„Personajul Valeriu din serialul Îngeraşii de la Acasă TV a fost premiul meu cel mare!”…

Alex, aşa  îl cunoaştem cu toţii pe tânărul actor Alexandru Ioan Coman, este cel care s-a născut într-o vară fierbinte a anului 1987 în oraşul Piteşti şi cel care a reuşit să pătrundă tainele pasiunii pentru teatru încă de mic, colaborând îndeaproape cu Teatrul „Alexandru Davila” din oraşul natal, crescând printre actorii  şi personalul tehnic al acestei instituţii de cultură şi artă. După ce a urmat cursurile Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti – Secţia Matematică / Informatică, colegiu denumit şi „navă-amiral a învăţământului românesc”, fiind cea mai veche şi prestigioasă instituţie de învăţământ din judeţul Argeş, nu poate merge mai departe fără pasiunea ce i-a luminat copilăria. Astfel că susţine examen de admitere şi este admis, iar apoi se instruieşte în domeniul ales timp de trei ani la Facultatea de Teatru a Universităţii Spiru Haret din Bucureşti, fiind student al profesorilor Lucia Mureşan, George Grigore şi Mircea Constantinescu. A urmat apoi un  masterat la specializarea Artă Teatrală din cadrul Facultăţii de Arte a aceleiaşi prestigioase universităţi bucureştene.

Cariera sa de început a fost punctată de şansă, fiind premiat ca şi „Câştigător al Marelui Premiu pentru competenţele actoriceşti” în cadrul emisiunii „În al 9’lea cer” difuzată de către postul „Acasă TV”. Astfel, prin acest premiu, a devenit cunoscut şi a fost distribuit în serialele acestui post tv, precum în „Îngeraşii”, primind rolul lui Valeriu. Au urmat apariţiile din telenovela „Narcisa Sălbatică” – o producţie Intact – Antena 1 –  în rolul unui Poliţist, dar şi apariţiile din videoclipurile muzicale, precum „Animal X –  Mai departe de cer” şi „Ooops – Sărutul tău”. În prezent Alexandru Ioan Coman este actor al Teatrului Al. Davila din Piteşti, iar din experienţa sa profesionistă putem menţiona următoarele roluri din spectacole în care îl şi puteţi vedea: „Pasărea verde”   –  rolul lui Renzo; „Profu’ de franceză”  – rolul Profesorul; „Vlad Ţepeş” – rolul lui Vlad Ţepeş; „Sânziana şi Pepelea” – rolurile Papură Împărat şi Paharnicul lui Pârlea, etc. Are colaborări şi în spectacolele altor teatre, precum „Secta femeilor”  –  rolul lui Aminias  –  la Teatrul Nottara; „Gâlcevile din Chioggia” – rolul Jupân Vicenzo – la Teatrul Foarte Mic din Bucureşti. La toate acestea putem adăuga şi experienţa de film artistic, Alexandru Ioan Coman apărând în producţiile semnate de regizori cunoscuţi precum Andrei Blaier (filmul „Casting”; rolul Relu) şi Mirona Radu (filmul „Inspecţie”; rolul Elev), sau în producţii internaţionale precum „Another Side of Heaven” (2013) şi „Friendzone” (personaj Dan; TV Series; 2014). Alte roluri primite şi interpretate în timpul Facultăţii de Teatru sunt: spectacol de „Comedia dell’ Arte” – rolul Îndrăgostit; „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian – rolul Profesorul Miroiu; „Sfânta Ioana” de Bernard Show – rolul Seniorul de Boudricourt; „Năpasta” de I.L. Caragiale – rolul Gheorghe; „De veghe în lanul de secară” de Selinger – rolul lui Holden; „Richard al III-lea” de Shakespeare – rolul lui Richard; „Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă” de Horia Lovinescu – rolul lui Cain; „Nora” de Ibsen – rolul lui Krogstad; „Cum vă place” de Shakespeare – rolul lui Orlando; „Domnişoara Iulia” de Strindberg – rolul lui Jean; „Gâlcevile din Chioggia” de Goldoni – rolul Jupânul Vicenzo; „Bash – O trilogie contemporană” de Neil LaBute – rolul Tânărului etc.

Datorită capacităţii de integrare rapidă în colectiv, fiind o personalitate deschisă şi cu simţul umorului, bun coordonator cu spirit de echipă dezvoltat, sociabil şi comunicativ, adaptându-se rapid la mijloacele tehnice de lucru, Alexandru Ioan Coman apare şi în zona de advertising foto/video cu diferite reclame sau print-uri outdoor,  atât pentru România cât şi pentru mediul extern, pentru companii precum: Cosmote, Coca-Cola, Fanta, A1 (telefonie mobilă Austria), Sony Playstation, Avon, Carrfour, Practiker, etc. Nu lasă nici o oportunitate nefolosită, astfel că majoritatea rezultatelor obţinute în activităţile desfăşurate datorându-se gradului ridicat de implicare, Alexandru Coman abordează şi alte joburi la „Booker – agenţie de modele”, „Allure Models”, partener studio foto „Tibi Clenci Studio”, partener studio foto  „Sergioo Studio”, etc. În afară de activităţile şi rezultatele prezentate, a mai activat şi în calitate de model în cadrul mai multor agenţii de modele, unde a participat la diverse evenimente, precum prezentări de modă pentru diferite brand-uri, campanii de promovare pentru Marlboro, atât indoor, cât şi outdoor în calitate de „fake client” sau pur si simplu promoter/hostess.

A prezentat o emisiune de „Matinal” pentru o vreme la televiziunile „Estrada TV” și „TVH”. În viață se ghidează după celebrul dicton „Dragostea este a firii, nu a gurii” (Noica), sau „Doamne ajută-mă să îmi strâng în braţe soţia şi copilul că orice altceva este praf şi aer” (Gladiatorul). Bun orator, cu aptitudini  sporite în comedie, dar şi în genul dramatic, actorul Alexandru Ioan Coman de la Teatrul Al. Davila din Piteşti este un rezultat viu al metodei pedagogice existente la Facultatea de Arte a Universităţii Spiru Haret din Bucureşti, unde un întreg colectiv de cadre didactice şi spaţii generoase au dăruit din prea plinul lor sufletesc pentru a se şcolii şi desăvârşii acești tineri în tainele muzelor Melpomene – Muza Tragediei şi Thalia-Muza Comediei. Numai astfel Zeii Olimpului vor putea să se desfete pe mai departe cu aceste patroane ale artelor, lăsându-ne pe noi muritorii ca simplii spectator la marele spectacol al vieţii pe acestă Planetă Albastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*