Dezorientarea politică și invalidizarea combinată

Conștiința socială politică este neomogenă. În câmpul conștiinței sociale politice se conturează câteva arii, cu manifestări în ideologia partidelor  politice și în orientări electorale. După apartenența intereselor exprimate, aceste arii sunt: 1. aria intereselor economice-sociale și culturale naționale; 2. aria intereselor țăranilor; 3. aria intereselor muncitorilor; 4. aria intereselor micii burghezii; 5. aria intereselor burgheziei mijlocii și mari; 6. „mlaștina” electorală (absența totală a intereselor naționale și a atitudinilor de ameliorare a realităților sociale).

Despre două „mlaștini” politice în țările capitaliste. La noi: 1) „mlaştina” partinică constituită din polul politic  al puterii executive  și din  unele partide extraparlamentare, 2) „mlaştina” electoratului care susţine  prin vot „mlaştina politică” sau nu se prezintă la alegeri.

„Mlaștina” politică (conducătoare sau din opoziție)  include partide fără bază ideologică strategică, unind indivizii după interese de grup. Orientarea principală a mlaştinii executive şi a mlaştinii electoratului constă în conservarea cu orice mijloace a situaţiei existente şi menţinerea puterii.

„Mlaştina” politică se formează în toate ţările lumii. Controlul eficient asupra mlaştinii politice şi electorale este foarte important, fiindcă decide soarta ţării: va lucra din plin mecanismul demolării ţării sau cel al protecţiei. Statele occidentale metropole au interesul constant de a cultiva mlaştina în ţările cu capitalism periferic – teritorii de exploatare financiară. Cum ştim, Statele Române sunt în zona capitalismului periferic. Recentele luări de atitudine negativă ale cancelarului Germaniei, A. Merkel şi ale unor funcţionari din Imperiul UE împotriva tentativei de inceput de ieşire din starea jalnică a României supuse jafului de către structuri occidentale şi clicile mafiotice locale.

La referendumul pentru demiterea lui T. Băsescu –  capului politic al regimului relelor mlăştinoase din  calea capitalistă-colonială-mafiotă a Statelor Române, s-au prezentat 46,23 la sută din electorat. Pentru demitere au votat 87,52 la sută ( 7.400.508 de oameni), împotrivă – 11,15 la sută (943.031). Absenteiştii ( cca 53 la sută ) şi cei care au spus „Nu”  demiterii capului statului (cca 11 la sută), constituie mlaştina electorală a poporului român – 64 la sută din electorat! Dezastruos de mare!!!

Lumea se întreba: va valida Curtea Constiţională în mod democratic rezultatul referendumului, conform vrerii a 7 milioane şi ceva de alegători (care au votat demiterea) sau va invalida non-democratic rezultatul, conform vrerii  minorității – a 943.00 de alegători care au votat împotriva demiterii? C.C. a decis invers legii elementare a democrației, motivând hotărârea cu o  chichiță – legea proaspătă-proaspătă despre validarea referendumului numai când rezultatul se va sprijini pe opţiunea a 51 la sută din electorat. De unde 51 la sută de votanți, când „mlaștina” e de 64 la sută?! În acest caz, nu mai  ai argumente împotriva opiniei analistului C.T. Popescu, că românii sunt un popor de invalizi… Cine ne  nenorocește? Suntem cotonogiţi de legi şi practici împotriva prosperării  Țării, împotriva curățirii de putregai a elitei politice dominante.

Un răspuns la “Dezorientarea politică și invalidizarea combinată”

  1. Geta spune:

    Ca de obicei , un articol ce reflecta cu simt de raspundere realitatea romaneasca de aici si de dincolo de Prut . Din cate stiu dansul este din Moldova de Est . Mi-ar fi placut si m-ar fi bucurat daca mai multi romani ar avea curajul sa reflecte realitate . Poate asa se va mai imbogati situatia si-n tara aceasta ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*