Până la capăt!

Tinerii frumoși și liberi ar trebui să rămână mai departe solidari, uniți și intransigenți, dar nu în stradă, ci în interiorul unui partid al lor, pe care ei să-l înființeze și să-l organizeze, un partid în care să se încadreze cei peste 500.000 de „rezistenți” din toată țara!

*

– Domnule profesor Ion Coja, cum comentați cele petrecute în ultima vreme, în Țară și în lume? Să începem cu Piața Victoriei!

– Eu aș începe cu Johannis. A dat o nouă dovadă cât este de mărginit la minte! Mă refer la inițiativa sa cu referendumul anti-corupție! Eram tare curios ce întrebare va propune bolovanul pe buletinul de vot! Nu-mi puteam imagina cum va suna acea întrebare!… Are și niște consilieri de belea! Le-au trebuit câteva săptămâni până să-și dea seama că nu exista o întrebare privind corupția la care lumea să nu răspundă, cu toții, la fel, în sprijinul combaterii corupției! Nu era nevoie pentru asta de un referendum!… Un prostănac sinistru acest Johan, înconjurat de alți proști! Care i-au băgat în cap că se poate răsturna guvernul prin punerea sub acuzație a premierului, ceea ce ar fi putut declanașa, după mintea lor intrată la apă, demiterea acestuia! Și apariția mult visată a guvernului „meu”! Mă mir de juna Laura că a acceptat un scenariu atât de riscant și de nerealist.

– Considerați că participanții la proteste s-au cam făcut de rîs, cum susțin unii comentatori?!

– Da, se fac de rîs dacă nu merg până la capăt! Au fost niște organizatori și manipulatori discreți, din umbră, pe care îi interesa numai scenariul anti-PSD. Mai departe nu au mai știut ce să facă cu atâta lume stârnită pentru o miză minoră: abrogarea unei ordonanțe de urgență!… Ordonanță ale cărei metehne, pentru cei scoși în stradă, nu prea a fost clar care sunt! Mai nimeni din piață nu știa ce să-i reproșeze guvernului. Cei mai mulți, inspirați de vita saxonă, reproșau ora târzie, „hoțește”, la care se aprobase în guvern ordonanța! Un reproș ridicul, prostesc! Mize mult mai importante, teribil de importante pentru Țară, nu au stârnit nicio reacție de protest în societatea civică!

– Și ce ar însemna ca mitingul din Piața Victoriei „să meargă până la capăt”?

– Așa cum s-au organizat în acest miting de protest fără pereche în toată lumea, tinerii frumoși și liberi ar trebui să rămână mai departe uniți, solidari și intransigenți, dar nu în stradă, ci în interiorul unui partid al lor, pe care ei să-l înființeze și să-l organizeze, un partid în care să se încadreze cei peste 500.000 de „rezistenți” din toată țara! Dacă tot au manifestat împotriva partidelor corupte, adică împotriva partidelor parlamentare, soluția cea mai simplă este să dea ei naștere unui partid politic pe care ei să-l controleze, unui partid care sigur va câștiga câteva zeci de locuri în Parlament și va conta pentru viitor! Le fac eu rost de un partid pe care acești tineri să-l preia, să-i dea un nume nou și un programa politic pe placul lor!

– Ar fi prea frumos să se continue în felul acesta Piața Victoriei!

– Dacă nu se continuă în felul acesta, înseamnă că participanții la acest miting nu au niciun motiv să fie mândri de ce au făcut! În frunte cu domnul Mihai Șora și copiii care au fost aduși în piață de mamele lor cu căruciorul!… Din păcate, organizatorii din umbră ai mitingului, în frunte cu țipălăul de la Realitatea TV, nu vor ca în România să se pună capăt corupției, sistemului mafiot! De ce? Pentru că fac parte din acest sistem.

– Să înțeleg că susțineți poziția domnilor Ion Țiriac și Marian Munteanu?

– Evident! Păcat că nu au fost lăsați să spună ca lumea ce aveau de spus! Secătura de Rareș Bogdan nu s-a rușinat, ca orice mercenar ordinar ce este, să-i întrerupă, să-i acopere cu vocalizele sale. Cele două emisiuni ar merita studiate la școlile de ziaristică, ca mostre de diversiune mediatică. Mostre de nemernicie! De abandon al celei mai elementare etici profesionale! Repet: o secătură!

A consemnat Nikita Vlahos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*