Întrunirea Consiliului Național A.N.R.

Consiliul Național al Alianței Noastre s-a întrunit la București în zilele de 25-26 Martie 2017 pentru a analiza situația ANR și a decide cu privire la  direcțiile viitoare de acțiune.

Participanții au apreciat că procentajul – evident, nesatisfăcător – obținut în alegerile din 11 Decembrie a fost, în principal, consecința unor obstacole care s-au dovedit imposibil de înlăturat sau de depășit în cele doar patru luni avute la dispoziție după obținerea, în data de 3 august 2016, a personalității juridice a partidului nostru. Dintre acestea amintim: lipsa de experiență politică a majorității membrilor, numărul redus de organizații locale ANR cu adevărat funcționale, resursele financiare nesemnificative, boicotul mass-media, lipsa de loialitate a unor parteneri etc.

De asemenea, a cântărit greu în conturarea rezultatului oficial al alegerilor faptul că nu am fost reprezentați decât în 9.063 din cele 19.044 de secții de votare (pentru partidele nou înființate sau neparlamentare, locurile în birourile electorale sunt atribuite prin tragere la sorți). Mai mult decât atât, a fost imposibilă verificarea și instruirea celor 9.063 de proaspeți membri ANR care ne-au reprezentat în birourile electorale ale secțiilor de votare, în multe cazuri loialitatea sau competența acestora dovedindu-se nesatisfăcătoare (multe secții înregistrând… zero voturi sau un număr neverosimil de voturi anulate ș.a.m.d.).

Cu toate acestea, considerăm un câștig faptul că Alianța a reușit să participe cu seriozitate la competiția electorală, cu un mesaj articulat, coerent doctrinar și, mai ales,  să-și probeze public totala independență față de cercurile de putere și influență care au condus România în ultimele decenii și controlează covârșitor atât zonele decizionale ale actualelor partide parlamentare cât și mass-media din România.  Vocea Alianței Noastre a fost auzită și întâmpinată cu interes de sute de mii de români și doar timpul scurt și alte împrejurări potrivnice au făcut ca mobilizarea la vot să fie insuficientă pentru depășirea pragului electoral.

Hotărârea unanimă a participanților a fost de accelerare a dezvoltării structurilor din  teritoriu, fiind fixate etapele ce vor trebui parcurse pentru validarea tuturor organizațiilor județene și organizarea, în toamna acestui an, a Congresului ANR.

Alianța Noastră România își reafirmă statutul de partid independent, aflat în plin proces de dezvoltare structurală și organizatorică, militând pentru redobândirea deplină a suveranității statului român, pentru apărarea drepturilor cetățenilor români de proprietari asupra teritoriului național și a resurselor acestuia precum și pentru asumarea  efectivă a calității de membru demn și respectabil al comunității euroatlantice.  Din punct de vedere doctrinar, ANR este o continuatoare a  direcției naționale, care constituie axul politic fondator și cu adevărat reprezentativ al României moderne. Principalele curente care se împletesc în această direcție doctrinară (suveranismul politic, conservatorismul identitar, democrația creștină, naționalismul economic) se regăsesc și coexistă firesc în interiorul ANR; ponderile acestora în programul nostru politic vor fi configurate și stabilite de Congres, în urma dezbaterilor și deciziilor care vor fi adoptate în prealabil în interiorul fiecărei organizații județene.

Alianța Noastră România se adresează unor segmente considerabile ale societății românești, unor largi categorii de cetățeni care, în acest moment, nu sunt reprezentați în Parlamentul României. Ne asumăm misiunea de a consolida și dezvolta în mod organic Alianța pentru a asigura un cadru organizatoric coerent în care compatrioții noștri dispuși să activeze politic să se poată implica iar cei care așteaptă un partid pe care să-l susțină fără teama că îi va trăda să aibă motive să vină la vot cu încredere. Acționăm, în acest sens, în deplină unitate și într-un climat de responsabilitate, integritate și corectitudine.

Următoarele două săptămâni sunt dedicate pregătirilor la nivelul organizațiilor județene deja funcționale pentru ca, după Sărbătorile de Paști, să începem campania de constituire de organizații locale în toate orașele și comunele țării precum și în comunitățile românești din afara granițelor.

Îi salutăm pe toți cei implicați în alte organizații civice sau politice patriotice și îi asigurăm de totala noastră deschidere pentru sprijinirea unor direcții convergente de acțiune în viitor.

În întâmpinarea marii Sărbători a Învierii le urăm membrilor și simpatizanților noștri, tuturor compatrioților noștri de pretutindeni Sărbători cu pace și bucurie. Doamne, ajută România!

Marian Munteanu

Președinte ANR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*