Butoiul cu pulbere…

Fără îndoială că în Europa centrală și de est se duce un real război hibrid. România este chiar pe linia frontului, la răscrucea unui conflict geopolitic între SUA, UE și Rusia. În România au loc proteste majore , fapt ce a creat o imagine de haos și anarhie în opinia publică mondială privind situația din țara noastră. Paradoxal, protestele cu luminițe și vuvuzele de la București și marile orașe ca Euromaidanul kievean pare o creație a celor care duc războiul hibrid în vederea împărțirii Hartlandului, pentru a se acoperi în realitate o operațiune în desfășurare care are loc într-o țară balcanică. Teoria lui Karl Hausofer pare mai actuală acum ca oricând: cine stăpânește Hartlandul adică Europa centrală și de sud-est, de fapt controlează lumea.

Cheia destabilizării Europei centrale și de est nu este deocamdată în România, deși protestele au fost încurajate de Berlin și manipulate de serviciile secrete în favoarea multinaționaleor și intereselor ambasadelor străine. Iugoslavizarea României pare că se amână? Este evident că manipularea protestelor face tot mai mult parte din acoperirea unei acțiuni de dezmembrare a Macedoniei, fost republică iugoslavă, a cărui nume e nerecunoscut de Grecia, datorită denumirii istorice a țării lui Alexandru cel Mare, de aceea pe plan internațional poartă denumirea de FYROM. În aceste zile situația din Macedonia este explozivă, o țară cu o uriașă minoritate albaneză musulmană, care formează aproape 40 la sută din populația republicii, ce a cunoscut câteva războaie interne cu teroriștii islamiști infiltrați din Kosovo. America a dat semnal internațional privind dezmembrarea acestui stat independent la fel cum a procedat și cu Serbia, în vremea războiului cu milițiile UCK din Kosovo.

Preşedintele Subcomisiei pentru Europa a Camerei Reprezentanţilor, republicanul Dana Rohrabacher, a declarat pentru un post de televiziune albanez că Macedonia ar trebui împărţită între statele învecinate, printre care Kosovo şi Bulgaria, deoarece crearea acestui stat este un proiect eşuat, relatează Sofia News Agency. „Din punctul meu de vedere, Macedonia nu este un stat. Îmi pare rău, dar nu este un stat. Există o atât de mare diviziune în ţara lor, încât nu vor putea să trăiască împreună în viitor”, a spus republicanul, care serveşte în Congres din 1989. „De aceea kosovarii şi albanezii din Macedonia ar trebui să facă parte din Kosovo, iar restul Macedoniei ar trebui să facă parte din Bulgaria sau din altă ţară cu care consideră că au legături”, a adăugat el. „Ideea este să fie ţinută Macedonia în viaţă pentru că cineva, în urmă cu 30 de ani, a decis că este o configurare care ar trebui să rezulte din dezmembrarea Iugoslaviei”, a mai spus el, potrivit site-ului MKD.mk. Întrebat dacă administraţia Trump îi susţine ideile, alesul a spus că are „o influenţă” asupra politicii externe a SUA şi că ideea „schimbării graniţelor în Balcani” ar putea fi inclusă pe agendă în viitor.

Ministerul de Externe de la Skopje a cerut imediat explicaţii din partea Departamentului de Stat pentru aceste comentarii. Între timp situația din Macedonia a degenerat. Macedonienii protestează violent în marile orașe împotriva SUA, acuzând-o că dorește desființarea unui stat suveran, membru ONU. Nu întâmplător SUA dorește împărțirea Macedoniei între Kosovo și Bulgaria.

Se pune întrebarea firească de ce nu unirea teritoriilor cu minoritate albaneză din Macedonia cu Albania, deci nu cu Kosovo? Răspunsul e simplu: Kosovo este un stat artificial format în urma luptei armate ale unor miliții musulmane sprijinite de islamiști în anii 1997/1998 împotriva Serbiei. Începând cu anii 1990 stânga liberală, neo-marxistă și globalistă a sprijinit grupările islamiste împotriva țărilor creștine europene. Se știe că atât în Kosovo cât și în Bosnia sârbii au fost înfrânți pentru că SUA a sprijinit și finanțat indirect grupările teroriste islamiste de sorginte saudită sau mujahedinii veniți din Afghanistan și Pakistan. Kosovo est eprimul stat artifical înființat pe baza unei miliții teroriste de factură islamistă UCK. Se pare că Washington-ul dorește întărirea Kosovo prin primirea unui vast teritoriu din Macedonia, ca obiect de șantaj împotriva Serbiei dar și a UE? Dacă în 1999 parașutiștii ruși nu ar fi făcut o vastă operațiune de desant aerian în Kosovo, actuala regiune cu populație sârbească de la nord de rîul Ibar cu capitala la Kosovska Mitrovita ar fi fost rasă de pe suprafața pământului de milițiile UCK. Sigur că de dezmembrarea Macedoniei vrea să profite și Grecia, care consideră sudul acestui stat ca făcând parte din regiunea istorică cu capitala la Salonic. Nu întâmplător i-a spus recent Tsipras într-o vizită la Kiev președintelui Poroșenko ”verde în față” că vrea anularea sancțiunilor împotriva  Rusiei. Tsipras speră în sprijinul Rusiei într-o eventuală instabilitate teritorială în zonă.

Macedonienii au realizat că multe fundații transfrontaliere de stânga, unele finanțate de magnatul George Soros au avut ca obiect în subsidiar sprijinirea minorității albaneze musulmane în dauna slavilor creștini, fapt ce a dus la slăbirea statului macedonean până la lovitura de grație pe care dorește să o dea acum SUA prin împărțirea acestui stat între vecini. Adepţii unei noi mişcări denumită SOS (Stop Operation Soros) au promis să declanşeze o campanie de „de-sorosizare” a Macedoniei.O nouă mişcare pentru contracararea influenţei filantropului american George Soros a luat naştere în Macedonia, la scurt timp după ce Nikola Gruevski, liderul principalului partid de guvernământ VMRO-DPMNE, a lansat o serie de atacuri împotriva ONG-urilor finanţate din străinătate, anunţă portalul Balkan Insight. Gruevski consideră „de-sorosizarea” drept o prioritate pentru Macedonia. Formaţiunea politică condusă de Gruevski a emis o serie de comunicate de presă care înfierează mai mulţi activişti din ONG-urile vizate, denumindu-i „mercenari străini” care luptă împotriva interesului naţional.

Situația din Balcani se agravează, tot mai multe țări creștine din Balcani sunt supuse unui proces de demnatelare națională și dezmembrare de către forțe din SUA și de către un Berlin revanșard în favoarea unor structuri statale noi în care islamismul este în expansiune. În acest context delicat, nu întâmplător asistăm la o distanțare a Serbiei și Bulgariei față de SUA și Germania, care controlează UE. Pericolul unui război în Balcani pare tot mai apropiat, iar această zonă geografică poartă denumirea de „butoiul cu pulbere” al Europei. Rusia care joacă asimetric a și atras atenția față de ridicarea scutului de la Deveselu, față de protestele de la București și intrarea masivă a blindatelor germane ca-n 1941 în Țările Baltice. Devine tot mai evident că marile puteri se joacă cu creionul pe harta Europei centrale și de sud-est, iar încurajarea protestelor stradale face parte din planul destabilizării geopolitice a zonei de către actori internaționali care susțin globalismul nivelator, neo-marxismul, imigrația clandestină și islamizarea treptată a bătrânului continent. Se pune întrebarea firească: cine va putea apăra independența, suveranitatea, onoarea, pacea și credința acestor țări creștine din Balcani și Europa de est?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*