Actorul premiant din „Gașca Zurli”

Răzvan  Daniel  Marina vine din oraşul – staţiune Breaza de la Valea Prahovei, atât de îndrăgit de bucureşteni, de undeva de pe strada cu nume atât de frumos de „Fundătura Liliacului”. Născut la 14.11.1989, când România se pregătea de Marile Evenimente din Decembrie ’89, s-a declarat de mic pasionat de dans modern, baschet, fotbal, drumeţii montane şi teatru. După ce urmează în perioada 2004-2008 cursurile Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Breaza, profil filologie-bilingv, trece examenul „din prima” şi devine student al Facultăţii de Arte, din cadrul Universităţii Spiru Haret din Bucureşti, specializarea Artele Spectacolului (Actorie), clasa profesorilor Sanda Manu, Dana Voicu.

Fire neliniştită, după primul an de studii se transferă la clasa profesorilor Mircea Constantinescu, George Grigore, Ioana Visalon şi Cristi Toma. Ca experienţă artistică din timpul facultăţii, putem menţiona câteva roluri interpretate, precum: rolul Demetrius, din spectacolul „Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare (2009), rolul Grig din spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian (2009), rolul Treplev din spectacolul „Pescăruşul” de  A.P. Cehov (2010), rolul Dorn din spectacolul „Pescăruşul” de A. P. Cehov (2010), rolul Hamlet din spectacolul „Hamlet” de William Shakespeare (2011). Plin de vervă şi umor, Răzvan  Daniel  Marina se implică şi în alte proiecte apărute în cale sa, dându-le valoare şi finalitate artistică, precum spectacolul „Hansel şi Gretel” creat pentru copii şi adaptat de Mirela Retegan (rol Hansel) la  Teatrul Zurli, dar şi spectacolul „Pinochio”- spectacol pentru copii adaptat de Mirela Retegan (roluri: Gepeto şi Motanul) la Teatrul Zurli, spectacolul „Albă ca Zăpada” – spectacol pentru copii adaptat de Mirela Retegan (rol:Piticul Mutulică) la Teatrul Zurli.

Devenind atașat de acest gen de spectacole vivante, Răzvan Marina devine colaborator permanent al acestul teatru, implicându-se în majoritatea aparițiilor publice. Printer alte proiecte culturale abordate, únele sunt legate de instituţii de teatru clasice, precum Teatrul Foarte Mic (2011-2012, spectacolul „Hamlet un exerciţiu”, după William Shakespeare, regia artistică Liliana Pană (rol Laertes). Atestat musical ca şi bariton şi având Premiul I la Festivalul de Teatru pentru elevi „Primavera – 2008”, pentru recitare, Răzvan  Daniel  Marina, având un simţ civic major, se află şi în posesia unui „Certificat în calitate de voluntar în cadul programului de acţiune comunitară desfăşurat în oraşul Breaza anul 2004-2005- Strategia Naţională de Acţiune Comunitară”. Primind în anul 2012 rolul Mascaril din spectacolul „Preţioasele ridicole” după Moliere, în regia de scenă a domnului profesor Mircea Constantinescu, şi jucând la studioul nostru teatral studenţesc Black Box Studio Sud, în stagiunea curentă, Răzvan  Daniel  Marina nu uită plaiurile prahovene de unde a plecat şi organizează un mic turneu cu acest spectacol în oraşul său natal, la Breaza, dând dovadă şi de un bun simţ managerial şi organizatoric. Participând la „Festivalul Serile Teatrului Studenţesc – 2012”, Răzvan  Daniel  Marina este apreciat şi răsplătit cu „Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal”, pentru rolul „Mascaril”, din spectacolul „Preţioasele ridicole”, după Moliere. Ca o adevărată drumeţie montană pare să fie drumul parcurs de către studentul nostru, acum absolvent, Răzvan  Daniel  Marina. A pornit ca şi râul Prahova, cel ce trece prin apropierea casei sale părinteşti, şi a poposit cu bagajele culturale ce le avea în familia noastră de artişti din cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii Spiru Haret din Bucureşti.

Acum, mai bogat cu anii de experienţă teatrală adunați, poate porni mai departe, spre oceanul dramaturgiei universale. Succes Răzvan Marina, Cel mai bun actor în rol principal din cadrul Festivalului Serile Teatrului Studenţesc – 2012! „GAȘCA ZURLI”, cel mai mare teatru privat pentru copii din România, l-a luat în brațele-i generoase și l-a distribuit în toate spectacolele sale. Astfel Răzvan poate fi văzut acum în „Am o casă mica”, „Crăiasa Răcelii”, „Uite vine Moș Crăciun”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Vreau pupic de noapte bună”, „Întâmplări din Lumea Poveștilor”, etc.  Tânărul actor Răzvan Marina și-a găsit locul de unde poate bucura mii de mici suflete, mii de inimoare, iar el poate călătorii prin lumea basmelor, ca un adevărat Făt – Frumos…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*