Școala de actorie „Dream&Act” îți dă aripi!

Dream&Act” este o școală de actorie din București, care și-a propus să modeleze caractere, să construiască pesonalități puternice și să transforme vieți. Ea organizează workshop-uri, cursuri și tabere de dezvoltare personală prin tehnici actoricești care crează punți între oameni, indiferent de poziție, rase, clasa socială sau vârstă. „Institutul pentru fericire” creat de aceasta te așteaptă la Ceainăria „La un ceai”, din strada Luigi Cazzavilan nr. 25. Tânăra actriță Ștefana Badiu este una dintre fondatoarele acestei școli, care alături de două prietene apropiate, Irina Bescuca și Mădălina Berdilă, a creat pentru doritori această oportunitate. Și nu sunt puțini cei care doresc să urmeze cursurile acestei școli. Ștefana este trainer și actriță profesionistă, cu experiență de peste trei ani în susținerea și dezvoltarea workshop-urilor, a cursurilor de teatru și de improvizație pentru adulți și copii, dar și în traininguri pentru companii. Are peste 1000 de ore de training în actorie, peste 50 de spectacole de teatru, peste zece ani de experiență în comunicare și relaționare în multinaționale. A terminat o facultate economică și a lucrat în mai multe domenii, dezvoltând o experiență bogată în relaționarea cu oamenii. Este totodată fondatoarea site-ului www.culegvise.ro, prin care dorește să evidențieze latura frumoasă a vieții, să susțină visele mărețe ale oamenilor aparent obișnuiți, pe care îi întâlnește în drumul ei și care o inspiră să evolueze frumos și armonios.

Povestea acestei școli a început într-o zi frumoasă de primăvară din anul 2013 când într-o discuție între prieteni, la început mai mult în joacă, iar apoi mai în serios…s-a născut o idee, un vis care foarte curând a devenit realitate. Numele școlii „Dream&Act” nu a fost ales întâmplător, ci tocmai pentru că cele trei fete fondatoare au avut curajul să viseze și apoi să și acționeze. Totul a pornit de la pasiunea comună pentru artă, în special pentru teatru, cât și din dorința de a ajuta oamenii să depășească anumite bariere emoționale prin cursuri de dezvoltare personală.

Astfel s-au decis să pună bazele unei școli de actorie care nu își propune neapărat să scoată actori „pe bandă”, ci mai degrabă să-i ghideze pe cei care au nevoie să deprindă câteva din abilitățile actorilor, cum arfi: dezinvoltura, spontaneitatea, încrederea, umorul, deschiderea către nou, charisma personală etc. Backgroundul și experiența celor trei fondatoare este diferită, dar tocmai acest fapt face ca activitățile întreprinse în școală să capete noi valențe. Ștefana are studii economice, dar este actriță și profesor de actorie, Mădălina are experiență în vânzări și customer, în prezent studiind psihologia, iar Irina lucrează în project management. Însă, în ciuda acestor diferențe profesionale, pasiunea comună pentru teatru, plăcerea de a lucra cu oamenii, dorința de dezvoltare și evoluție le-a adus pe toate trei împreună.

Ștefana Badiu este absolventă licențiată a Universității Spiru Haret din București din anul 2012. Pe parcursul celor trei ani de studii a lucrat cu profesori precum Mircea Constantinescu, Liana Ceterchi, Jeanine Stavarache, Ioana Visalon, George Grigore. A interpretat cu aplomb și talent personaje precum Lindsay (din piesa „Niște fete”; regia Ioana Visalon), Doica (din piesa „Romeo și Julieta” de W. Shakespeare; regia Janine Stavarache), Zița (din piesa „O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale; regia Mircea Constantinescu), Domnișoara Cucu (din piesa „Steaua fără nume” de M. Sebastian; regia Mircea Constantinescu), Natalia Stepanovna (din piesa „Cerere în căsătorie” de A.P.Cehov; regia Ioana Visalon), Arina Panteleimonovna (mătușica, din piesa „Căsătoria” de Gogol; regia Ioana Visalon), Agafia Tihonovna (nepoata; din piesa „Căsătoria” de Gogol; regia Ioana Visalon), etc. De curând a filmat și o puteți vedea într-un personaj savuros în serialul polițist „Valea Mută”, ce se distribuie pe „HBO – România”. Și pentru că nu poate sta fără implicare scenică, la aceeași minunată ceainărie bucureșteană „La un ceai” o puteți vedea pe Ștefana într-un spectacol deosebit în care joacă. Este vorba de piesa „Flagrant” după o idée de Ion Băieșu, în care apare alături de colegii Carmen Sascău și Cătălin Lungu. Piesa are în distribuție două femei, un bărbat și trei posibilități: o femeie solitară care și-ar fi dorit o altă viață și poate o altă carieră, una mai palpitantă, așa cum vom vedea, un infractor sărac…în idei și o femeie de serviciu „profesionistă” care nu scapă ocazia să își arate spiritul de observație. Când ești prins în flagrant, viața ți se schimbă în bine sau în rău? Există oameni care se tem, oameni care văd în orice lucru rău o oportunitate? Veți descoperi soluțiile într-o comedie spumoasă și captivantă, dacă veți ajunge „La un ceai”.

