Criză guvernamentală, criză… antiguvernamentală sau un prim „#Trianon”?

Partidul de guvernământ pare rupt în două… Și totuși, nu putem vorbi de un PSD „bun” și unul „rău”, ci de unul anti-românesc. Iar ceea ce este grav în această criză nu este felul în care două orătănii politice au început să se jumulească în același cuib. Pentru că nu pe același cuib se bat ele… Este trist că, în vreme ce jalnicele zburătoare social-democrate se „înfruntă”, de profitat profită găina maghiară… Care pare a deveni cocoșul politic al ringului dâmbovițean ori de câte ori se iscă vreo „criză” politică. Iar grav, pentru noi, pentru țară, pentru viitorul nostru, este risipa de timp care se produce acum. Pentru că mai avem câteva luni până la momentul demarării Centenarului și, de fapt, unde suntem? Ce am făcut pentru a încerca să ne ridicăm măcar pe sfertul măreției înaintașilor?

Vrem nu vrem, ora exactă pentru ceea ce ar trebui să fie clipa astrală a recunoștinței noastre pentru înaintași, măcar ca omagiu, căci nu am făcut nimic concret, nu am înturnat nici măcar o brazdă din glia țării, se va da de la Guvern. Acolo se întoarce orologiul prezenței noastre, fie și ca biet ticăit, în fața Panteonul Național. Or, ce facem? Ne ciorovăim, ne dăm la glezne, ne facem de lucru (politic) parcă doar pentru a nu intersecta măreția pe care o avem de jubilat.

Și am spune că poate guvernanții chiar au realizat cât de mărunți sunt față de cei ce au întremat această națiune. Atât de mărunți că nu merită nici să șteargă geamurile Panteonului Național. Darămite să mărșăluiască pe sub vitrinele istoriei. Dar nu este vorba de asta. Pentru că sunt primii care își vor afișa impostura lângă imaginea titanilor Națiunii Române.

De fapt, asistăm, nu la un circ cu aparențe de mahala, ci la o acțiune concretă de blocare a posibilităților noastre de a ne omagia înaintașii. Pentru că, în momentul în care un neam este împins într-o stare de nepăsare, țintuit în indiferență, blazat, manipulat pentru a-și ignora singura referință care i-a rămas, Istoria, acea națiune se stinge.

De aceea, felul în care se derulează toată această confruntare „în” PSD, nu poate fi taxată doar ca simplu circ, ci incumbă un mecanism mult mai dezvoltat, pus în mișcare inclusiv de o influență pe care doar un departament bine organizat și bun stăpânitor al mașinăriei de manipulare o poate gestiona.

Sunt atâtea semne de întrebare încât nu poți să nu te întrebi dacă nu asistăm cumva la o primă acțiune de amploare a Departamentului Trianon de la Budapesta? Pentru că prezentarea „în front” a UDMR-ului și aducerea lui Victor Ponta în guvern, cam asta sugerează. (Doar Traian Băsescu, adulatorul de kurtos kalacs, lipsește, dar simpatia acestuia pentru lupa de „eliberare” dusă de Grindeanu este la rându-i un semnal).

Și poate că nici nu vorbim de prima acțiune de amploare a Departamentului Trianon! Căci nu trebuie să ignorăm „instrumentarul” deja existent, prin care s-a încercat împiedicarea românilor de a-și mai intona Imnul Național, la nivel de mase, sau afișarea drapelelor naționale. Ar putea fi însă prima acțiune pe care departamentul Trianon o face voit fățiș. Căci, rezultanta acestei crize „interne” a PSD-ului este și faptul că nu se pot construi clar momentele noastre de referință pentru anul Centenarului.

Iar faptul că Departamentul Trianon s-a inspirat sau chiar utilizează resursele „omuleților verzi” ai Moscovei rămâne doar un detaliu în tabloul dezastrului la care ne-am putea aștepta.

Un răspuns la “Criză guvernamentală, criză… antiguvernamentală sau un prim „#Trianon”?”

  1. Magda spune:

    Pe zi ce trece, realizez că România este PIERDUTĂ! S-au făcut STAT ÎN STAT ăia de sus, au ajuns să-și dea legi care să-i disculpe, inventează PRAGURI de corupție, e NĂUCITOR și DEPRIMANT!

    TOȚI, sunt o șleahtă odioasă de MAFIOȚI care se apară ei, între ei, ”arestările” și ”audierile” sunt plasate STRATEGIC, din când în când, filmate când trebuie și dintr-un anumit UNGHI, iar DEFINITIVĂRILE proceselor lor, cred că le vor apuca nepoții lor!
    Vrem DREPTATE? Pe lumea ailaltă, NU AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*