„Iubiţi mult şi râdeţi la fel de mult!”

Ce au în comun serialele de comedie „Mondenii” și „Atletico Textila”? Dar personajele Romeo Fantastik, Gigi Becali şi Leonard Doroftei? Da. Îl au în comun pe „mondenul” Angel Popescu, tânărul actor care joacă în cele două seriale, dar și interpretează aceste cunoscute și savuroase personaje în show-urile de la Prima TV și Pro TV. Angel Popescu s-a născut în Bucuresti, pe 30 aprilie 1974 şi, după cum ne mărturiseşte, la naşterea sa, „…cel mai exaltat membru al familiei a fost câinele Ben care, după “instalarea” mea în casa părintească, s-a tot alergat în jurul cozii, preţ de câteva zile. Avea motiv de bucurie, cred.” Cunoscutul actor din „Atletico Textila” (Pro TV; personaj „antrenorul Traian”) a absolvit Liceul de Matematică – Fizică, apoi a dat examen la Politehnică, la Facultatea de Metalurgie, pe care a frecventat-o doar doi ani, pentru că nu s-a înţeles deloc cu forja.

A urmat apoi cursurile Facultăţii de Construcţii, însă după alţi doi ani s-a retras, de aceasta dată betonul fiind de vină, pentru că era „…prea concret… prea rigidă treaba asta… La ambele facultăţi cu profil tehnic am avut de-a face cu chimia, un coşmar organic – uneori şi anorganic – ce m-a făcut să-mi pun în practică visul interzis pentru un om educat în stilul materiilor ce ţin de „real” – actoria”, ne mărturiseşte vizibil marcat, Angel. Aşa că s-a hotărât să dea examen la Facultatea de Arte, din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti, unde a fost admis la clasa Prof. Univ. Constantin Codrescu, Conf. univ dr. Doru Ana, Conf. univ. Drd. Vlad Rădescu şi Lector univ. dr. George Grigore. Absolvind cu brio facultatea în anul 2000, tânărul actor Angel Popescu a ajuns pe scena Teatrului Nottara din Bucureşti, în piese precum „Viforul” (în regia lui Alexandru Darie), „Orfanul Zhao” (regia Alexandru Dabija), sau „O mătuşă pierdută” (regia Dan Tudor).

Colaborează, de asemenea, cu Teatrul de Comedie din Bucureşti, unde a jucat în piese precum „Ce formidabilă harababură” (regia Gelu Colceag) şi „Marlene” (regia Cătălina Buzoianu). În prezent poate fi văzut la acest teatru în spectacolele „Avarul îndrăgostit” după Moliere (regia Vlad Massaci) şi „Un cuplu ciudat” de Neil Simon (regia Liviu Lucaci). Pentru un timp a fost şi membru al grupului umoristic „Vouă”. Cum de la actoria de teatru până la cea de televiziune nu e decât un pas, Angel Popescu mărturiseşte că şi-a descoperit pasiunea pentru mass-media „…dintr-un gustat, iar pofta vine mâncând”. La Prima TV, în echipa „Mondenii”, Angel Popescu a interpretat, printre alţii, pe Gigi Becali, Corneliu Vadim Tudor şi Leonard Doroftei. După ce îşi dă jos „masca”, este însă, aşa cum îi place să spună, un om normal. La „Atletico Textila” filmează foarte mult în această perioadă, alături de colegele sale dragi Mirela Zeţa şi Andreea Grămoşteanu: „E greu să fac o medie, sunt zile în care avem câte 10-15 ore de filmare. Am început să facem exterioare foarte multe, aşa că am avut patru zile consecutive a câte 16 ore, dar asta nu se întâmplă tot timpul. Mi-e greu să fac o medie. Avem zile în care avem 8 ore, sau 10, sau poate mai puţin. Asta în funcţie şi de ce filmăm. Nu aş putea să fac o medie, dar mult… Nu mai zic de repetiţii, înregistrări la studio…”

Deşi atât de ocupat, iată că şi-a găsit câteva minute spre a-mi răspunde la câteva întrebări. Când a urcat Angel Popescu pentru prima oară pe o scenă profesionistă de teatru?  „Da. La licenţă am jucat pe scena de la Nottara, în două spectacole. Am jucat în continuare o stagiune acolo „Unchiul Vania”, de Cehov, în regia profesorilor mei, şi „Azilul de noapte”, de Gorki. Chiar dacă eram anul IV, ne simţeam actori.“ Cine ți-a împărtășit din tainele artei interpretative?  „De la fiecare profesor pe care l-am avut am avut ceva de învăţat. Apoi, de la Mălăele. Când ­l-am văzut prima dată, am avut impresia că văd geniul la faţă. E o combinaţie devastatoare de talent şi inteligenţă. Poate sta pe scenă zile întregi fără să facă nimic şi tu, spectatorul, te amuzi copios. Sunt mai multe exemple. Maestrul Victor Rebengiuc… E izvor nesecat de talente filonul ăsta de teatru. Din păcate, nu ştiu, se întâmplă ceva. E mai bine decât în ’96. Atunci erau sălile goale, acum lumea vine la teatru… Dar parcă mai sunt blocaje. Se vorbeşte de o revoluţie teatrală, dar ea nu se întâmplă. Doar la nivel teoretic. În mod paradoxal, deşi era cenzură înainte de ’89, erau foarte mari valori pe scenă, acum se mai strecoară şi din ăştia nechemaţi.” Cum ai ajuns la „Mondenii” ? „Am primit un anunţ că se face casting. Era prin iunie. Cu siguranţă, a fost cel mai onest casting la care am participat.” Care sunt criteriile atunci când îţi alegeţi un personaj ? „Vezi, nu e ca la matematică. Nu sunt teoreme sau axiome. E chestie de feeling. În meseria asta nu există nu vreau. (…) Ideea e să descoperi. Noi descoperim şi redescoperim tot timpul în meseria asta. Machiajul e iar foarte important.Parodia înseamnă sarcasm. Asta e. Eu te ajut să-ţi vezi mai bine defectele. Cine n-are umor, să-şi cumpere! Noi promovăm umorul de calitate. Nu vreau să vorbesc de alţii. Probabil că astea sunt atuurile – faptul că suntem profesionişti, promovăm un umor de calitate şi probabil talentul.” Ce mare regret ai ? „Încă nu am apucat să joc în filme.” Cu ce premii obţinute te lauzi? „Împreună cu colegii mei de la „Mondenii”, în 2008 am luat Premiul TV Mania pentru „Cel mai bun serial de comedie”, iar in 2009 am primit Premiul A.P.T.R. pentru „Cea mai buna emisiune pamflet”. Câteva lucruri pe care nu le ştie lumea despre tine care ar fi ? „În perioada liceului am jucat fotbal la Dinamo Bucuresti, nu intru în bucătarie, pentru că provoc accidente grave, urăsc brocolli, n-am încă permis de conducere şi îmi este frică de înălţime.” Cum crezi că arata femeia ideală sau bărbatul ideal? „Nu cred că există femeia ideală, aşa cum nu cred că există nici bărbatul ideal. Cred că oamenii sunt iubiţi mai degrabă pentru defectele lor.” Te rugăm să ne dai un sfat pentru cititorii noştrii, iubitori de arte.

„Iubiţi mult şi râdeţi la fel de mult!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*