„Kataief” cu tăieței de țară…

Daca tot voia ca premier o femeie, să fie de mândria social-democrației curajoasa nominalizare a unei femei într-o lume a (ne)bărbaților politici, putea sa o pună cap de listă pe soața lui Pandele. Căci, oricum i-ar fi firea doamnei primar, tot e un nume mai greu, mai responsabil, mai credibil față de duduia de la Constanța! Și, ar fi reprezentat și dovada unui minim respect față de electoratul PSD.

Putea să meargă pe o asemenea nominalizare fără teamă! Mai ales că ar fi avut și precedentul necesar pentru a-și  motiva decizia în fața alegătorilor, dar, mai ales, în fața lui Iohannis. Schema „Grivco”! Modelul care nu întâmplător a fost promovat atunci pentru a deschide, peste (puțini) ani, o anumită permisivitate, nu în mentalul simplilor oameni, ci la nivelul frustrărilor și orgoliilor „bărbaților” și bărbatelor (!) din politică.

Pe atunci, folosit doar pentru a contura o schemă politică, actualul președinte izbea nervos portiera mașinii cerând să i se asigure conservarea funcției de primar drept principala condiție pentru a accepta să fie premier. Asta era condiția lui: sigilarea ușii de la Sibiu pentru a nu risca să rămână, la o adică, fără nimic. Nu îl interesau țara, situația economică, tarele societății, mârșăviile politice în care, destul de repede, avea să se integreze, ci prezervarea fotoliului de primar! Plus casele, nu ale celor șase sași de prin butade, ci ale unuia singur, e drept, mai „român” decât mulți conaționali de-ai noștri zis descurcăreți.

Liviu Dragnea avea, dară, vorba zicerii, „cu cine”! Garantat! Iar Găbița lui Pandele, că a bucureștenilor încă nu s-a dovedit!, putea delega liniștită primăria pentru o juma’ de an pentru a fi ea cea dintâi premier-femeie din istoria României. Dar ranchiunosul din balta Teleormanului, născut, pomenită să-i fie „predicția”, în Gratia, nu a vrut. Și acum să vezi ce dușman tocmai și-a făcut! Păi’, te pui cu o femeie înșelată politic?! Și nu oricum, ci pentru o altă femeie! Acum să vadă Liviu (Gratia) Dragnea ce înseamnă aripi și fracțiuni!

Și ar fi fost nevoie de numai jumătate de an de mandat executiv al Firei! Cât să se „îndrepte” legea prin părțile care nu au permis autonominalizarea lui Dragnea din cauza condamnării. Sigur, nu am fi ajuns nicicând acolo! Nu cu Gabi Firea pe post de premier! Pentru că doamna Pandele nu i ar fi fost niciodată un soldat supus! Poate camarad de luptă politică, dar cu drepturi și opinii bine definite. Apoi, cu Gabriela Firea Pandele pe postul de premier, fie și doar o jumătate de an, s-ar fi întredeschis o ușă spre ceea ce ea visează (că si femeile, fie și de… genul ei!, visează), recte, Cotrocenii!

Or, cum să-și rupă Dragnea propriile fantezii cu un asemenea coșmar?! Așa că a nominalizat-o cu toată responsabilitatea (față de sine!) pe doamna cu un nume imposibil de rostit. Pentru noi, majoritarii! Și nu contează faptul că le-a dat peste nas milioanelor de români din spatele recentului vot al PSD-ului. Nici faptul că doamna nominalizată este musulmană. Ci apartenenta acesteia la grupul Mazăre-Nicușor. Asta este foarte grav.

Desigur, dacă va ajunge în fruntea Palatului Victoria, poate vom avea și noi surpriza de a nominaliza, la rândul ei, un român get-beget măcar la un fotoliu din guvern, eventual ca șef al unui posibil minister al minorităților.

Oricum, prin afrontul făcut, Dragnea Liviu pune cruce visului său cu trandafiri la poartă Cotrocenilor, rămânând în cel mai fericit caz doar cu posibilul rest al unui mandat de premier întru multiculturalitate. Asta dacă PSD va avea vână să-i aducă aminte sloganul de mai ieri: „Mândri că suntem români!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*