În sprijinul normalității!

Ne amintim cu toții că anul acesta am semnat  un memorandum, prin care ceream includerea în Constituția României a  precizării că familia este ,,unirea dintre un bărbat și o femeie”.  Împreună cu enoriașii parohiei noastre au mai semnat trei milioane de români, indiferent de religie, etnie, limbă etc. Și cu toate astea, până acum nu s-a făcut nimic în sensul celor solicitate. Iată că am găsit de curând, pe internet, o scrisoare pe care un grup de congresmani americani au trimis-o președintelui României și mai multor foruri cu putere de decizie din țara noastră, prin care le îndeamnă să dea curs cererii atâtor milioane de apărători ai familiei din țara noastră. Este interesant că această scrisoare vine acum, când la Washington are loc schimbarea puterii politice. Noul președinte, Domnul Donald Trump, se dovedește a fi și în acest caz un om cu bun-simț, un apărător al familiei tradiționale, iar ideile sale, iată, sunt sprijinite de partidul din care face parte, semnatarii scrisorii fiind dintre aceștia. O redăm mai jos, sperând că o vor citi și cei care au putere de decizie. Să dea Dumnezeu ca binele și normalitatea să triumfe și în acest caz!

„Domnule Președinte,

Suntem încântați să aflăm că pe 20 Iulie 2016, Curtea Constituțională a României a aprobat o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției, care constă în modificarea Articolului 48 din Constituția României de a defini căsătoria drept o uniune formată dintre-un bărbat și o femeie. Am aflat și că peste trei milioane de cetățeni români au semnat o petiție în acest sens.

 Vedem acest fapt ca pe o demonstrație a maturității democrației din România, chiar dacă încă destul de tânără, având în vedere faptul că în urmă cu nu foarte mult timp România era încă un stat comunist, iar cetățenii săi erau interziși de la exercitarea atribuțiilor constituționale și de la respectarea drepturilor civile. Înțelegem că următorul pas înainte de modificarea acestui amendament din Constituție constă în realizarea unui referendum care trebuie adoptat de Parlamentul țării.

 Domnule Președinte, vă scriem pentru a vă încuraja să utilizați autoritatea cu care ați fost investit ca președinte al României pentru a vă asigura ca această problemă să fie adusă cât mai rapid în discuție și a fi votată de către Parlamentul român. Semnăturile reflectă faptul că o mare parte din cetățenii țării consideră că este necesară introducerea sintagmei neschimbată de mii de ani, prin care familia tradițională este formată dintr-un bărbat și o femeie.

Deoarece căsătoria este fundamentală și susține instituția unei societăți, suntem încrezători că vă veți asigura ca dreptul cetățenilor români de a decide printr-un referendum soarta celei mai importante instituții din istorie, familia și căsătoria, este respectată întru totul.

Profităm de această ocazie pentru a reafirma faptul că cetățenii din Statele Unite apreciază prietenia profundă a poporului român și sperăm să continuăm această relație pentru progres și prosperitate.
Vă rugăm să acceptați, domnule Președinte,  faptul că vă purtăm un mare respect și vă dorim toate cele bune pentru dumneavoastră și poporul român. 

Cu sinceritate,

Tim Walberg, Jeff Duncan, Trent Franks, Gregg Harper, Vicky Hartzler, Jody Hice, Randy Hulturen, Steve King, Steve Pearce, Peter, Roskam, Mark Walker, Daniel Webster, Ted S. Yoho

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*