Dacă o vom întreba pe Ștefana „Care este ocupația ta actuală? Și care sunt preocupările tale?”, răspunsul ei ar fi următorul: „Sunt actriță, predau cursuri, workshopuri și bootcamp-uri de dezvoltare personală prin actorie. Îmi e drag să merg la teatru, să citesc, să predau, să fiu în mijlocul oamenilor, să merg la karaoke, să mă plimb în aer liber.” Și totuși, ce contează cu adevărat pentru tine, ce este cu adevărat valoros în viață? „Cel mai mult contează să te accepți și te placi așa cum ești, să poți să aduci valoare comunității din care faci parte, să arzi ca o flacără și să pui pasiune în ceea ce faci, să îți exprimi părerile atunci când e momentul, să nu îți pară rău mai târziu, să cauți să fii tot timpul mai bun, să îți împingi limitele și să te înconjori de oameni de valoare.” Ce înseamnă succesul pentru tine?  „Succesul pentru mine înseamnă să îmi văd visele realizate, să lupt pentru ele, să fiu mândră și mulțumită de mine însămi, să reușesc să echilibrez viața personală cu cea profesională.” De ce ai ales actoria? „Pentru că aici simt că mă regăsesc, că pot da tot ce e mai bun din mine și pentru că e vorba despre oameni, despre viață. Prin teatru poți ușor transmite mesaje importante, poți stârni râsete sau plânsete, poți declanșa emoții de toate felurile și de fapt, dacă stăm bine să ne gândim, pentru asta trăim: pentru emoții. Nu trăim pentru familie, iubit, mașini, vile, piscine, ci pentru emoția ivită atunci când le deținem sau suntem în preajma lor.” Ștefana Badiu – actriță și economist, visează să aducă zâmbete, dar și „excepționalul” în viața oamenilor pe care îi întâlnește în fiecare zi. A terminat când avea 22 ani o facultate economică și a lucrat la mai multinaționale, cu diferite tipologii de oameni. A urmat multe cursuri și traininguri pe parte de comunicare, de dezvoltare personală, de gestiune a emoțiilor etc. La un moment dat, pe acest drum al vieții, a redescoperit pasiunea pentru teatru, pasiune cu care cochetase în copilarie. A decis să urmeze și o a doua facultate, de data asta din pasiune: Teatrul. Apoi a renunțat la o carieră de 10 ani în multinaționale și s-a dedicat actoriei, creându-și propria ei școală de actorie pentru „amatori”, de fapt pentru oamenii care doresc să evolueze, să își întindă limitele și să fie mai nebuni, mai creativi, mai spontani, mai carismatici, mai încrezători în propriile forțe. Despre facultatea de actorie, absolventa Ștefana Badiu spune că: „E singura facultate care te transformă cu adevărat mental și spiritual și la care mergi de drag și cu drag, nu din obligație.” Ea susține pe mai departe  latura frumoasă a vieții, susține visele mărețe alea oamenilor aparent obișnuiți, pe care îi întâlnește în drumul ei și care o inspiră să evolueze frumos și armonios. Succes actriței și profesoarei Ștefana Badiu! Succes școlii „Dream&Act”, cea care oferă aripi tinerelor talente și le spune cu încredere totală: „Visează și acționează!” (G.V.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*