Cosmin Crețu (premiera mai 2017), sau în personajul File din „Omul care aduce ploaia” de Richard Nash (regia Cosmin Crețu; premieră martie 2017). Actorul Cătălin Frăsinescu și-a găsit locul ca actor al Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, unde iată, este chiar Oscar Wilde… Bună seara domnule Wilde…
Lasă un răspuns