„Să faci din fiecare clipă, clipa cea mai prețioasă cu putință, aceasta este arta vieții”

Adriana Pârvu  era elevă a Liceului Teoretic „I. L. Caragiale” din Bucureşti, când s-a întâlnit pentru prima dată cu studenţii Facultăţii de Arte, Secţia Teatru, din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti, studenţi ce îşi aveau cursurile în sălile acestui liceu. Văzând spectacolele din cadrul examenelor de arta actorului s-a hotărât să devină actriţă şi în anul absolvirii 1998, s-a înscris la examenul de admitere la Universitatea Ecologică – Bucureşti, Facultatea de Arte, Secţia Actorie, fiind repartizată la clasa profesorilor Adriana Piteşteanu şi Iulia Boroş. Dovedind abilităţi pentru dans, canto, călărie, auto, scrimă, arte marţiale, cascadorie şi limbi străine, Adriana Pârvu susţine examenul de absolvenţă în anul 2002, fiind apoi licenţiată U.N.A.T.C. – Bucureşti. Tot în anul 2002 Facultatea de Arte, Secţia Actorie, a Universităţii Ecologice devine prin transfer Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Spiru Haret din Bucureşti.

În anul 2003 actriţa Adriana Pârvu dă concurs şi se angajează la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău. În timpul facultăţii a abordat nenumărate roluri, din  care putem aminti: Zoe din piesa O scrisoare pierdută de I.L.Caragiale (regia Adriana Piteşteanu), Anna din piesa Anna Christie de Eugene O. Neill (regia Adriana Piteşteanu), Nebuna din piesa Efectul razelor gama asupra anemonelor de Paul Zindel (regia Adriana Piteşteanu), Neaga din piesa Deşteapta pământului de V. I. Popa (regia Adriana Piteşteanu), Eleva din piesa Lecţia de E. Ionesco (regia Adriana Piteşteanu), Varvara din piesa Vilegiaturiştii de M. Gorki (regia Adriana Piteşteanu), Cresida din piesa Troius şi Cresida de W. Shakespeare (regia Adriana Piteşteanu), Electra din piesa Electra de Sofocle (regia Mihaela Juvara), Nebuna din piesa Marat-Sade de Peter Weiss (regia Adriana Piteşteanu), Adela din piesa Casa Bernardei Alba de F.G. Lorca (regia Gelu Badea). Ca și actriţă a Teatrului Municipal Bacovia a primit mai multe roluri importante, dintre care amintim: Mary-Lou din piesa Privelişte Minunată de Mrozek (regia A.Vizauer), Catherine din piesa Opt femei de Robert Thomas (regia G. Balint), Pierette din piesa Casa plăcerilor de G. Gabor (regia G. Balint), Gena din piesa Titanic Vals de Tudor Muşatescu (regia D.L. Fulga), Pasărea din piesa Doamna Bovary sunt ceilalţi de H. Gârbea (regia Bogdan Ulmu), Balerina din piesa Livada de portocali de Yosef Bar Yosef (regia G. Balint), Autostopista din piesa AUTO de E. Caballero (regia Claudiu Goga), Adela din piesa Casa Bernardei Alba de F.G. Lorca (regia Gelu Badea), Prezentatoarea TV din piesa Proştii sub clar de lună de T. Mazilu (regia Ion Sapdaru), Susanne din piesa Dragoste în patru tablouri de Lukas Baerfus (regia Theo Herghelegiu), Gilda din piesa Oraşul în care ploaia nu-ncetează de Theo Herghelegiu (regia Theo Herghelegiu), Grevistul din piesa Mizantropica de Theo Herghelegiu (regia Dan Tudor), Heruvimul fericit din piesa Requiem de Hanoch Levin (regia Alexander Hausvater), Fanty din piesa Suntem patru facem teatru de Erhard Schmied (regia Gabriel Duţu), Colombina din piesa Peţitoarea sau Surprinzătoarele aventuri amoroase de la hanul lui Brighela de Mihai Serghei Todor (regia Mihai Serghei Todor). În anul 2008 este prezentatoare la televiziunea B1 TV (Poveşti de viaţă).

Adriana Pârvu apare și în filme artistice, precum în rolul Secretara din filmul artistic Legiunea străină (regia Mircea Danieluc – 2006), în rolul Ana Catuna din filmul Învingătorii (regia Ovidiu Georgescu – 2008) şi mai apare în filmul cu distribuţie internaţională Bunraku (Media Pro; regia Guy Moshe – 2008). Cu spectacolele în care joacă a participat la mai multe festivaluri naţionale şi internaţionale, dintre care amintim: Festivalul internaţional de teatru Avram Golfaden (Iaşi – 2004; cu spectacolul Livada de portocali), Festivalul de regie „Capul de regizor” de la Buzău (2006; cu „Auto”, regia Claudiu Goga), Festivalul de regie de la Reşiţa (2007 – cu Proştii sub clar de lună de Th. Mazilu, regia Ion Sapdaru), Festivalul de comedie Constantin Tănase de la Vaslui (2007; cu Proştii sub clar de lună, de Th. Mazilu, regia Ion Sapdaru), Festivalul Fără Bariere de la Satu Mare (2008; cu Requiem de Hanoch Levin, regia Alexander Hausvater), Festivalul Underground de la Arad cu spectacolul Oraşul în care ploaia nu-ncetează de Theo Herghelegiu, regia Theo Herghelegiu. Actriţa Adriana Pârvu se află de câțiva ani buni într-o relație cu actorul Gabriel Duţu (fost director artistic al Teatrului Municipal din Bacău; fost director artistic al Teatrului Municipal din Târgoviște), cel care a interpretat personajul principal din telenovela Narcisa sălbatică de la Antena 1, iar împreună au o fetiţă foarte reușită, cu care se mândresc. În prezent amândoi îşi văd de proiectele teatrale pe care le au împreună. Dacă treceţi pe lângă un afiș pe care apar cei doi actori, puteți lua bilet. Nu veți fi dezamăgiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*