Scrisoare deschisă către parlamentari

Sunt unul dintre milioanele de cetățeni anonimi care, votând lista pe care te aflai și tu, te-am scos dintre ceilalți anonimi acordându-ți un mandat de încredere, o demnitate publică. Îți interzic să mă trădezi mai ales acum, într-o situație agravată prin nefericita bătălie de orgolii dintre un șef de partid disperat în a-și albi dosarele de urmărire juridică discreditând grotesc sensul de existență și acțiune a Guvernului, și un Președinte care, cum scrie Corneliu Nistorescu, «Mă aşteptam, domnule preşedinte, să revigoraţi politica externă a României, sau măcar relaţiile noastre cu Germania. M-am înşelat. Cu Germania aţi rămas la un telefon, iar relaţiile cu restul lumii le-aţi neglijat, ca să nu zic îngropat. Nici nu aveaţi cum să faceţi mai mult în cele trei-patru zile de muncă pe săptămînă pe care le petreceţi la Cotroceni. Aţi izbutit în schimb să distrugeţi PNL şi să destabilizaţi scena internă. Aţi folosit din plin tristeţea şi nefericirea de după Colectiv pentru a vă instala nenorocitul de „guvern al meu“, iar acum sunteţi gata ca printr-o diversiune să demolaţi rezultatul votului din 11 decembrie pentru a vă pune un alt „guvern al meu“».

Trădat de aceștia, ție îți interzic să mă trădezi! Convinge-i și pe ceilalți parlamentari să acționeze pentru acceptarea unei demisii în bloc sau să renunțe, pentru un scurt interval, la calitatea lor de membri ai unui partid sau altul încât, modificând structura „majorității”, actualul Guvern clamând CORUPȚIA ca atribut și condiție a mișcării caruselului promisiunilor ar fi dizolvat iar „condotierilor” politicilor personale li s-ar tăia aripile și încărcătura orgoliilor destabilizatoare pentru societatea românească, pentru stat.

Îți acord și vă acord șansa unei convalescențe  încrederi pentru recuperarea, pentru înțelegerea conținutului mandatului pe care l-am încredințat unuia sau altuia dintre voi și Parlamentului ca atare: devoțiune pentru interesul național, pentru reconstrucția valorică a țării prin programe și strategii coerente, fezabile, motivante pentru o evoluție sănătoasă a veniturilor, a șanselor de a viețui  (și nu a supraviețui) cu demnitate într-o libertate reală, egală, garantată de legi bune pentru dezvoltarea resurselor proprii.

Cum veți proceda după dizolvarea actualului Guvern și restaurarea încrederii? Oricum nu în sensul formării unui alt guvern personal al lui Dragnea sau unui Iohannis « cinic, şi egoist, şi gol, şi amator în politică, şi disperat de putere, şi capabil de orice spre a o dobîndi».

Guvernul trebuie să reprezinte administratorul eficient al resurselor umane și materiale ale țării, garantând „pas cu pas” în armonie cu celelalte instituții importante ale țării dar mai ales cu trebuințele electoratului pentru integrarea, relaționarea egală a României cu celelalte națiuni ale lumii.

În final te anunț și vă anunț că împreună cu ceilalți anonimi din circumscripția electorală care te-a mandatat vom decide încetarea acestuia, retragerea ta din Parlament. Și să nu-mi vorbești cu orgoliul apartenenței la nu știu care „clasă politică” fiindcă de 27 de ani casta politică aparține, conform structurii învățământului primar, conotației zero!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*