Trump la cârma unui macaz istoric!

Plecarea lui Obama s-a lăsat cu lacrimi, iar instalarea lui Donald Trump la Casa Albă cu incendii, cu proteste. Obama a plecat cu un procent de simpatie de peste 50 la sută, Trump s-a instalat la Casa Albă cu o admiraţie de circa 30 la sută. Însă el este călit, fiindcă şi atunci când a intrat în campanie, sondajele i-au dat şanse de 1 la sută şi, iată, a ajuns preşedinte, cel mai puternic om de pe planetă! Protestele nu-l vor clătina, dimpotrivă, îl vor întări. Mă îngrijorează însă protestatari de calibrul lui Robert de Niro, care a spus că „Trump e un exemplu rău pentru America”. Dar amercianii n-ar trebui să protesteze, fiindcă pentru ei va fi bine, după cum a spus Trump şi în discursul inaugural, pe linia celor declarate în campania electorală. Va fi o Americă a americanilor, va fi o Americă a locurilor de muncă pentru americani, va fi o Americă în care bogăţia va fi a lor!

Ciudat, dar guvernarea lui Trump a debutat cu o măsură total antipopulară. Nici nu s-a terminat bine parada de inaugurare, că preşedintele a şi semnat un decret de abrogare a legii „Obamacare”, care le dădea dreptul tuturor americanilor la asigurare medicală. Sigur, această asigurare se făcea cu fonduri de la buget. Dar Obama a vrut să facă din America ţara cea mai generoasă la capitolul sănătate pentru toţi. Lui Trump însă această lege îi stătea în gât şi a început deci în forţă, cu ceva incredibil. Şi a anulat „Obamacare” fără să pună nimic în loc!! Adică se reinstalează puterea medicului, a spitalului, a farmaciei, în care cetăţeanul trebuie să-şi plătească medicul, doctoria, spitalizarea! E cumplit!

Trump i-a mulţumit lui Obama pentru felul cum a organizat transferul de putere, dar el a adăugat că instalarea sa la Casa Albă este o zi istorică întrucât nu este un transfer de la o administraţie la alta, de la un partid la altul, ci de la Casa Albă, de la putere, la popor! Trump a instalat poporul la putere! Cu un decret anti-Obama!

El a urmărit cu consecvenţă această idee şi vrea s-o aplice. Cu o săptămână în urmă, am primit de la Donald Trump un ultim mesaj, de fapt o anchetă, în care el voia să o completăm cu ceea ce credem noi că ar fi priorităţile guvernării sale. Tot timpul a căutat formule care să atragă opinia publică, alegătorii, să le dea americanilor sentimentul viu că ei participă la guvernare, că totul se face în funcţie de ce doresc şi decid oamenii, cei mulţi, poporul. Iată ce ne scria: „În șapte zile, Cameră, Senat și Casa Albă vor fi sub control republican, acum este timpul pentru a mă ajuta să acord prioritate politicilor pe care le vom trece în 2017, pentru a face America mai mare din nou! Doresc să fii sigur că instalarea președinției mele începe cu lupta pentru tine și reprezintă problemele care te interesează – și că o vom face în ordinea dorită de tine. Vă rugăm să completați imediat prioritățile la Ancheta 2017”.

Şi a enumerat aceste mari probleme din programul său: „From draining the swamp of corruption to repealing and replacing Obamacare, cutting regulations, reforming our broken tax system, building the wall, and reducing our trade deficit, there’s a lot we need to do to fix our country, but we have to prioritize. I’m heading to Washington to make deals that benefit the American people, that bring back American jobs, that reignite American energy, and that strengthen America as a whole. (De la a drena mlaștina corupției pentru abrogarea și înlocuirea Obamacare, reducerea reglementărilor, reformarea sistemului nostru de impozitare corupt, construirea zidului, și o reducere a deficitului nostru comercial, există multe lucruri pe care trebuie să le facem pentru a repara ţara noastră, dar trebuie să le acordăm prioritate. Mă îndrept spre Washington, pentru a face oferte de care beneficiază poporul american, care aduc înapoi locuri de muncă americane, care să reaprindă energia americană, și care să consolideze America în ansamblu)”.

Şi, în încheiere, a insistat să completăm formularul şi să indicăm priorităţile: „Trebuie să-mi spui ce politici specifice vrei să treci să fii campion în Casa Albă. Vă rugăm să completați ancheta 2017 Prioritățile vor fi înregistrate în numele tău.Thank you, God bless you, Donald J. Trump, President of the United States”.

Americanii nu sunt învăţaţi cu aşa ceva. Nu-mi dau seama cum reacţionează ei, dar, din câte îi cunosc, au o atitudine activă, ei se implică, au o mare conştiinţă socială. E limpede că, după şocul în care până acum au fost spectatori, vor trece la treabă. Iar treaba se face cu oameni tineri. Sper că republicanii lor nu vor fi ca liberalii noştri! Ei sunt oameni bogaţi, cei mai bogaţi oameni de pe pământ. Le cunosc bine palatele. Şi nu vor renunţa la această bogăţie. Li se dă un nou impuls, şansa să facă un fel de imperialism democratic, adică o îmbogăţire pentru toţi.

