Naționalizarea cumințeniei tăcerii…

Dar de să mai răscumpărăm Cumințenia Pământului?! O luăm înapoi în numele recuperării în folosul patrimoniului național! Că doar e bun al poporului! Și ce ne sunt anii ’50, ce ne sunt vremurile de acum, nu?! O recuperăm material, din dreptul legitim al celor îndreptățiți să-i poarte dreptul de moștenitori, iar dacă este nevoie găsim și hârtiile necesare care să ateste dreptul nostru de a ne face dreptate. Le „găsim” în stilul statului pe care îl vrea restaurat Liviu Dragnea. Astăzi, prin „recuperarea” unei opere, mâine prin restaurarea stării de nedreptate pe care 27 de ani ne-am străduit să o scoatem de sub feluritele marote.

Și este grosolan de nelegitim felul în care Liviu Dragnea legitimează statul de drept… al nedreptăților. Păi’ ce, hoția nu are și ea „țara” ei?! Ieșind și nerecunoscând practic dreptul unor moștenitori și schimbând încadrarea legală de răscumpărare de către statul român cu tema recuperării din uzul (nu dreptul!) moștenitorilor neochiaburi!

Dar asta se întâmplă când pui hoțul în capul treburilor: statul de drept devine prezumție de vinovăție… Păi’, cărui hoț îi place legitimitatea, corectitudinea, justa dreptate?! Pentru el, vinovații sunt de facto cei ce îl arătau cu degetul.

Istoria ne-a mai trecut prin ciurul lotrilor… Am mai pus în capul vetrelor tâlhari, iar cinstea a devenit matricolă de vinovăție. Or, la ce ne puteam aștepta când acum am pus chiar în fruntea țării, pentru a împărți „dreptatea”, un hoț?!

Pâinea și cuțitul sunt la el… Pâinea pentru ademenirea și cumințirea maselor, cuțitul, de după împărțirea bucatelor luate de la cei ce au, pentru corectarea fițelor de stat de drept a celor cu bogății nesănătoase. Pas cu pas (!) ne întoarcem spre învinovățirea celor cu origini „nesănătoase”. Doar că acum originile se referă la averile pe care aceștia le au. Căci oare cum să-i aprecieze un lotru ajuns șef peste țară pe cei ce au trudit onest?

Origini nesănătoase vor avea însă și cei ce și-au cerut drepturile materiale și reparatorii.

Ei vor deveni noii burghezi care au supt binele maselor! Vor fi huliți și alungați. Și poate doar vremurile de acum să-i scape de câte un glonț în ceafă! Dar nu și de confiscarea drepturilor pe care le invocă. Și eventual de astuparea gurii, nu cu pământ, ci cu suspendarea drepturilor cetățenești.

„Marțea neagră” va deveni un biet coș față de furuncul de injustiție pe care îl promovează guvernanții aflați în slujba lui El Dragnea de Gartea. Nu, un „comandante supremo”, ci infractorul „capo dei capi”.

Sub cârmuirea unui lotru, statul de drept devine focar de nedreptate, cauza relelor din societate. Sfredelul tuturor găurilor pe care le vor „descoperi” lotrii pentru a-și justifica pânza de necinste aruncată peste țară.

Lotrul roșu-vinețiu ce se umflă pe post de eminență cenușie a țării ne buzunărește peticitele haine ale dreptății sub ochii noștri. El luptă chipurile în numele celor săraci cu statul de drept. Acel stat ce va deveni curând vinovatul sărăciei celor mulți, nu garantul drepturilor noastre. Căci, la ce ne trebuie prezumții de nevinovăție, libera exprimare ori dreptul de a decide dacă noi suntem săraci?! Iar în numele celor săraci și sărăciți, se pot croșeta cele mai perfide mecanisme de demolare a statului de drept pentru a pune în locul lui monștri reîntorși de lada de gunoi a istoriei.

Dragnea Liviu se folosește de resturile de mentalitate a unui fost stat abuziv pentru crimele și ororile căruia am plătit 27 de ani. Iar rostirile acestui analfabet al democrației vor deveni poate lozincile ce vor fi scrise cu roșu pe pereții a ceea ce statul abuziv va recupera: „dacă s-ar fi căutat cum trebuie, s-ar fi găsit documentele care atestau că este deja proprietatea statului român”. Acum cu referință la Cumințenia Pământului. Dar mâine?…

Adică, nu doar o invitație la a „găsi” acte, ci efectiv a le scoate din cenușa statului de drept de până mai ieri.

Da, Brâncuși trebuie să rămână al nostru! Dar ce folos dacă acest lucru se va face prin abuzul unei false „recuperării”. Și la ce ne va fi folosit acest abuz când Brâncuși este oricum al nostru, ca patrimoniu, iar Cumințenia nu poate fi scoasă din țară de nimeni. În numele abuzului va deveni doar o marotă elaborată a acelui nu ne vindem țara fluturată acum de un lotru ce-și fălește imaginea de sine, aceea a unui fals Robin Hood împreunat cu iapa lui Don Quijote.

Alo, neicușorule de la autobaza politicii, statul român nu este moșia ta de Teleorman!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*