Acești infractori (penali ori părtași!) ce ne conduc…

Dar de ce numai „manualele școlare”?!… Toate cărțile! Ce atâta diversitate în idei, opinii și informații?! Declarăm toate cărțile ca fiind de importanță națională și le tipărim la Monitorul Oficial! Iar pentru a ști nea Terente Tudose ce e mai bine de tipărit pentru națiunea pe care nu vrea să o lumineze, căci poporul pus să gândească naște idei, să înființeze și un departament de selecție. Cu două secții de cenzură: Manuale și „altele”. Iar la altele să bage, eventual, și cărțile. Pentru că, dacă „fixăm” manualele, adică punem în ele tot ceea ce crede premierul că le trebuie elevilor, nici nu o sa mai fie nevoie de cărți! (Că nu ‘geaba a popit ministrul cu ferpar școlar manualele alternative! Mai scoatem și din astea rămase și gata!). Ba, și mai bine: să militarizăm și tipografia de la Monitorul Oficial! O trecem la Apărare, poate prinde Educația ceva coadă de procente din ăia doi la sută din buget cu care umblă Românica prin lume că îi are de cheltuit!

Așa găsim și o cale de finanțare pentru învățământ… Mai ales că, după gândirea îmbătrânită a premierului, nici nu ar mai fi nevoie de atâția bani! Că el vrea doar două tipuri de manuale, pentru Real și Uman. Și fără „erate” de la an la an. Manuale fixate între noțiuni și sigilate militărește! Păi’, de ce să tot umble la ele ăia de le mai zice și profesori-autori?! Vorba premierului: ce a mai câștigat Ștefan cel Mare vreo bătălie de la ultima… ediție?! Nu a mai câștigat el de cinci sute de ani, de ce să tot umble istoricii ăștia prin manuale?! De ce să „le tot rescrie”, cum se avântă nea Tudose-clasicul (cam prea clasic pentru vremurile ăstea, totuși…) pe spuza adevărului grăit cam nărod? Treaba e că nici un domnitor nu a mai câștigat bătălii, „între timp”, și nici matematicienii antichității nu au mai „rescris” vreo teoremă; dar se mai fac descoperiri despre cum au stat lucrurile pe vremea lor…

Premierul pare tot mai clar ștanțat într-o anti-perestroika întârziată… Ne întoarce în timp. Că e el „învechit” sau că diriguitori (militari, nu militarizați!) din spatele lui sunt depășiți, și nu pot ține pasul cu evoluția societății (aia normală, în continuă căutare), nici nu mai contează!

Lucrurile se îndreaptă spre un grotesc în care și cenușiul ceaușist va părea curcubeu de libertăți! Un premier care se revoltă împotriva cardurile de salarii pentru că, pesemne, nu se descurcă el la bancomat, sau poate nu are ținerea de minte necesară pentru patru cifre, nu e de colea într-o țară care a exportat și exportă generații de informaticieni! Un premier care amenință în modul cel mai socialist cu putință, cine nu e cu noi (băncile – „mai rele ca Terente!”, multinaționalele, patronii, salariații din privat, oamenii prea liberali în gândire) sunt contra noastră. Un premier care instigă, amenințând că poate să-l pună și pe ăl bătrân (al lui, din familionul personal, la prima strigare, dar cum ăștia au luat țara pe post de neam de stors, instigarea ar putea viza toți bătrânii care își primesc drepturile pe card) să refuze pensia pe card este deja mult prea mult.

Și totuși, de ce să declarați doar manualele ca fiind de importanță națională și să decideți unde le editați și tipăriți? Declarați toată țara de importanță națională! Și impuneți ultimul rând din partea țării! Cine nu dă de băut, la guvernanți, să fie definitiv dat afară.

Dar chiar așa, tot după vorba premierului: „Am luat-o razna complet”? Îi punem noi semnul de întrebare, că ăștia de ne conduc nu lucrează decât cu impuneri! Așadar, am luat-o razna de îi mai ținem pe acești borfași (penali, părtași și admiratori) în fruntea țări? De la ăi penali, alde Dragnea, la cei împotriva bunului simț?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*