În orice caz, această schimbare de macaz este benefică pentru omenire. Sunt sigur că toate ţările lumii se vor mobiliza să gândească altfel politica. E limpede că se întâmplă ceva istoric, fiindcă America trasează o direcţie naţionalistă. Toată direcţia internaţionalistă de până acum a Americii şi a Europei, în primul rând, capătă alte accente. De pe deschidere, se trece la un fel de închidere, de revenire la Eu, la identitatea naţională. Ţările lumii, inclusiv România, şi-au pierdut independenţa, s-au deschis nepermis, au abandonat matricea naţională. Altfel spus, şi-au pierdut treptat specificul naţional. Iată că America, pregătită de Brexit-ul englez, de sora ei, indică acum direcţia naţionalistă. Cum va reacţiona România? Cum se vor mobiliza nişte politicieni mediocri, fără personalitate, nişte chilipirgii, care au făcut până acum numai ce le-au spus alţii? E timpul, ca ei să lupte pentru o Românie a românilor, în care conştiinţa naţională să primeze, în care „descurcăreala” să dispară şi să treacă toată lumea la treabă. S-a grăbit Dragnea să ajungă primul la masa lui Trump, la Casa Albă, acum, la inaugurare, să-i spună, ce? Că s-a autograţiat?! Vă imaginaţi că în clipa asta primăriţa Firea şi oamenii ei ies pe străzi şi curăţă zăpada, că-i mobilizează pe toţi să curăţe măcar trotuarul din faţa casei lor, că oamenii care au câini, nu-şi vor mai lăsa patrupedele să facă hazna din parcuri, că, în sfârşit, vom vedea un Bucureşti ecologic, nu unul paralizat, abandonat, ca acum!?

Deci România ar trebui să fie îngrijorată, nu americanii, protestatarii lor. Eu nu văd de ce americanii trebuie să fie îngrijoraţi pentru schimbarea de macaz. Îngrijoraţi trebuie să fie ceilalţi, imigranţii şi restul lumii, dat fiind că America nu va mai fi orientată spre ei, ci spre ea. Orice negociere, orice relaţie se va face cu avantaj a priori pentru America. America va fi la serviciu mereu, ea va trasa destinul lumii! Asta vrea Trump. El a spus că America a ajutat multe ţări să se îmbogăţească, le-a ajutat să aibă siguranţa graniţelor, dar poporul american a suferit, fiindcă siguranţa lui a slăbit, graniţele nu mai sunt sigure, locurile de muncă au dispărut, multe fabrici au ruginit, au dat faliment, e timpul să le redeschidem, să ne îmbogăţim, zicea Trump. Şi eu îl cred, fiindcă aşa cum s-a îmbogăţit el – a ajuns la 6 bilioane de dolari! – aşa va proceda şi cu America. Dintr-o afacere personală, va face o afacere naţională. Va face o politică a afacerilor prospere. Va fi imperialistul care încercă să facă democraţie!

Marea problemă este cum se vor mişca republicanii pe acest proiect ce pare nebunesc, dar este pur naţional, tipic naţionalist! America de azi este un sistem consolidat de democraţi, care o conduc de zeci de ani. Ce se va întâmpla acum, cum va răspunde opoziţia, mecanismul democrat, la aceste noi proiecte?

Şi e limpede că Trump nu este înţeles. Îl înţelegem noi mai bine, fiindcă suntem naţionalişti. Americanii de azi trăiesc bine şi lejer. Ei s-au obişnuit cu un fel de „dolce farniente”. Sunt puterea number one în lume şi profită de acest privilegiu. Da, dar acum Trump le cere americanilor să nu mai depindă de nimeni, să iasă din acest aparent El Dorado şi să intre într-unul real. Să nu mai profite de mexicanul care munceşte pentru el, ci să muncească el, să pună osul la bătaie. Trump vrea să facă din America o ţară a muncii. A muncii americane, realizate cu braţe şi minţi americane! Va fi foarte greu în condiţiile când America este în prezent o Ţară a Imigranţilor! Cum va lua el milioane de job-uri de la imigranţi şi le va da numai americanilor!? Se vor face angajări numai după ID, adică după buletin?!

Sigur, orice e posibil, dar e nevoie de o maximă conştiinţă patriotică a oamenilor! Să vedem! Am să trăiesc pe viu, direct, tot acest fenomen şi mă bucur că pot să fiu martor activ la un asemenea spectacol istoric!

Un răspuns la “Trump la cârma unui macaz istoric!”

  1. Alexander leg. a V a Macedonica spune:

    ” De unde bani / De unde bani /Dac-am ajuns cu toti golani ? / D. Trump : Din golani / Milionari !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*