Revoltele de stradă sunt oglinda clară a ceea ce am numit război moral. Ele sunt generate de îndelungata lipsă de morală a românilor acumulată de-a lungul ultimilor 70 de ani de istorie. Este inutil, cred, să mai demonstrez cât de imperioasă a devenit existenţa unui Cod Moral, construirea unui Dicţionar al Moralei, la care toţi românii sunt şi trebuie să fie co-autori. Poporul e mai lucid decât aleşii lui. El conduce, de fapt, ţara. Că este aşa, o dovedeşte manifestaţia paşnică din aceste zile împotriva guvernului.
Protestele au avut loc noaptea, nu ziua, când oamenii mergeau la lucru. Timp de șase nopţi, deocamdată, mulţimea şi-a spus cuvântul liber. Şi cuvântul drept al poporului a învins nişte ticăloase ordonanţe de urgenţă. Dar protestatarii continuă, fiindcă acei care au emis aceste ordonanţe trebuie să plece. Peştele de la cap se-mpute. E nevoie de o aerisire generală. Până acum, manifestările au fost o lecţie de civilizaţie, o dovadă că sâmburii moralei la români sunt vii şi e suficient să consemnăm că în urma protestelor, Piaţa Victoriei a rămas curată, deşi în ultima noapte au fost acolo 300 de mii de protestatari, iar în toată ţara 600 de mii. Să numim acest eveniment „Lecţia de morală” sau „Morala celor şase nopţi”. Fiindcă acest eveniment a fost o dispută morală. Guvernul a dat ordonanţe să apere hoţia, iar strada a luptat pentru cinste, ca românii şi copiii lor să trăiască într-o Românie cinstită, în care infracţiunea să fie pedepsită. Vlad Ţepeş îi trăgea direct în ţeapă pe hoţi, pe cei prinşi furând, fără nici o judecată, şi, iată, acum, după 550 de ani, s-a ajuns ca înalta poartă a ţării, guvernul, să dea legi prin care să-i apere pe hoţi, să le permită să fure nestingheriţi, fiindcă nu li se va întâmpla nimic, cu şeful partidului de la putere în frunte, el însuşi un infractor!
Dacă alţii se laudă cu „războiul de şase zile”, românii de azi vor rămâne în istorie cu „pacea celor şase nopţi”, fiindcă numi pacea a făcut să învingă adevărul. Fiindcă adevărul, ca să fie puternic, să se impună, are nevoie de pace. De fapt, el aduce pacea, aşa cum ne învaţă Iisus.
Însă aceşti români sunt protestatari de excepţie, care ştiu să citească pe internet, ei fiind mobilizaţi prin reţelele de socializare. Dar exemplul lor trebuie urmat de întreg poporul. Evenimentul a mai dovedit şi faptul că la noi alegerile pot fi şi sunt murdare. Că una alege populaţia şi alta fac cei aleşi. Care, începând cu alegerile din 11 decembrie 2016, au compromis ideea de democraţie, arătându-ne până unde poate să meargă ticăloşia unora, aceea de a sfida votul democratic. Iată de ce credem că deasupra legilor scrise şi chiar a votului democratic, trebuie să guverneze morala, care este un cod nescris, aflat în sângele poporului, în comoara lui de datini şi vorbe înţelepte. Morala rănită i-a scos în stradă pe eroii „păcii de şase nopţi”. Şi se mai zice că la noi, la români, o minune nu ţine mai mult de trei zile. Pe asta miza şi guvernul. Dar iată că fapta de care vorbim, contrazice această vorbă dezrădăcinată, dovedind că nu e adevărată, ci mincinoasă.
Aşa cum voi arăta într-un alt material, realizat pe analiza unui focar de imoralitate, televiziunile din România, s-a urmărit sistematic dezbinarea românilor, un război civil, care de fapt este un război moral, războiul românilor contra românilor. De aceea, unitatea lor este obligatorie, numai ea poate salva România, iar această sudură nu se poate realiza decât pe temelia unui cod moral. Pacea celor şase nopţi trebuie să se permanetizeze, ca stare sufletescă. Românii trebuie să înveţe să se conducă singuri, fără proptele din afară. Ei pot face o democraţie de invidiat, o ţară ideală, pe bază de sudură morală.
Acest cod moral trebuie să fie axul de conduită al naţiunii. Cu poporul conducător. Şi nu ar mai trebui să fie ales nimeni dacă nu trece acest cod moral, care trebuie să fie un test pentru cei aleşi. Fiindcă ţara nu poate fi condusă bine dacă cei aleşi nu sunt oameni morali. Dacă nu se bazează pe o tablă de valori. Iar dacă mulţi cunosc acest cod, îl au în sânge, e bine să-l reamintim, e bine să fie şi pentru cei care încă nu-l cunosc sau pentru urmaşi.
Codul moral este codul crestinismului si atat.