„Oha”… Igor Dodon!

Chiar o fi „Oha” ăsta al nostru „neamț”?! Să nu fie mai degrabă vreun „răspândac” rusofil care pozează pe post de Werner! Pentru că, altminteri, cum să vii între tururile pt prezidențiale din Moldova cu declarații anti-unioniste?! Să faci propagandă desănțată… anti-unionismului (și unde, și când?, acolo și la sorocul unor alegeri unde nicicând nu au fost mai întrepătrunse noțiunile de românism și reîntregire?!), să vii dară și să arunci semințele otrăvite ale dezbinării și neîncrederii…

„Igor” Werner Klaus nu a vorbit însă ca tăntălăul… Nici nu a grăit ca un gogoman rănit în orgoliul lui „nemțesc” (singurul lucru „ceas” din nonpersonalitatea lui de șifonier de Cotroceni), transfigurat românește de palmele primite dinspre Coaliția pentru Familie și Biserica Națională, ci a transmis, cu claritate și implicare, mesajele Moscova-Berlin, e drept, într-o formă mai catifelată decât bocancul jandarmului premierului Ciolos (care a transmis acel „nu, pogadi!” unire, într-o formă mult mai brutală).

Și se vede transcriptul moscovit din fermitatea cu care „Igor” Iohannis preia mesajele, vorbind despre pașii României în readucerea fiicei la vatră drept… „intervenții”!

Intervenția noastră în Moldova” – molfăie Iohannis un sfert de veac de istorie… Iar restul vorbelor nici nu mai contează… Pentru că, oare cât de „neoțelit” pe țeava aparentei rigidității de ordonanță krupp trebuie să fii pentru a prelua și vehicula cea mai murdară intoxicare a istoriografiei ruse, să vii să azvârli groteasca etichetare a „intervenției noastre în Moldova”?

„Igor” Klaus ne pune în față analiza lui, dimpreună cu persoane „care se pricep (la ceea) ce s-a întâmplat în relația dintre România și Moldova din ’90 încoace”, și aruncă istețimea lui de neamț în slujba maicii Rusia! Sau de dondonist în slujba Berlinului! De un sfert de veac, România greșește în relația cu Moldova! Greșește, ne spune profesorul de provincie, pentru că a ajutat „persoane din Moldova”, și nu instituții politice.

Asta reprezintă pentru „Igor” Iohannis frații noștri de peste Prut: „niște persoane”.

Apoi ne zugrăvește premizele pe care ar putea sta, cândva, dar nu „în viitorul apropiat”, Unirea… Or, sincer, ne rugăm, dimpreună cu Biserica Istorică, să nu îl mai avem președinte în 2018, da, într-un viitor nu „apropiat”, ci de-a dreptul imediat!

Prima condiție pusă de Werner, transformarea dintr-un „deziderat frumos” într-un „proiect politic”, „Oha” dorind probabil translatarea unionismului, dinspre tinerii frumoși care au construit pas cu pas o mișcare, spre politică, spre ei, spre acele instituții, rechini și lupi, care să facă ceea ce știu mai bine: să destrame, să distrugă, să pârjolească tot în urma lor.

Și mai vine „Oha” ăsta „al lor” cu o imputare. „Nici România, nici Republica Moldova nu trebuie să mai aibă dispute pe propriul teritoriu care sunt sub jurisdicție internațională”…

Cum să nu îi ia dară foc sângele în venele de români tradiționaliști? Ce teritorii are România în dispute, cu cine, și despre ce „jurisdicție internațională” vorbește individul? Sau, deja, „Oha” a marșat la ideile unor capete seci din Europa vizând instaurarea unor enclave sub protecționism UE, iar pentru el Ardealul e cumva vizat subiect într-o „dispută”?

Klaus Werner Iohannis… Nu, nu ești nici gogoman, nici tântălău, nici un servil fără coloană care pupă mâinile străinilor! Ești trădător și prezumtiv declanșator al unor mizerii istorice. Sub tine, teroriștii care voiau să amestece sângele românesc cu „pământul secuiului” sunt aproape liberi la un an de la ceea ce ar fi putut fi o zi de doliu național (împlinind „profețiile” pe care ni le tot scriu javrele anti-românești). Cu vorbele tale ne mânjești familia tradițională, ne înfierezi pentru „fanatismul” de a fi români!

Îți dai seama cât de vizibil, grețos și grotesc în același timp, ai devenit? De ce urăști această țară? De ce ne urăști?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*