Ponta – un intrigant, un trădător!

Ponta îi reproșează public lui Dragnea că se amestecă în actul guvernării, că nu l-a lăsat pe Grindeanu să-și aleagă miniștri, să-și gândească pașii și inițiativele legislative. Astfel că atunci când lucrurile ies prost, răspunderea va cădea pe umerii lui Grindeanu, iar când lucrurile vor merge bine, Dragnea își va pune pe frunte laurii succesului. O asemenea situație, crede Ponta, ar fi inacceptabilă pentru partid.

Ponta nu este atât de prost ca să nu-și dea seama că spune o prostie cât el de mare! Dragnea, împiedicat de Johannis să fie prim ministru, dar aflat în situația de a propune el cine să fie prim ministru, nu avea cum să procedeze altfel decât propunând în înalta funcție de premier o persoană pe a cărei loialitate putea conta fără nicio grijă. Grindeanu, scos din anonimat de Dragnea, are datorii de recunoștință și supunere necondiționată față de voința politică a lui Dragnea, căci, de bine, de rău, aceasta este voința și linia politică a partidului, a PSD.

Pe scurt, cred că Ponta nu spune de la el ce spune, a fost pus să spună prostia asta, de cei care se folosesc de el. Iar aceștia sunt adversarii lui Dragnea, orbiți de perspectiva reușitei proiectului pritocit de Dragnea și ai săi. Implicit, aceștia sunt adversari și ai PSD. Aș îndrazni să spun că cei care încearcă să saboteze programul de guvernare al PSD sunt și adversari ai României. Chiar dacă din acest program lipsesc o mulțime de măsuri de care Țara are nevoie! În schimb, mai toate măsurile preconizate par a fi benefice pentru români. Vom putea peste câteva luni să facem o evaluare mai exactă. Până atunci să-i lăsăm pe Grindeanu și pe ceilalți miniștri desemnați de Dragnea & PSM să-și arate puterile!

Am putea spune în temeiul celor de mai sus că Ponta acționează prin declarațiile sale ca un frustrat, ca un intrigant gelos pe succesele PSD, obținute fără nicio contribuție din partea sa. Dar este mult mai mult: este un act de trădare! Și nu este primul!

În PSD, la un anumit nivel, de la mediu în sus, se cunoaște rolul lui Ponta la alegerile prezidențiale din 2009: decisiv pentru victoria lui Băsescu. Nu intru în detalii! Dar trebuie să ne fie clar de ce! De ce Ponta și cei la comanda cărora acesta acționează au dorit cu orice preț nu victoria lui Băsescu, ci înfrângerea lui Geoană! Au fost în PSD o gașcă de tembeli care, deranjați că altă gașcă, a lui Geoană, controlau partidul prin faptul că Geoană ajunsese, în modul cel mai statutar cu putință, președintele partidului, au uneltit din greu pentru ca Geoană să nu câștige alegerile din 2009. Au reușit să-l instaleze pe Ponta ca șef al echipei de campanie electorală a lui Geoană și în felul acesta l-au putut sabota pe Geoană în toată voia!

Ce s-ar fi întâmplat dacă Geoană ajungea președintele României? Simplu: ajuns președinte „al tuturor românilor”, trebuia să părăsească funcția de președinte al PSD. Numai că prestigiul victoriei îi permitea să decidă el cine să-i ia locul în conducerea PSD! Aproape sigur era că va desemna pe cineva din afara cercului de pesediști emanați din pulpana lui Ion Iliescu.

Pentru Iliescu și ai săi era însă mai importantă soarta PSD decât soarta Țării! Era mai important să recapete controlul PSD, decât să guverneze România! Știau ei bine că guvernarea României este dictată de alte cancelarii, în vreme ce controlul PSD este la dispoziția liderilor de partid!

Astfel că deși era evidentă frauda electorală făcută de Băsescu și ai săi, PSD a dat câteva declarații timide de contestare a alegerilor, dar nu a făcut nimic pentru aflarea adevărului. A urmat îndepărtarea lui Geoană de la conducerea PSD – pe motiv că pierduse alegerile!!!, apoi marginalizarea sa și ascensiunea lui Ponta la șefia PSD. Și ce a mai urmat!…

Ajuns acum pe marginea terenului, a arenei politice, reacțiile lui Ponta nu-l reprezintă. Sunt scornite de o minte obosită, lipsită de sensibilitate la dezastrul provocat de clasa politică, de cei care au guvernat până acum. Ponta are datorii de recunoștință față de cei care l-au inventat. Deși mai deștept decât aceștia, cu un fler politic mai vioi, Ponta trebuie să-i asculte, dovedindu-se că singurul lucru bun pe care l-au făcut pentru Țară cei care l-au inventat pe Johannis este că ne-au scăpat de Ponta. Căci între doi indivizi voitori de rău pentru Țară, unul prost bâtă, iar altul cu mintea brici, e de preferat să ne fie președinte prostănacul !

Cu alte cuvinte, în toamna lui 2014 Dumnezeu a avut grijă de noi… N-am fost în stare să punem pe lista de candidați doi inși mai de Doamne ajută, dar măcar ne-a ferit de cel mai viclean, ne-a ferit să ajungem pe mâna lui Ponta și a celor care îi dictează azi declarațiile, în încercarea disperată de a dezbina guvernarea PSD!

Un răspuns la “Ponta – un intrigant, un trădător!”

  1. Gavrila Marcel spune:

    Este clar ca, la aceasta data, Ponta reprezinta un rau pentru Romania. Analizand numai ce ar fi putut/trebuit sa faca atunci cand era premier, pentru Tara, aduc in discutie un singur aspect. Nu s-a gandit niciodata si nici nu a actionat, binenteles, pentru initierea unor demersuri de aderare a Romaniei la Grupul de a Visegrad. El nu a citit niciodata, oare ,despre Mica Antanta, initiata, culmea, de Nicolae Titulescu, omul de stat roman cu care incerca sa-l compare, cel putin sub aspect fizic, premierul de si mai trista amintire, A Nastase ? Dupa cum a demonstrat prin actiunile si comportamentul sau, NU ! Ce vedem acum?! O Uniune Europeana ai carei „SEFI” o doresc cu doua viteze. Noi intuim ce inseamna asta. Singura opozitie la acest demers, o constituie Grupul de la Visegrad care, bun inteles, va apara interesele membrilor sai. Cu cine ramane sa sa sprijine Romania ?! Cu Marea Neagra, desigur ! Iata unde ne-au adus politicienii tip Iliescu, Nastase,Constantinescu, Basescu, Ponta si toata sleahta lor. Suntem singuri in bataia vantului, asa cum n-am mai fost decat in negrul final al anilor patruzeci ai secolului trecut , pentru ca acesti politicianisti nu au fost in masura sa realizeze ( nici nu s-au gandit macar) un sistem de aliante in baza carora sa „CONTAM” si noi in aceste dispute ca mai-marii Europei !

Lasă un răspuns