Ordonanțele arată cum faci alb din negru-ndată…

Grindenii nu s-au lăsat până când n-au aprobat în regim de urgență proiectul de lege privind grațierile și ordonanța privind modificarea Codului Penal, așa încât răufăcătorii cu acte-n regulă de teapa lui Dragnea să nu mai aibă bătăi de cap cu Justiția călcată-n picioare (pe 14 februarie, penalul președinte al Camerei Deputaților trebuie să răspundă la alte întrebări incomode ale magistraților), iar fârtații acestora să fie de îndată puși în libertate, pentru ca împreună să-și poată face și mai abitir mendrele printr-o lustrație anapoda și sfidătoare.

Și totul (aprobarea și publicarea în Monitorul Oficial) s-a făcut în grabă, fără includere pe ordinea de zi și târziu în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie, adică în cel mai desăvârșit mod tâlhăresc, mod prin care România este întoarsă cu 27 de ani în urmă, constatând cu oroare că se află la cheremul dictaturii impusă de majoritatea parlamentară pesedisto-aldistă, mai exact la mâna unui atotputernic grup infracțional, ce se prevalează taman de legile democrației (neconcludenta câștigare a alegerilor cu cel mult 17 la sută din totalul voturilor valabil exprimate) pentru curățirea unora dintre ei de păcatele șutitului și dezincriminarea tuturor aleșilor de abuz în serviciu.

Vasăzică, nimic altceva decât undă verde întru săvârșirea de noi strâmbătăți, fie că acestea se cheamă furtișaguri, fie că se concretizează în pierderi din pricina incompetenței. Dar tot șpilul este ca alesul să nu depășească pragul de 200 000 lei, situație în care nu numai că nimeni din această țară n-are dreptul să-i ceară socoteală pentru prejudiciul provocat și, în chip firesc, să primească un șut în fund atunci când o scaldă cu demisia, dar, până la expirarea mandatului, el slobod este să persevereze în nelegiuirea premeditată sau fătată de prostie! Că, de, într-o democrație originală precum cea iliesciano-dâmbovițeană, legislația nu-i interzice nimănui să fie un necalificat și, în același timp, un descurcăreț politruc, ci ea este menită să vegheze cu strășnicie la generalizarea unei pungășii moderate. Adică până la suma de 200 000 lei…

Graba și fereala cu care au procedat grindenii, dovedește cu prisosință că toată această mizerie politico-morală constituie de departe marea lor prioritate, o sarcină trasată de șefii lor penali mai înainte de înscăunare, și că prea puțin se sinchisesc de prestigiul și suveranitatea țării, respectiv de prosperitatea și mulțumirea celor mulți.

Însă totul este ca, începând chiar de azi (1 februarie), protestele să sporească deopotrivă cantitativ și calitativ (organizate și ferme, dar neagresive). Da, căci numai așa sunt șanse reale ca guvernanții să-și retragă ordonanța, eventual să-și dea demisia pentru acest atac banditesc la  democrație, iar România să-și poată reveni la normalitatea socio-politică și moral-juridică.

Un răspuns la “Ordonanțele arată cum faci alb din negru-ndată…”

  1. Cateva observatii:

    1. Oriunde pe pamant exista o diferenta intre coruptie si abuz in serviciu. Si abuzul in serviciu se imparte in doua: cu intentie si din culpa. Abuzul in servicu se asociaza faptelor de coruptie (conform unei prevederi clare din CP) doar daca se constata un beneficiu patrimonial sau nepatrimonial pentru inculpat si/sau rude). Stiu ca sunt lucruri foarte tehnice, dar despre ele ar trebui sa vorbeasca oameni care inteleg despre ce este vorba si mai ales ar trebui sa o faca fara patima.

    2. „situație în care nu numai că nimeni din această țară n-are dreptul să-i ceară socoteală pentru prejudiciul provocat” – gresit. Are dreptul – va rog sa va informati! – doar ca pentru sume mai mici nu risca puscaria. Atentie: pentru abuz in serviciu.

    3. Graba si fereala are substrat politic desigur, dar asta nu aduce atingere Justitiei. Va rog sa nu confundati o lupta politica cu dreptatea. Graba si fereala – ca forma de adoptare a CP – este legala, desi nu este legitima. Si nici macar nu este o premiera.

    4. Responsabilitatea politicii penale revine Guvernului in mod legal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*