PPE aruncă PNȚ-CD la „groapa de gunoi” a istoriei!

Zilele trecute s-a petrecut un fapt istoric de un cinism fără precedent realizat de către politicieni ai UE față de un partid istoric, lucru ce amintește de cinismul Occidentului față de români după Yalta – 1945. Se dovedește încă o dată că politicieni occidentali sunt mânați față de România doar strict de interesul imediat. Dup ce TIR-urile românești sunt interzise prin legi draconice să circule în țări occidentale a venit și rândul unui mare partid care a realizat România democrată și modernă și s-a opus comunismului să fie aruncat la groapa de gunoi a istoriei. Așa cum nici Stalin nu a crezut în lacrimi când ne-a ocupat după ce am fost vânduți pe taraba istoriei de către Churchill, nici astăzi ”Europa nu crede în lacrimi”. Adunarea Generală a Partidului Popular European (PPE) a decis prin vot excluderea PNȚCD. În 1987 fusese înscris partidul în PPE de către Corneliu Coposu, pe când funcționa în ilegalitate. Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu a afirmat că a fost o execuţie de tip bolşevic. „Act ticălos al Partidului Popular European: execuţia de tip bolşevic a singurului partid creştin-democrat din România: PNŢCD! Mergem mai departe!”, a declarat Pavelescu. Acesta a povestit cum cum a fost înștiințat despre excludere. „Halucinant: în urmă cu două zile am fost contactat telefonic de şefa de cabinet a Preşedintelui PPE, Joseph Daul, care mi-a comunicat că mi-a fost transmis un e-mail de către Daul prin care sunt anunţat că PNŢCD este propus spre excludere! Sumar, în e-mail apăreau două informaţii false: prima, că PNŢCD n-ar mai fiintrat în parlament din 2000, a două că am întârziat plata cotizaţiei. Am transmis imediat informaţiile corecte, prima că PNŢCD a intrat în parlament în 2012, a două, că partidul îşi plătise, în urmă cu o luna cotizaţia chiar şi în avans pe anul în curs. Am fost invitat la şedinţa bordului PPE, urmată de şedinţa Adunării Generale, în care urmă votul”.

Președintele PNȚ-CD are dreptate să acuze politicienii UE de bolșevism și promovare de informații false. De altfel nu ar fi prima oară când politicieni din vestul european se folosesc de România și partidele românești și apoi întorc cu cinism spatele la cererile noastre sau ne vând pe nimic altor puteri mondiale. În 1987, când Europa occidentală a avut nevoie de opoziția din România și de PNȚ să doboare regimul național-comunist al lui Ceaușescu, a primit cu brațele deshise și fără plata cotizației partidul din clandestinitate condus de Corneliu Coposu. Atunci PNȚ era în catacombe, după ce liderii săi au stat zeci de ani în pușcărie și lucrau supravegheați de Securitate ca muncitori necalificați în industria socialistă. Datorită înscrierii PNȚ de către Corneliu Coposu în Internaționala Creștin Democrată a primit acest partid istoric al lui Maniu, care a făcut Marea Unire, și titulatura de CD, adică creștin democrat. În 1991 la un congres al PNȚ la București, Corneliu Coposu a amintit cum a afiliat partidul la Internaționala Creștin-Democrată: ”Partidul nostru este un partid modern de orientare creștin democrată, care urmărește consolidarea unui stat de drept cu reîntoarcere obligatorie la valorile tradiționale ale spiritualității și civilizației europene.La 2 februarie 1987, activând în clandestinitate, am afiliat partidul la Internaționala Creștin Democrată. Adeziunea noastră întreprinsă sub regimul intern de asuprire și hăituire a opoziției, la cererea noastră a fost publicată numai la 7 februarie 1990 pentru a fi scutiți de represaliile stăpânirii. De la 6 iulie 1991 partidul nostru a fost admis cu statut de observator și la Uniunea Europeana Creștin Democrată.Ce este democrația creștină? Acum două sute de ani după revoluția franceză a fost auzită pentru prima dată această împerechere de cuvinte, rostite în Adunarea Națională franceză la 21 noiembrie 1791, de către Lamourette. Ele demonstrau orientarea spre o democrație fundamentală pe morala creștină, în spiritul tradițional al deprinderilor specifice fiecărui popor. Partidul nostru și-a înscris în program, de la înființarea lui, principiul democrației și conceptul moralei creștine.”

În anii 90, Occidentul cinic s-a folosit de PNȚ-CD să-și satisfacă anumite interese economice, în timp ce în subsidiar susținea echipa fesenistă de orientare bolșevică condusă de Ion Ilici Iliescu. Jocul dublu al unor politicieni occidentali față de români are o veche istorie nefastă. După 2000 când PNȚ-CD nu a mai intrat în parlament căzând victimă structurilor de securitate controlate de FSN ce puneau pe tavă Bruxellului interesele naționale, partidul lui Maniu și Coposu a intrat într-un con de umbră. Ia acum prin excluderea din PPE, un el de urmaș al Internaționalei Creștin-Democrate, numele de creștin deranjează astăzi în Europa, PNȚ-CD e aruncat la coșul de gunoi al istoriei de către politicieni occidentali. Partidul a fost bun doar când a putut fi folosit imediat de politicieni vest-europeni. Acum PNȚ-CD e trimis la groapa istoriei de un Bruxelles infatuat și ignorant față de tradițiile democratice ale unui partid istoric românesc. Cred că Corneliu Coposu se întoarce în mormânt, iar urmașii ideologici ai lui Ion Ilici Iliescu conduc azi la București și Bruxelles, pentru distrugerea fundamentelor iudeo-creștine  și democratice ale Europei.

Lasă un răspuns