Un semestru lămuritor!

Activitatea guvernamentală și legislativă derulată în primele șase luni ale actualei legislaturi nu a adus schimbările pozitive promise de partidele care au câștigat votul cetățenilor în alegerile din 11 decembrie 2016.

Eu respect opțiunile cetățenilor României dar, în același timp, sunt dator să semnalez că mulți, foarte mulți dintre compatrioții noștri au fost din nou înșelați de promisiunile fără acoperire ale politicienilor, mai vechi sau mai noi. Prin vicleşuguri, propagandă şi minciună românii au ajuns să cedeze încă o dată dreptul de administrare a avuţiei naţionale şi a viitorului lor unor lideri politici complet iresponsabili.

Nici pentru mine și nici pentru membrii și simpatizanții Alianței Noastre spectacolul politico-mediatic al căderii guvernului Grindeanu nu reprezintă o surpriză. El reflectă nivelul, stilul și calitatea actului politic dominant, din nefericire, în România ultimelor decenii.

De o parte a eşicherului politic, avem o coaliţie de guvernare care girează pentru ocuparea celor mai înalte demnităţi guvernamentale oameni capabili să pună în pericol interesele majore ale statului român, ridicând toanele şi bâlciul la rang de acţiuni politice.
De partea cealaltă un grup de partide și grupări de “opoziţie” care, pentru a aduna capital politic, au desfăşurat recent un alt spectacol grotesc de iresponsabilitate, susţinând prin comportamentul lor politic cel mai prost rezultat pentru România: adâncirea instabilităţii politice a ţării prin menţinerea în funcţiune a unui pseudo-guvern rămas fără susţinere parlamentară.

Până când românii se vor trezi şi vor înţelege ce se petrece în spatele perdelelor de fum pe care le trag în faţa lor grupurile de interese (interne și externe) care controlează la vârf deciziile partidelor parlamentare, România va suferi în fiecare zi de lipsa protecţiei unor partide democratice reale, normale, care să reprezinte în mod responsabil şi loial interesul cetăţenilor.

Direcția politică națională-suveranistă, conservatoare și creștin-identitară – pe care o afirmă și promovează Alianța Noastră nu este reprezentată, deocamdată, în Parlament (decât firav, pe alocuri, prin intervenții individuale ale unor parlamentari și nu prin acțiuni coordonate și strategii politice consistente). Vă asigur, însă, că ANR își continuă efortul de organizare și dezvoltare spre a putea interveni, în viitor, pentru echilibrarea spectrului politic românesc și o configurare organizațională aptă să susțină interesele fundamentale ale României și ale românilor cu privire la gestionarea resurselor, drepturile noastre de proprietate, dezvoltarea economică durabilă, apărarea valorilor românești și, mai cu seamă, pentru promovarea în Parlament și în funcțiile de decizie a unor oameni competenți, cinstiți și cu adevărat responsabili.

Liderii pe care îi merită România există, sunt peste tot trudind anonimi în toate locurile şi instituţiile acestei ţări. Mai rămâne însă ca aceștia să se implice cu mai multă hotărâre, în mod constructiv și eficient, pentru a înfrânge blocajul politic în care ne aflăm de prea multă vreme. Alegerile viitoare nu sunt departe și trebuie să ne găsească pregătiți.

Împreună, vom reuși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*