„Sistemul se zgâlțâie din toți rărunchii!”…

Seara de seară, în ultimele săptămâni, urmăresc dezbaterile politice, doar-doar voi afla cu un ceas mai devreme că lucrurile se liniștesc și Țara începe să calce pe un drum mai drept, fără ocolișuri inutile, fără stagnări păguboase. Așa că seară de seară mă expun supliciului de a-i asculta pe niște agramați lipsiți de idei, lipsiți de logică, de bun simț și de măsură! Plini în schimb de fițe intelectualiste…

La Realitatea TV apare mereu spilcuit și cu batista la buzunarul hainei poziționată după ritual, pomădat ca o pensionară de bordel, junele Bogdan Rareș, care nu mai emite în ultima vreme decât cu tricolorul la vedere, ca să știm cu cine avem de-a face. De prost ce e sau de ticălos, face un joc extrem de periculos: nu scapă nicio ocazie să pună în comparație „sudul” României cu celelalte puncte cardinale, sau Bucureștiul cu Cluj Napoca. Evident, în siajul sau susținerea quasi sub-liminală a colegului său Sabin Gherman. Clujeanul iredentist care și-a făcut totuși studiile în sud, căci în Clujul matern se intra mai greu la facultate înainte de 1990! Mă întreb ce-o fi pățit nenorocitul printre juveți de a rămas cu atâta pică pe noi, „sudiștii”?!

A turnat gaz pe foc cât a putut în Piața Victoriei. Dar n-a știut Rareș Bogdan să se bucure atunci când studenții clujeni au desantat în Piața Victoriei cu lozinca BUCUREȘTI, NU UITA, CLUJUL E DE PARTEA TA!… Mesaj interzis la Realitatea TV?

La alte televiziuni Băsescu este primit la orice oră, cu machiaverlîcurile lui, și nimeni nu-l aduce la realitate, la realitatea impozantă a palmaresului său de cel mai mare infractor politic. De ins care face în continuare mult rău Țării. Alternativ cu Băsescu, tot mai prezent este Petre Roman, cu comentarii plate, fără nicio adâncime! Nu că asta ar fi o condiție sine qua non a apariției la TV. Dar individul, cu cele mai importante contribuții la dezastrul post-decembrist, nu este nici el întrebat ce mai caută în viața publică! În aceste zile, când toate televiziunile discută numai despre arestări și condamnări, e curată sfidare să apară pe ecran Petre Roman în libertate și să-și dea cu părerea! Să apară, nu zic nu, să apară și să-l vadă tot muieretul cum și-a văcsuit sprâncenele, dar să apară și cu cătușele la mâini!

Iar când i se dă cuvîntul să fie întrebat ce are de spus în apărarea sa în fața acuzațiilor năpraznice ce i le-a adus de curând domnul Cornel Mihulecea, fostul șef al programului nostru nuclear, demis de nemernicul emanat al revoluției în primele zile ale mandatului de prim ministru! Nicio televiziune nu-i cere socoteală liberalului Petre Roman pentru sabotarea și năruirea acestui program prin care România se poziționa printre primele 10 state ale lumii… Nicio televiziune nu-l invită pe CORNEL MIHULECEA. E un subiect așa de „gras”, domnule Gușă! Pariez că nu se va număra domnul CORNEL MIHULECEA printre invitații de la Realitatea TV!

Ca umplutură, apar seară de seară câțiva indivizi care numai gura e de ei! Nu-i lasă pe ceilalți să vorbească! Tot timpul li se pare că nu au fost înțeleși și insistă deamboulea cu detalii la prostiile rostite. Aseară, unul dintre ei se dădea amenințat cu moartea pentru ideile exhibate în aparițiile TV! Amenințat la telefon sau pe internet!… Logica discursului său molfăit l-a împins la momentul de apogeu al delirului când s-a pronunțat apodictic: „Sistemul se zgâlțâie din toți rărunchii!…” M-a lăsat fără replică, cum se zice. Mi-au înghețat pe buze toate înjurăturile posibile. Individul depășea toate așteptările mele!…

A fost și parlamentar nefericitul. Lider de opinie pe la vreo trei televiziuni de ani de zile! Nu-i spun pe nume, poate are copiii, sărmanii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*