Așa l-a prezentat la un moment dat regretatul umorist Ioan Gyuri Pascu pe actorul Mihai Bobonete, surprins și el de talentul și verva acestuia. Succesul în arta interpretativă vine când te aștepți mai puțin și se bazează în principal pe acea inefabilă calitate care se numește talent și pe care îl ai sau nu. Pentru cei care nu ştiu trebuie să menţionăm că Bobonete a urmat Facultatea de Teatru a Universităţii Spiru Haret din Bucureşti, la clasa profesorilor Adriana Piteşteanu și Vlad Rădescu, evidenţiindu-se la specializarea Improvizaţie Scenică. A fost unul din primii actori de Stand Up Comedy de succes din România.
Născut pe lângă Caracal, copilărind prin Ialomiţa, cu gimnaziul urmat la Giurgeni, el şi-a petrecut vacanţele la Craiova. A cules umor de pe unde a călătorit, voit sau nevoit. La Slobozia urmează liceul, apoi intră la Electrotehnică, la Universitatea din Craiova… „lăsându-mi singură şi cea mai mare iubire a vieţii mele între străini. Petrec patru anişori între Craioviţa-Valea Roşie şi Rotonda, îmi dau seama că n-am nicio treabă cu facultatea, vine şi Adi la şcoala 36 (fratele – n.a.), mă angajez pentru prima oară la Colgate, cel mai bun prieten al meu sare de la etajul 5 la 2 metri sub pământ, îmi cumpăr Oltcit, pleacă şi bunica din partea mamei, vând casa, plec la mare, îl întâlnesc pe Goga şi mă convinge să vin la Bucureşti să dau la actorie. În 2003 sunt admis la Spiru Haret, secţia Arta Actorului şi începe noua mea viaţă. Termină şi Adi liceul, mamaie vine la Giurgeni, că doar tataie fusese doborât de cancer, iar eu proaspăt bucureştean îmi regăsesc iubirea, aproape proaspăt absolventă de psihologie. Reînodăm legăturile, mă iartă Cătălina, cunosc oameni noi, îmi fac prieteni pentru toată viaţa şi mă mut din Drumul Taberii la Vitan, de la Vitan pe Enachiţă Văcărescu, de pe Enachiţă Văcărescu iar în Drumul Taberii, apoi dau şi pe la Bila pe Postăvarului şi mă stabilesc la Sălăjan pentru o bună bucată de vreme şi spre final de 2008 şi început de 2009 mă mut la Margineanu pe Căţelu ca să ajung acasă pe Baba Novac. Spun acasă pentru că aici vine prima oară micul meu Octavian în prima lună a lui 2010 şi pentru că aici vin în fiecare seară de oriunde aş fi, pentru că ştiu că sunt aşteptat cu drag. Profesional m-am tot scăldat între câteva proiecte pe la ProTv, unele mai serial cum a fost „Vine Poliţia”, unele mai de şueta cum a fost „Made în România” sau „Ţaca-Paca”, mai m-am învârtit şi de câteva scurte metraje dar tot timpul am făcut Stand-up comedy şi Improvizaţie. Dau naştere la Trupa Deko împreună cu Teo, Vio şi Costel, iar Neamţu mă ajută sş turnăm fundaţia la cea mai bună trupă de improvizaţie de la noi, adică ImproVizaţi.ro cu Tania, Marian, Mihai şi altii, mai noi sau mai vechi. Îmi place să fac lumea să aplaude indiferent dacă înainte de asta au râs sau au plâns cu lacrimi mari de crocodil, m-am apucat şi de teatru iar anul ăsta apar în două filme bune, îmi place ceea ce fac acum la Godot, Deko, Doroftei şi pe unde mă mai cheamă lumea pentru că asta cred că mi-a fost scris în frunte să fac şi pentru că am fost şi voi fi toată viaţa mea…„Un Comediant”.
Despre cariera sa, Bobonete avea să îmi spună: „Din 2003 până astăzi am făcut multe şi mărunte, am început în Cafe Deko şi m-am mutat la Orange Concept Store în 2007, am învăţat să fac evenimente, am lansat produse şi am înţeles ce înseamnă să fii cu adevărat Maestru de Ceremonii, am făcut spectacole pentru 10 oameni dar am distrat cu umorul meu şi aproape 5.000 de fanii ai publicităţii veniţi la Noaptea Devoratorilor de Publicitate din 2004. De-a lungul anilor am fost prieten şi cu interzisul alcool, dar şi cu nocivele ţigări, am petrecut Crăciunul cu oamenii care vând produse cosmetice dar m-am distrat şi cu angajaţii băncilor, am lansat „PowerTek” în România dar n-am lipsit de la C.E.R.F. în ultimii 3 ani, am câştigat „Campionatul naţional de Improvizaţie” în 2008 la Teatrul Metropolis şi sper că vom lua și cupa. Sunt prieten cu agenţiile de publicitate şi lucrez pentru corporaţii dar mă puteţi găsi în fiecare joi la Godot pe Blănari făcând improvizaţie iar vinerea şi sâmbăta la Café Deko chiar de două ori pe seară pentru că asta-i meseria mea şi fac treaba cu maxim interes şi profesionalism atât pe scenă cât şi pentru emisiuni tv cum ar fi „Ţaca-Paca” din 2007 de pe ProTv sau „Neaţa cu Răzvan şi Dani” de pe Antena 1. Participând la peste 500 de evenimente am râs cu Danone, B.C.R., Orange şi ne-am împrietenit cu Dacia, Nivea sau Pall Mall, am făcut improvizaţie pentru Ariston, Rompetrol sau Peroni şi am jucat în faţa doctorilor de la Bayer după ce am tratat cu ce-am putut mai bine pe farmaciştii de la GSK sau ADM Farm, am plecat în Team-Buildind cu Supradin, Echipa Naţională de Baschet a României dar şi cu 500 de angajaţi ai RomTelecom pentru că mă antrenasem cu Grupul de la Metro, ştiu exact ce înseamnă să fac un spectacol numai pentru angajaţi dar m-am produs şi pentru 3000 de angajate Avon la Sala Palatului în 2006. Nutline m-a scos pe sticla cu seria de reclame „Verde la Premii” şi am rămas aici cu Vărul de la Giurgeni în fiecare dimineţă la Antena 1.
Observând atâtea schimbări de traseu şi de adaptări la cerinţele unei pieţi aflate în mişcare continuă, tânărul Bobonete a „atacat” și marea familie a Serviciului Român de Comedie. Despre Mihai Bobonete, liderul SRC Toni Grecu avea să spună: „Pe Mihai Bobonete îl urmăresc de mai multă vreme, iar împreună cu Cătălin Neamţu va face echipă la numere improvizate, la happening-uri şi interviuri pe tema dată, fără text scris. Aceasta este o altă direcţie nouă pe care o abordăm în acest sezon la SRC”. Acum, chiar dacă Serviciul Român de Comedie se află în conservare, Bobonete merge mai departe cu serialul PRO TV „Las Fierbinți” (simpaticul cârciumar Bobiță), dar și cu alte emisiuni, precum „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, filmat tocmai în jungla din Africa de Sud, „Vocea României Junior” și „Jocuri de celebritate”.
De la un capăt la celălat al mapamondului, Bobonete, cel care şi-a făcut din nume un renume, cel pentru care drumul în viaţă a avut dintr-un început un sens, rămâne un agent secret în serviciul Artei Teatrale, aflat în misiune oficială sau sub acoperire, în slujba spectatorului, a zâmbetului şi a stării sufleteşti pozitive. El este Agentul Bobonete (pentru fete…)!
Lasă un răspuns