Războiul din PSD și resuscitarea lui Victor Ponta…

Zilele acestea este măcel politic în PSD. Asistăm la o cruntă luptă pentru putere în cadrul celui mai mare partid politic din România care nu a fost în stare să-și digere uriașa victorie electorală de anul trecut și iată că nu e capabil să guverneze. De 27 de ani nu s-a întâmplat ca partidul de la putere să depună moțiune de cenzură ca să cadă propriul guvern. Situația e de Kafka sau de teatrul absurdului al lui Eugen Ionescu. Este evident că se bat pe viață și pe moarte politică două găști în PSD. Una condusă de Liviu Dragnea, secondat de „locotenentele” Firea și Olguța și alta a premierului Grindeanu, suținut de Victor Ponta, tata socru Ilie Sârbu și niscai ofițeri secreți sau sub acoperire. În aparenta lui naivitate de vulpe păcălită, Liviu Dragnea a crezut că dacă bate din nou palma cu Sistemul scapă de dosarele penale și-l lasă pe Grindeanu să guverneze ca un pudel de casă. Realitatea din teren a fost alta: Grindeanu susținut de Sistem și acoperiții din politică care l-au resuscitat pe Victor Ponta, ca secretar general al Guvernului, a negociat cu o serie de palamentari nemulțumiți de Dragnea să aibă „guvernul lor” PSD, și unii și alții fără nicio legătură cu interesele românilor și bune practici de guvernare. Pe de altă pate Liviu Dragnea în afară de OUG 13 și alte manevre parlamentare să scape de dosare nu prea a mai făcut și nici nu a știut să facă.

Liviu Dragnea este pe un drum cu sens unic spre o nouă condamnare, ce-i închide cariera, iar lupii tineri din PSD incitați de Victor Ponta au simțit miros de sânge. Klaus Iohannis și subordonații din serviciu le-o fi dat și puțin ajutor să se încaiere taberele pesediste de la ”ciuma roșie” între ele până mai slăbesc electoral, de la 50 la sută la o cifră „calmantă”de circa 30 la sută. Nu întâmplător președintele Iohannis a zis că nu se bagă, cel puțin public, în războiul intern din PSD, pentru că acesta îl ajută să crească PNL în fața unor socia-democrați ce se linșează la guvernare. Conflictul se aseamănă izbitor cu cel dintre Radu Vasile și Emil Constantinescu din 1998/1999. Președintele Klaus Iohannis se pare că comunică bine cu guvernul secretarului general Victor Ponta. Serviciu la servicii, așa e în …tenis.

Conflictul politic din PSD nu are nicio legătură cu interesele țării, iar Euro a început să crească periculos. Bătălia e doar pentru putere și bani, iar tabăra lui Dragnea va ieși șifonată, pentru că Grindeanu chiar nu are ce pierde. În schimb cel mai câștigat din acest conflict iese Victor Ponta, care poate face ca și secretar general al guvernului jocurile geopolitice lui Erdogan în Balcani? În aceste zile ca secretar general poate semna câteva acte ce pot amaneta viitorul economic, religios și cultural al țării? Între operații la genunchi pe malul Bosforului, Victor Ponta este cel care a semnat proiectul pentru construirea unei mega – moschei (de ce nu doar o moscheie?) la București cu un complex educațional de școală islamică de tip Madrasa. Din informații pe surse am aflat că destui membri ai comunității evreilor români din Israel sunt îngrijorați de accederea lui Victor Ponta la secretariatul general al Guvernului României, timp în care „Mickey Mouse” poate semna acte ce vor grăbi ridicarea unei mega-moschei cu universitate islamică la București. Există temeri îndreptățite că periplul guvernamental al lui Victor Ponta la Guvern nu e poate întâmplător sau numai un joc politic intern, ci un act de geopolitică turcofilă la gurile Dunării? Tot mai mult în estul Europei se sapă de către interese ce-l privesc pe Erdogan alias Qatar, la fundamentele iudeo-creștine ale bătrânului continent. Cei de la PSD ar trebui să se spele cu apă rece pe față, să lasă interesele personale și de grup și să-i dea la o parte și pe Dragnea și pe Ponta și să pună un nou președinte, unul mai tânăr. Poate pe Chirică de la Iași? PSD pare rupt în două, spre bucuria opoziției și satisfacerea unor interese geopolitice după vizita lui Iohannis la Trump, care a alertat Turcia și nu numai. Apropo, Mickey Mouse devine „#rezist”?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*