„Vă invităm să descoperiți frumusețea activităților făcute din pasiune”

Daniel Vecsei este un absolvent de marcă al Facultății de Muzică, specializarea Pedagogie muzicală, din cadrul Universității Spiru Haret din Bucureşti, promoția 2003. În prezent este director la Palatul Copiilor din Sibiu si profesor de chitară și de muzică. Pentru seriozitatea ce o acordă domeniului ales, el este numit deseori ca membru al juriului la numeroase concursuri judeţene, naţionale şi internaţionale de muzică uşoară şi populară.

El este coordonator al întregii activităţi a Palatului Copiilor în cadrul unor proiecte culturale şi educaţionale importante, precum: Proiectul „Sunteţi ca noi”, organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu – 2012, Proiectul „Un viitor, o şansă”, în parteneriat cu Complexul de Servicii Sibiu, Centrul de plasament „Gulliver” – 2013; Proiectul Consiliului Judeţean Sibiu „Zilele culturale ale judeţului Sibiu” – 2013; Proiectul educaţional „Caravana isteţilor”, în parteneriat cu Ministerului Educaţiei Naţionale şi Asociaţia Pro Educaţie Consulting Publishing SRL – 2013; Proiectul „Şi eu sunt ca voi”, organizat de Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane – 2013; Festivalul Internaţional „Copil ca tine sunt şi eu”, Simeria, jud. Hunedoara – 2013; Proiectul „Alcoolul nu te face mare” al Asociaţiei „We Help” – 2013; „Sibiu Book Festival” – 2013; Proiectul educaţional „Paşaport pentru cultură”, parteneriat al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Grupul Editorial Corint – 2013. Ca profesor de chitară și muzică folk în cadrul Palatului Copiilor din Sibiu, Daniel Vecsei se implică în educația nonformală, acesta fiind principalul atribut al activității cercului de chitară – muzică folk, ca activitate intenționată și orientată, ce permite adâncirea cunoștințelor și dezvoltarea competențelor dobândite de către elevi în orele de educație muzicală, dezvoltarea înclinațiilor și talentelor acestora pentru domeniul muzical (instrumental), folosirea eficientă și plăcută a timpului liber, dezvoltarea vieții asociative, dezvoltarea capacităților de a lucra în grup, formarea și dezvoltarea gustului estetic, dezvoltarea voinței și formarea trăsăturilor pozitive de caracter.

Cursul de chitară are ca scop atragerea elevilor spre cunoașterea și învățarea unui instrument muzical, cu care să poată acompania cântece învățate la ora de educație muzicală, cântece care nu sunt în programa școlară, precum și cântece din folk-ul românesc și internațional. De asemenea, cursul urmărește a fi o completare a orelor de educație muzicală din școli, unde elevii nu au posibilitatea de a învăța să cânte la un instrument.

Bazat pe educația estetică și a gustului pentru frumos, cercul de muzică folk – chitară contribuie la descoperirea și formarea unor adevărate talente, precum și la stimularea creativității în rândul copiilor. Repartizarea copiilor în grupe se face aici în funcție de vârsta elevilor și de nivelul lor de pregătire (începători, avansați), orarul cursurilor ținând cont de orarul și activitățile copiilor din școală. Cei mai talentați copii pot participa la spectacolele organizate de Palatul Copiilor, la alte activități desfășurate în colaborare cu instituțiile partenere, precum și la concursuri și festivaluri (județene, regionale, naționale și internaționale). Elevii cercului au participat la diferite evenimente și concursuri unde au obținut performanțe deosebite, precum și aprecierea publicului și a juriilor de specialitate. Astfel putem menționa: Concursul județean de muzică ușoară, folk, dans clasic și modern – Sibiu; Festivalul interjudețean „Ritmurile copilăriei” – Alba Iulia; Concursul internațional de interpretare vocală și instrumentală ,,Ofranda sunetului” – Iași; seria de spectacole susținute în cadrul Proiectului educațional la nivel național „Caravana Profesor Garfield te învață”; spectacole desfășurate în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu; spectacole organizate de Primăria Sibiu; participări la emisiuni televizate la TV Sibiu, LOOK TV Cluj – Napoca, precum și la spectacole și serbări tematice (Crăciun, Ziua Eminescu, 8 Martie, 1 Iunie etc.). Domnul profesor Daniel Vecsei, cel ce a ales cariera pedagogică, predând mai departe „ștafeta” cunoștiințelor acumulate în timpul facultății, invită elevii să descopere împreună, alături de profesorii din Palatul Copiilor Sibiu, frumusețea activităților făcute din pasiune.

După programul de școală este timpul pentru activități de destindere, dar din care se poate învăța mereu câte ceva nou. Prin natura activităților existente la Palatul Copiilor există posibilitatea să se descopere o „școală altfel”, o școală care ajută pe fiecare dintre cei implicați să știe mai multe și să fie mai bun. Aici elevii pot alege să deseneze, să cânte, să danseze, să modeleze lutul, să exerseze o limbă străină, să fie actori în cercul de teatru, să pătrundă în lumea informaticii, să realizeze circuite electronice, să facă experimente chimice, să meargă în drumeții și să respecte natura, să învețe să se orienteze în teren, să conducă mașinuțe de karting sau să realizeze modele aero și navo pe care apoi să le lanseze în zbor, respectiv pe apă. După cum vedeți, depinde doar de pasiunea elevului, pentru a alege activitatea la care dorește să se înscrie. Oricare dintre activitățile alese o să aducă satisfacție și totodată șansa de a găsi noi prieteni, de a fi angajat în activități practice diverse, de a dezvolta propriul potențial creator. Educația primită aici este o educație pentru viață, care pune accent pe partea practică și în care elevii vor dezvolta abilitățile de muncă în echipă. Aici există șansa de implicare în activități diverse, care vor completa educația primită în școală și în familie. La activitățile desfășurate aici există șansa de autocunoaștere, de descoperire a noi pasiuni, de experimentare a unui cadru nonformal de învățare. Toate activitățile desfășurate aici sunt gratuite. Corpul profesoral din cadrul Palatului Copiilor Sibiu vă așteptă la aceste activități plăcute, în fiecare an școlar, la început de octombrie, spre a vă înscrie. În fruntea tuturor se află aici Daniel Vecsei, absolventul de marcă al Facultății de Muzică, specializarea Pedagogie muzicală, din cadrul Universității Spiru Haret din Bucureşti, directorul acestei instituții importante de cultură și educație a municipiului Sibiu, cel ce pune suflet în tot ce face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*