Vaccinarea obligatorie un alt… „1984”?!

În ultimii ani se întâmplă tot mai multe lucruri absurde și ciudate în societatea românească. Din 2007, de când România a devenit membră U.E. parcă noi, românii, suntem cobaii continentului. Pe poporul român pare că se practică tot felul de experimente economice, sociale, politice și, mai nou, de sănătate. Am fost singura țară din Europa, care am tăiat salarii, pensii și îndemnizații de mamă. Am făcut acord cu FMI deși nu mai trebuia. Suntem singura țară de pe continent în care lupta anti-corupție dusă până „la capăt” este de fapt o răfuială politică. Mai nou am devenit unica țară din Europa care își vinde terenurile agricole la străini. România pare că a devenit un poligon de încercare pentru tot felul de experimente „progresiste”, iar economia a ajuns o extensie a multinaționalelor și politica o prelungire a intereselor ambasadelor marilor puteri?

Suntem țara în care majoritatea românească este discriminată din multe punctele de vedere în propria țară, iar Diaspora, paradoxal, a devenit cu adevărat România Liberă. Ultimul experiment care se încearcă pe români este legea privind vaccinarea obligatorie. Dintr-o dată românii sunt obligați să-și vaccineze copiii, char dacă nu vor acest lucru. În majoritatea țărilor europene vaccinarea nu este obligatorie.În Austria, unde situația o cunosc foarte bine, sunt sute de mii de copii care NU se vaccinează, doar atunci când vor părinții la cerere. La noi, pe lângă vaccinurile firești și normale pe care le fac bebeluși la o lună, două, patru și nouă luni se încearcă impunerea unor noi vaccinuri, unele chiar periculoase pentru sănătatea copiilor așa cum spun medici renumiți. De ce? Pentru că ar exista o „mafie” internațională a vaccinurilor așa cum este cea a medicamentelor, iar România e o bună piață de desfacere în care se învârt milioane de euro. Politicienii pot fi cumpărați cu bani puțini sau primesc ordine de la corifeii ambasadelor, iar presa mainstream ce nu ar face pentru un contract gras de publicitate? Și atunci: „Hai să vaccinăm obligatoriu tot românul!” ne spun cei interesați.

În discuția vaccinării obligatorii a intrat și Sergiu Moroianu, doctor în matematică la MIT și soțul USR-istei Clotilde Armand. Acesta spune că proiectul de lege depus de Ministerul Sănătății este o combinație de nazism și comunism. Moroianu afirmă că obligarea părinților să-și vaccineze copiii ar putea avea efectul invers. „‘Comisia de vaccinare’ este aceeași în spirit cu legendarele „comisii pentru gravide” care controlau abuziv femeile în era ceaușistă, pentru a descuraja eventualele avorturi ilegale. În 2015 au avut loc în România 70.000 de avorturi. Însă în anii 1980, când avortul era permis doar în condiții speciale, aveau loc anual peste 400.000 de avorturi. Așadar când avortul era controlat, aveam mai multe avorturi decât azi când e „la liber”. E oare înțelept să introducem obligativitatea vaccinurilor, sau va avea efectul contrar celui scontat?”, a scris Sergiu Moroianu. Acesta a afirmat că nu există certitudine de sută la sută în materie de sănătate publică. „Ca om de știință, trebuie însă să protestez foarte hotărât împotriva dogmatismului în materie de sănătate publică. Nu există certitudine sută la sută. Rămâne mereu o șansă, desigur mică, ca peste 50 de ani să se dovedească că vaccinurile obligatorii cu care ne-a obligat pesedeul să ne vaccinam copiii aveau poate componente periculoase, sau efecte secundare catastrofice pe termen lung. Nu putem sufoca gândirea critică și progresul prin ucazuri totalitare!” Propusa „lege a vaccinării” este o lege nici de stânga, nici de dreapta: undeva la mijloc între nazism și comunism. Sunt total contra. Precizez că sunt vaccinat, la fel ca toți copiii mei. Dar nu recunosc nimănui dreptul să mă „convoace” la „Comisia de vaccinare”. Cine prezidează acea comisie, cumva dr. Mengele? Ce urmează, obligativitatea prezentării la comisia de sterilizare?!”

Un alt om de știință renumit Prof. Univ Dr. Pavel Chirilă, a decis să se implice în această dezbatere transmițând o scrisoare deschisă celor mai importanți oameni politici din țara noastră. Acesta consideră că obligativitatea vaccinării copiilor reprezintă o eroare gravă și le pune în pericol acestora sănătatea. Prof. Univ Dr. Pavel Chirilă a precizat că a întâlnit în dese rânduri cazuri în care copiii au avut de suferit de pe urma vaccinurilor, unii fiind în stare foarte gravă.Am vaccinat mii de copii și am vazut multe reacții adverse, unele foarte grave. Injectarea unei substanțe în trupul unui om fără acordul lui riscă să facă rău „în numele binelui”

Chiar și politicienii sunt conștienți de sămânța de totalitarism a vaccinării obligatorii. Deputata Cătălina Bozianu face un apel în această problemă pe care o consideră una politică și nicidecum una care ar fi în favoarea copiilor care ar putea fi folosiți drept „cobai”. ”Atât ca mamă a doi copii, care au depășit, ce-i drept, vârsta vaccinării, cât și ca parlamentar, consider că am obligația să afirm un adevăr dovedit: statul nu poate fi un părinte mai bun decât părinții naturali ai copilului. Pe de altă parte, am fi cu toții mult mai mulțumiți dacă statul s-ar îngriji, cu prioritate, de procurarea vaccinurilor care lipsesc de pe piață, dacă i-ar informa pe oameni atât cu privire la riscurile refuzului vaccinării, cât și la efectele unor vaccinuri și, în general, dacă ar înceta să-i mai considere pe părinți niște subordonați ai săi. Fac, de aceea, un apel la responsabilitate către fiecare dintre cei implicați în procesul de legiferare. Să avem grijă să nu transformăm părintele în sclavul statului iar copilul în cobaiul acestuia.” Cred că pentru unii vaccinarea obligatorie este o afacere nu un act medical.

