Atacul cu civilizația de export

De ce starea de lucruri dîn câteva țări cu civlizație burgheză-capitalistă se deosebește radical de starea de lucruri din zeci și zeci de țări ale lumii, unde  este civilizație burghezo-capitalistă? La o privire mai atentă, observăm că  nu e una și aceeași civilizație, ci două: de sortul întâi și de ultimul sort. Sortul întâi este pentru  uzul intern în duzina de țări generatoare de civilizație, iar cel mai rău sort e destinat exportului. Existența a două tipuri de civilizație și a supra-veniturilor  de la afacerea exportului civilizației ultimul sort au fost descrise la începutul secolului XX de un scriitor realist, Mark Twain, cetățean al principalei țări exportatoare a darurilor civilizației de ultimul sort.

Mark  Twain, în pamfletul „Omului care umblă prin întuneric”, explică esența imperialistă a civilizației de export. Sintagma „omul care umblă prin întuneric” este preluată din Biblie, unde scrie că „omul care umblă prin întuneric nu știe unde merge”.

În acest caz, autorul are în vedere persoanele fără lumina cunoașterii esenței  unor lucruri mascate de aparențe. Despre exportul civilizației de ultimul sort, M.Twain spunea: „Trustul Darurile Civilizației este o afacere de primul sort, dacă de condus cu cap și noimă. El poate aduce mai mulți bani, teritorii și bunuri decât oricare din jocurile de noroc”. Autorul atenționează  pe ”gentlmenii care umblă prin întuneric” care  găsesc atractivă   marfa Darurile Civilizației, privită din depărtare, la lumină slabă. „Dar haideți să nu încurcăm sorturile diferite”.

„Între noi fie spus, –  ne avertiza M. Twain pe noi, umblătorii prin întuneric – toate cele numite mai sus (Echitatea, Smerenia, Sentimentele creștine, Protecția celor slabi, Trezia, Legitimitatea și ordinea,  Libertatea, Relațiile cinstite, Egalitatea, Caritatea, Iluminismul și altele de felul acesta – n.n.) sunt numai o învelitoare, strălucitoare, frumoasă, atractivă și pe ea sunt zugrăvite asemenea minunății ale Civilizației noastre care sunt destinate pentru consumul în țara noastră. Dar sub învelitoare se află Esența Adevărată și după dânsa – cumpărătorul, Umblătorul prin Întuneric, care plătește cu lacrimi și cu sânge, cu pământul și libertatea sa. Anume această  Esență Adevărată este Civilizația destinată pentru export”.

În lumina adevărului despre Civilizația destinată pentru export, devin clare multe fenomene din țările, unde a fost exportat acest produs. Înțelegem, spre exemplu, că Primul Război Rece (1946-1989) și al Doilea Război Rece (1991- până în prezent) au urmărit nu sporirea prosperității popoarelor noastre, ci instalarea posibilității libere pentru scoaterea foloaselor, arătate de M.Twain, de la exportul Civilizației de ultimul sort. Și, desigur, a mărfurilor lor alimentare și industriale. În prealabil, am fost dezideologizați și dezindustrializați astfel, ca  80% din toate mărfurile de pe piața oamenilor care umblă prin întuneric (precum suntem noi)  sunt de import – de la cei cu  civizația de sortul întâi.

Caracterul vicios, hoțesc, antinațional al clasei dominante – tot din darurile civilizației de export ni se trage. Unde se acumulează miliardele jecmănite de pe poporul nostru? În băncile apusene. De aceea, beneficiarii exploatării ”oamenilor care umblă prin întunerc” nu au nici un interes de a lua măsuri eficiente, radicale cu criminalii din clasa dominantă de la noi.

În prezent, suntem   la etapa „achitării cu lacrimi și cu sânge” pentru  procurarea civilizației de export. Mai urmează încă o etapă – ultima. Anume: plata cu pământul pentru împrumuturile luate de stat și furate de clicile dominante.

Un răspuns la “Atacul cu civilizația de export”

  1. Geta spune:

    Bine punctat . Acesta este valabil si in Romania si n-ar fi exclus sa fie in toate tarile ce sunt situate la coada clasamentului de dezvoltare economica a Europei .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*