Declaraţie de război!

Prima mea reacţie după alegerile din 11 decembrie mi-am exprimat-o în articolul „Mediocritatea la putere”. Cei îmbătaţi de triumfalismul victoriei, au considerat că este o insultă la adresa victorioşilor (pe unul, infractor notoriu, fost prim-ministru, îl cheamă chiar Victor!). Dar ce au făcut de atunci victorioşii? În loc să se ocupe de programul anunţat şi publicat în pliante de lux, cu o listă de promisiuni deşarte, adică mari şi utopice, au demarat ceva incredibil, altceva, cu totul şi cu totul altceva, de fapt, planul secret al victoriosului şef, să se dea o lege care să-l graţieze pe el, fiindcă el a candidat ca puşcăriaş, ca hoţ, ca om care „se jură că nu fură şi l-am prins cu raţa-n gură”, cum spune poezioara prin care mama îşi educă odrasla, prima lege a moralei creştine, să nu furi!

Asta a urmărit acest om mediocru, care a câştigat alegerile nu pentru popor, ci pentru el! Aşa cum pentru el s-a dus pe uşa din dos să se închine la marele licurici de la Casa Albă! A făcut-o ca un mafiot. S-a dat mare, mediocrul! Şi când a revenit, nu-şi mai încăpea în piele. A declanşat noul jaf. Iată ce a făcut, în loc ca mii de români să meargă la muncă, ies în stradă. A declanşat un fel de genocid. Şi nu ştiu de câte ori nu a insultat protestatarii, ca fiind animale, nazişti, golani, mulţi fiind români de toate culorile, inclusiv PSD-işti, speriaţi de ceea ce înseamnă o graţiere a infractorilor. Poporul a ales PSD-ul să continue lupta împotriva corupţiei şi ce fac mediocrii de la putere? Dau legi în care ideea de corupţie e depăşită, fiindcă instaurează dictatura puterii, fără să ţină cont de mase, de protestatarii din stradă. Adică infractorul Dragnea, ajutat de slugile lui, dă o lovitură pe faţă, total ordinară, statului de drept, sfidează democraţia, declară că nu înţelege ce-i supără pe protestanţi. Adică se face că nu înţelege că e condamnat, că legile ţării au dovedit că el este un escroc! Se face că nu înţelege că este arătat de Justiţie ca hoţ!

Cum îşi închipuie oameni ca Dragnea şi Grindeanu, primul ministru, sau ministrul odios Iordache, că mai pot conduce o ţară care îi urăşte, care i-ar decapita şi mâine? Iată ce fac mediocrii ajunşi la putere. Din start, totul e compromis. Iar paparuda de la Cotroceni se toot miră, e pe rol de chibiţar la ronda tablagiilor din Cişmigiu! Ce preşedinte aveam, care nu e în stare să facă nimic?! Oare preşedintele nu are nici o putere în ţara asta? Să fie pusă o banderolă neagră la Cotroceni, în semn de doliu. Oare ciolanul este atât de puternic încât toţi se închină în faţa lui, şi justiţia, şi tribunalul, şi armata, toate ministerele se fac că nu văd, că nu observă porcăria, ca un guvern proaspăt numit să se adune la miezul nopţii şi să aprobe o ordonanţă de urgenţă total criminală, de parcă ar fi o declaraţie de război!? Da, este o declaraţie de război, război cu morala, cu legea, cu democraţia, cu poporul, cu alegătorul, minţit, sfidat, provocat şi umilit!

Asta era urgenţa pentru România, graţierea infractorilor!? Asta era problema majoră a ţării, aglomeraţia din închisori? În loc să se întărească închisorile, să se mai construiască locuri de osândă, dimpotrivă, escrocii sunt eliberaţi! Şi ne mai plângem că nu vrem să lăsăm să intre în ţară refugiaţi, terorişti şi alţi periculoşi internaţionali. Dar noi producem lichele şi terorism din interior, pericolul este chiar acolo, sus, la putere, căci poporul a ales pe victorioşii care produc un asemenea dezastru! Nu există decât o cale, ca aceşti infractori să fie imediat judecaţi şi băgaţi la închisoare, să stea după gratii, adică acolo de unde ei vor să fie graţiaţi! Fiindcă la un gest de bun simţ, demisia, este imposibil să te aştepţi de la oameni aşa de mici, de mediocri, nişte scârbe, cum  ar spune nenea Iancu.

One Response to Declaraţie de război!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *