Fundaţia Andrei Mureşanu „Deşteaptă-te, române!” – o prezență inedită în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos!

Forumul de la Davos, care a reunit în aceste zile cei mai influenți lideri financiari din lume, a dezbătut, printre alte probleme, și pe cea a schimbărilor climatice, care afectează întreaga planetă. Forumul Economic Mondial (World Economic Forum) s-a desfășurat în perioada 17-20 ianuarie 2017, reunind la Davos-Klosters, Elveția, liderii politici și economici ai lumii. Tema centrala a întâlnirii din acest an a fost leadershipul responsabil.

La invitaţia domnului Roland Schatz, Fondator şi CEO al Media Tenor International AG, Zurich, şi Co-Fondator al Institutului ONU pentru Indicele Global al Sustenabilităţii (UNGSII), domnul Andrei Sever Mureşan, Preşedintele şi Fondatorul Fundaţiei Andrei Mureşanu „Deşteaptă-te, române!”, a participat în perioada 17-20 ianuarie 2017 la Forumul Economic de la Davos, susținând două discursuri în cadrul acţiunilor intitulate Reputation Labs iniţiate de către Media Tenor International AG şi Brand S.A. în zilele de 18 şi 20 ianuarie în cadrul panelurilor intitulate Integration Index şi CSR Index alături de nume importante precum Michael Moller, Director General al ONU (Geneva), Muhammad Yunus, laureat al Premiului Nobel pentru Pace (Pakistan), Excelenţa Sa domnul Jose Eduardo dos Santos, Preşedintele Republicii Angola.

Inițiat în 2014 de către Michael Moller, Directorul General al Organizației Națiunilor Unite din Geneva, și Roland Schatz, Fondator şi CEO al Media Tenor International AG, Zurich, Institutul ONU pentru Indicele Global al Sustenabilităţii (UNGSII) a fost fondat pentru a dezvolta metrici și indici pentru corporații și țări pentru a detecta cât de consistente sunt operațiunile lor în ceea ce privește dezvoltarea durabilă/ sustenabilă. A fost fondat pentru a deveni un game changer în metodologia de evaluare a performanței sustenabilităţii.

Institutul ONU pentru Indicele Global al Sustenabilităţii (UNGSII) este inițiativa îndrăzneață, integrală și non-politică aprobată de Organizația Națiunilor Unite pentru măsurarea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă (SDG). SDG – campania ONU pentru a aduce planeta la o sănătate optimă, calitatea vieții și a sustenabilităţii – a fost dezvoltată de către și convenită prin contract, de toate cele 193 de țări din lume, în anul 2015. Beneficiind de suport extins inter-sectorial, misiunea UNGSII este de a „Educa, Fundamenta și Activa” capital și alte resurse la nivel mondial pentru a realiza pe deplin SDG până în 2030.

Obiectivele de dezvoltare durabilă (SDG) s-au dovedit a fi cel mai mare succes al Organizației Națiunilor Unite, deoarece a întrunit liderii mondiali după Primul Război Mondial. SDG reflectă realizarea că planeta noastră are nevoie de o entitate globală, acceptată la nivel global- și măsurabilă – campanie de susținere și securizare la nivel mondial a intereselor umane. Atunci când Kofi Annan și Michael Moller au inițiat Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului la sfârșitul anilor ’90 au făcut-o pentru că şi-au dat seama că ONU, are nevoie să dovedească faptul că ar putea oferi o valoare reală. Lansarea campaniei globale SDG în anul 2015 a inspirat fiecare națiune să ducă SDG la nivelul următor.

În același timp, fostul membru în Consiliile de Administraţie ale FMI și Băncii Mondiale, domnul Jacques de Groote, a fost abordat de către băncile centrale și guvernele din Europa de Est și Africa în vederea dezvoltării unei abordări mai transparente şi sistematică. Această abordare ar asigura că proiectele de infrastructură sprijinite de Banca Mondială, USAID şi altele pot fi reglementate în conformitate cu Obiectivele de dezvoltare durabilă (SDG) pentru a lupta împotriva corupției și a îmbunătăţi guvernarea în sectorul guvernamental. Alături de Jacques de Groote, sub umbrela FUNDAȚIEI ANDREI MUREȘANU „Deșteaptă-te, ROMÂNE!” au fost create două companii care pot gestiona aceste proiecte într-un mod eficient și durabil. Ambele companii sunt deținute sută la sută de către fundaţie, care sprijină proiectele de educație și de sănătate din Europa de Est și din Africa.

NOILE PERSPECTIVE ALE FUNDAŢIEI ANDREI MUREȘANU „DEȘTEAPTĂ-TE, ROMÂNE!” ÎN COLABORARE CU INSTITUTUL ONU PENTRU INDICELE GLOBAL AL SUSTENABILITĂŢII

  • Să îmbunătăţească calitatea vieţii locuitorilor din comunităţile locale
  • Să dezvolte proiecte sociale şi umanitare
  • Să creeze şi să utilizeze noile tehnologii pentru: energie, apă, alimentaţie, reciclare şi sănătate

Biroul de presă al FUNDAȚIEI ANDREI MUREȘANU „Deșteaptă-te, ROMÂNE!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*