Crochiuri…

Continuă farsa sinistră din Finlanda, unde unei mame, Camelia Smicală, căreia i-au fost luați copiii în modul cel mai discreționar şi abuziv, autoritățile finlandeze, invocând diferite pretexte, încearcă să o arunce şi în închisoare acum! Tortura psihică la care a fost supusă Camelia Smicală şi copiii săi, cetățeni români, a făcut ca până şi Avocatul Poporului din România să se sesizeze într-un târziu şi să ceară ajutorul Avocatului Poporului din Finlanda pentru rezolvarea cazului.

Întreaga lume a auzit despre drama acestei familii, toți am rămas înmărmuriți când am văzut acel video care circulă pe internet, unde poliția finlandeză agresează o mamă singură şi copiii săi, şi oricine, oricât de sceptic ar fi!, trebuie să recunoască până la urmă că ne aflăm în fața unor atrocități! Cizma cotropitorului, a agresorului – mai ales, când acesta îți pătrunde în propria casă!- trebuie muşcată, nu sărutată, este o reacție normală, instinctuală, de apărare. Un animal căruia i s-ar lua puii, cu prețul vieții, şi-ar sfâşia agresorii! Acest lucru trebuie să-l înțeleagă şi autoritățile finlandeze! Nu numai că au agresat-o în propria casă însă, că i-au furat copiii, că le-a distrus viețile tuturor, traumatizând aceşti copii pe viață, separându-i, aruncându-i în case de copii, dar, ceea ce a urmat după aceea este mai mult decât cinic, căci însuşi victimele au început să fie traumatizate psihic de agresori.

Nerecunoscându-şi vina, statul finlandez perseverează în greşeală, iar acest lucru este diabolic! Uitați-vă la fețele copiilor! Uitați-vă la Mihai şi Maria! Ce vină au ei pentru cele întâmplate?! Ce vină au ei că sunt copii?!… E ca şi când i-am condamna pentru că răsare soarele sau pentru că este dimineață… Autoritățile finlandeze sunt deja destul de vinovate. Dați-le copilăria înapoi, redați-le mama!, le cerem. Culpele morale ale unui sistem abuziv niciodată nu vor putea fi prescrise. Dacă veți continua cu mascarada de procese şi intimidări – unde Mama nu are nici măcar dreptul să se apere!- vă veți compromite şi mai mult! Puneți stop nebuniei şi dați-le viața înapoi! Cerem autorităților române să ia atitudine şi să se implice în rezolvarea acestui caz şi a tuturor celorlalte, unde cetățenii români sunt lăsați la discreția altora, încălcându-li-se drepturile fundamentale! Dincolo de culoarea politică, avem toți obligația morală să ne apărăm şi protejăm propriii cetățeni!

Pe de altă parte, chiar dacă hemoragia de creiere şi de brațe româneşti continuă, iar în curând vom depăşi – poate, deja am depăsit-o!- chiar Siria, trăim în continuare vremuri terifiante, în acest univers indiferent. Scandalurile din lumea politică nu se mai termină. Ne scindăm în fiecare zi, suprimându-ne reciproc. Aproape fiecare partid stă pe un butoi cu pulbere care va exploda. … Sunt, totuşi, accidente grave de muncă, la noi sau acolo, în depărtări… Sunt Mame care şi-au pierdut copiii sau care trăiesc cu spaima în suflet că îi vor pierde… Sunt oameni care au nevoie de ajutor. Competența este o pasăre rară, exotică, în Parlament… “Dacă angajezi o rudă proastă în dauna unui tânăr care este competent e conflict de interese”, am aflat. “Dacă alegi o rudă genială care a luat Premiul Nobel în dauna unui prostălău care nu e rudă cu tine, evident că nu e niciun conflict de interese“, continuă, în nimicnicia lui, acest guru. Premiile Nobel, observ, devenind o obsesie, au creat o întreagă schismă, de la o vreme, la noi. Între rudele geniale şi milioanele de prostălăi… Între cei care au şi cei care au nevoie numai de ajutor… Reformele guvernului însă sunt minunate, dare ele, de fapt, nu prea sunt… Pe şoselele patriei văd dricuri pe patru roți, care aleargă, coşciuge aerodinamice, aduse tocmai din Occident… Ce viață!, îmi spun. Nu pentru mine, ci pentru tine, cel care priveşti mut… De când cu liberalizarea aceasta, înghițim nu numai aerul poluat, ci şi toate gunoaiele, păcălindu-ne singuri…

Lasă un răspuns