Și Teatrul din Giurgiu are potențialitate!

Aşa cum Bucureştiul îşi atrage viitoarele vedete, tot astfel şi oraşele de provincie cheamă la ele pe cei care simt că aici le este menirea, aici îşi pot găsi adevărata vocaţie artistică. Giulia Carla Ionescu, cea care a simţit harul actoricesc încă din fragedă pruncie, s-a născut la Giurgiu, la 04.07.1979.  Simţind că numai aici poate să se exprime, a urmat doi ani de pregătire în cadrul Școlii Populare de Artă din Giurgiu, secția actorie. Mai apoi, a părăsit malurile unduiose ale bătrânului fluviu Dunărea și a venit în capitală spre a ține concurs de admitere la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ecologice, devenită Facultatea de Arte, specializarea Artele spectacolului (Actorie) din cadrul Universității Spiru Haret din București. Odată admisă aici ea este repartizată la clasa Conf. univ. Margareta Pogonat, secondată la catedră de către asist. univ. Cristian Toma. În perioada 1997-2001 își asumă toate rolurile primite și lucrate la clasă, împreună cu colegii, primind note mari și felicitările catedrei îndrumătoare. În timpul studenției participă la crearea și prezentarea spectacolului de expresivitate corporală și dans „Îngerul Mileniului” în regia de scenă a lui Alexandru Darie (Directorul Teatrului Bulandra).

Odată cu terminarea cursurilor și susținerea examenului de licență, Giulia Carla Ionescu se hotărăște să revină pe meleagurile natale și dă concurs la Teatrul Valah din Giurgiu, unde odată admisă, activează în cadrul colectivului artistic din anul 2001, până în anul 2011. Din anul 2011 acest teatru își va schimba denumirea în Teatrul „Tudor Vianu”, iar actrița Giulia Carla Ionescu va activa pe mai departe pe scena acestei instituții de cultură. Pe scena teatrului din orașul său natal Giurgiu, actrița Giulia Carla Ionescu va interpreta cu aplomb și vivacitate personaje precum: Smeraldina din piesa „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni (regia artistică Mircea Crețu), Lizeta din piesa „Jocul dragostei și al întâmplării” de Marivaux (regia Florin Antoniu), Iulia din piesa „Iubire în plan secund” de Natașa Tanska (regia Mircea Crețu), Ioana din piesa „Cealaltă moarte a Ioanei Darc” de Ștefan Tanev, Dorina din piesa „Tartuffe” de Moliere, Magda Minu din piesa „Ultima oră” de Mihai Sebastian, Miriam din piesa „Miriam” de Dumitru Solomon, Pinocchio din piesa „Pinocchio” de Carlo Collodi, Donna Anna din piesa „Don Juan” de Guliherme Figuieredo, Oxana din piesa „Dragul meu ticălos” de Mihail Zadornov, Vivi Warren din piesa „Profesiunea Doamnei Warren” de G.Bshow, Fata din piesa „Dona Quijota” de Mircea. M. Ionescu, sau participarea din piesa „Feeling” în regia lui Dan Tudor (2010).

Ce am prezentat aici este doar o selecție a listei de spectacole în care a apărut de-a lungul anilor absolventa noastră Giulia Carla Ionescu. Cu spectacolul „Cealaltă moarte a Ioanei D’Arc” – de Stefan Tanev (regia Mircea Crețu), Giulia Carla Ionescu, alături de colegii de teatru Liviu Rus și Mircea Costea, a participat la numeroase festivaluri de teatru, precum: Festivalul Internațional de Teatru de la Vidin (Bulgaria), Festivalul Internațional de Teatru de la Silistra (Bulgaria), Festivalul Internațional de Teatru de la Russe (Bulgaria) și Festivalul Internațional de Teatru de la Shumen (Bulgaria), unde a câștigat Marele Trofeu pentru cel mai bun spectacol. Pentru activitatea sa laborioasă asupra rolurilor intepretate, actrița Giulia Carla Ionescu primește în anul 2004 Premiul de excelență oferit de Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Giurgiu. Astfel își răsplătește localitatea natală pe fii și fiicele ce se întorc de la studii din capitală și își aduc obolul personal la ridicarea nivelului cultural și educațional al concetățenilor lor.  Giulia Carla Ionescu este un astfel de exemplu demn de urmat care consideră că: „… și Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu are potențialitate și viitor”. Noi îi urăm multe succese pe scena teatrului ce a făcut-o cunoscută și i-a adus atâta fericire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*