Dar să prezentăm un extras din cartea autoarei Dr.Christa-Todea-Gross, unde găsim mari surprize: „Vaccinurile: Preventie sau Boala? O noua patologie pediatrica”. (Editura Christiana, Bucuresti 2012, p. 410-412, disponibila pe site-ul: www.pentruviatacluj.ro), în care aflăm lucuri interesante despre vaccinarea în țările europene la anul 2012. De atunci nu cred că se fi schimbat multe lucruri. În Austria știu situația bine și nici un vaccin nu este obligatoriu. În Germania nu este obligatoriu niciun vaccin, din 1982 conform IFSG (Infektionsschutzgesetz: Legea pentru prevenirea Bolilor Infecţioase). Sunt recomandate sugarilor şi copiilor vaccinurile: DTP, Hib, antipolio, hepatitic B, antivaricelic, antipneumococic şi antimeningococic. Sugarii nu sunt vaccinaţi la naştere. Doar în cazuri de risc înalt se recomandă vaccinul hepatitic B la naştere. În Olanda nu este obligatoriu niciun vaccin, iar vaccinurile recomandate sugarilor şi copiilor mici sunt: antipolio, Hib, DTP, hepatitic B şi MMR (ROR). Nu intră în schemă vaccinul BCG, iar la naştere nu este obligatoriu/recomandat niciun vaccin. În Luxemburg nu este obligatoriu niciun vaccin. Sunt recomandate copiilor vaccinurile DTP, antipolio, ROR, Hib şi hepatitic B, la copii. Vaccinul BCG nu intră în schemă, iar la naştere nu este obligatoriu/ recomandat niciunvaccin.În Spania nu este obligatoriu niciun vaccin, iar cele recomandate copiilor sunt: DTP, antipolio (VPI), Hib, hepatitic B, MMR (ROR) şi antimeningococic. Nu intră în schemă vaccinul BCG, iar la naştere nu este obligatoriu/ recomandat niciun vaccin.În Anglia nu este obligatoriu niciun vaccin, iar cele recomandate copiilor sunt vaccinurile DTP, antipolio, Hib, ROR şi antimeningococic C. Vaccinul BCG este recomandat la vârsta de 10‑14 ani şi doar în cazuri de risc înalt, la naştere. În Franţa vaccinurile DT, antipolio (VPI) şi BCG (la vârsta de șase ani) sunt obligatorii la copii pentru a putea frecventa şcoala. Sunt recomandate copiilor vaccinurile Hib, hepatitic B, MMR (ROR), antipneumococic20. Nu este obligatoriu/ recomandat niciun vaccin la naştere. În Belgia este obligatoriu vaccinul antipolio (VPI) la copii, pentru a frecventa şcoala. Vaccinurile recomandate copiilor sunt: DTP, Hib, antipolio (VPI), hepatitic B, MMR (ROR), antipneumococic şi antimeningococic. Vaccinul BCG nu intră în schemă şi nu este obligatoriu/ recomandat niciun vaccin la naştere. În Italia, sunt obligatorii vaccinurile antipolio (VPI), tetanic, difteric şi hepatitic B, la copii, începând cu vârsta de trei luni, dar, conform unei Circulare Ministeriale din 24.09.1998, este permisă înscrierea în şcoli şi a copiilor nevaccinaţi. Cu alte cuvinte, nu sunt obligatorii. La naştere nu se efectuează niciun vaccin.În Austria: nu este obligatoriu niciun vaccin, la fel și în Elveția.

După cum vedeți doar România, în complicitate cu politicienii, doctorii mai mult sau mai puțin interesați și firmele de medicamente se vrea se pare ca vaccinarea să fie obligatorie ca un nou experiment de tip totalitar pe lângă atâtea altele prin care a trecut România din 2007 încoace. Și de data asta se dorește ca să fim „mai catolici decât papa” în chestiunea vaccinurilor în Europa. Dreptul de a Nu te vaccina apaține de drepturilor fundamentale ale omului și de libertatea de alegere garantată constituțional. România devine un nou teren experimental medical după cel economic și politic pentru interese care ne scapă. Apropo, în Rusia programul de imunizare pare decupat de cel actual românesc, cu mici diferențe. Până la urmă discuția privind vaccinarea trebuie să treacă de etapa unui experiment totalitar prin impunerea obligatorie a unor vaccinuri care s-au dovedit ulterior periculoase, că au îmbolnăvit copii de autism sau de paralizie. Actul medical este necesar, eficient și trebuie realizat doar cu profesionalism în limitele demnității umane. Obligativități de tip comunist sau nazist în medicină nu au ce căuta, acestea cu timpul se transformă în experimente tragice așa cum știm din istorie. Pe lângă vaccinurile clasice, cele opționale pot fi făcute doar cu acordul părinților, nu obligatorii, altfel actul medical devine un experiment totalitar pervertit, demn de „1984”. Copiii europenilor Nu sunt obligați prin lege să se vaccineze, dar copiii românilor vor fi vaccinați cu tot mai multe vaccinuri, conform unei legi obligatorii. De ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*