De blestem în bobi de politică!

Acesta să-i fie sfârșitul politic? O femeie care îl face „preș”? Nu tu o descindere cu mascați sau măcar o condamnare cu executare?! Până la urmă, să-i se tragă de soroc în fața partidului de la o femeie? Așa de lipsit de strălucire? Pentru asta s-a chinuit să ajungă până aici? Pentru asta a scos morții din morminte și a desfăcut un referendum? Sigur, nu e vorba de orice femeie, ci de o adevărată „Vrâncioaie”, de spui că le dă de blestem la toți cei ce nu-și pleacă frunțile în fața ei.

Și totuși, atât să rămână din supraviețuitorul unei condamnări penale? Aceasta să-i fie ultima imagine politică: sul la picioarele ei? Ce deprimant ar fi! Ce lipsit de însemnătate în epilogul unei epopei politice, e drept, oricum anoste!

Acesta-i pare însă ultimul tren… Și cum să spui altfel când îl vezi pe ditamai Liviu Dragnea gata să se ia la harță cu protejatul lui de până mai ieri? Și culmea, nu pentru dreptatea lui (în fine, „fake”-urile lui de adevăr), ci pentru vrerea ei!

Iar adevărul e că nici de i-ar fi zis „Bombonica” și parcă tot nu s-ar fi împăunat așa pentru ea! Deși, mai știi?! L-a pus dară la zid pe ditamai premierul pentru a face auzită vocea de ușă scârțâită a Găbiței. Cică, așa este corect, politic! Ea are voie să îi ia la șuturi pe Sorin, că vine din „interiorul” partidului, iar cum PSD este „un organism viu” (deși nici a organ molatec nu mai aduce!), criticile ei sunt firești. În schimb, pe el, ditamai premierul, Liviu Dragnea l-a tras de urechi: să evite răspunsurile politice la adresa dânsei! De parcă el nu ar fi tot din același „interior” de partid!

Or, cum să nu fie jalnic un asemenea sfârșit?… Înainte de o Jilavă cât de mică, o „tubulatură”, o Gartea (!) de zăbrele trântită peste umbra lui, să-l vezi transformat în berbecele ei?! Berbecele de asalt al primăriței contra portiței lui Sorin!

Ce să fie dară?… Că bărbații (inclusiv cei „politici”!) nu se prostesc în asemenea hal chiar „din întâmplare”. Iar la cât o lasă să-i dea la rindea pe colegii din același interior de partid, mai că îți vine să crezi că i-a legat de niște bobi. Și n-ar fi de mirare ca „Vrâncioaia” să popească, dacă nu tot partidul, măcar guvernul. Să facă ea acele „evaluări” de transhumanță executivă. Cine pleacă, cine rămâne…

Sigur, ar putea fi doar o explozie de zel din partea duduii… Care nu mai are cu cine să dea de pereți prin primărie, că s-au cumințit toți (ăia de au rămas) și a sărit acum la gâtul miniștrilor. Că așa e genul „vrâncioacei”: trebuie să-și mărească armata de capete plecate de dinaintea ei. Că dacă, nu, îi dă cu blestem de bobi în politică. Sau de politică în boabe, că tot aia e! Ea vrea totul în administrarea ei de primăriță! Și metroul, și centura… Punct. Vorba e: ce faci femeie cu toate? Le duci acasă, în Voluntari? Și bine că nu s-a pus direct prim-ministră! Că era jale prin țară! Umblau ăștia prin instituțiile de stat, fie lipiți de pereți, fie plecați de șale în postura ghiocelului bugetar!

Întrebarea rămâne, dară: de ce i-a întors Dragnea lui Sorinel pălmuța aia părintească dată (aproape) peste dos, la învestirea din prima zi a ghioceilor, și i-a trântit-o acum atât de dojenitor peste gură? Să tacă? Să tacă doar când vorbește ea? Sau de ce?

Oricum, păcat că nu-i zice lui Sorin și „Greuceanu”, că poate așa se lua cu „Vrâncioaia” de la primărie până o dovedea… Sau mai știi?!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*