Are pene, aripi şi crescători de „elită”! Cine oare, cine să fie?!

Odată aleşi, toţi preşedinţii postdecembrişti ai României şi-au schimbat imediat trilul, după urechea stăpînilor din afară, care le-au făcut colivia. Actualul preşedinte al României se crede medicamentul democraţiei interne şi europene, însă, mai lesne învăţăm un cîine să danseze, decît pe Iohannis să nu mai compromită Ţara, să nu mai lustruiască porţile Bruxelles-ului, obligîndu-şi, în schimb, poporul să-şi cumpere traiul la preţuri europene cu salarii de second hand. Comportamentul lui Klaus Wener Iohannis, declaraţiile sale publice şi contextele în care sînt făcute, par xeroxate după cele ale lui Jean-Claude Juncker – preşedintele Comisiei Europene.

„Deutsche Welle” nu-l scapă din ochi, sancţionîndu-i fiecare abatere, chiar luîndu-l grav peste picior. Şi pe bună dreptate! Iohannis profită că prezenţa poporului bate mai mult în retragere şi se exprimă nu în numele naţiunii române, ci „exclusiv în numele unei centralităţi europene” şi într-ale acesteia interese. Publicaţia sus-amintită critică dur proiectul de ţară şi pe Klaus Iohannis, comparîndu-l cu personajul „Leinsdorf” din „Omul fără însuşiri”, romanul lui Robert Musil. Asta, pentru că Iohannis se dă scriitor peste tot pe unde merge. Cu cît mai multe capete de acuzare, cu atît Iohannis se  crede mai atrăgător. Şi cu cît e mai grea cizma Uniunii Europene pe grumazul nostru, cu atît apasă mai tare autorităţilor de la Bucureşti şi cu atît mai anevoie ne ridicăm, fără a fi în stare să ne organizăm apărarea. Cu cît preţul lor este mai negociabil la porţile lui Merkel şi ale lui Sam, cu atît vor duce, fără remuşcări, România spre dezastre de proporţii. „Aleşii neamului” se tot înmulţesc în Casa  Poporului, transformată de 27 de ani în Casa Omorului naţional, se înmulţesc şi croncănesc precum ciorile pe bălegar sau pe coastele unui stîrv.

Într-o recentă conferinţă de presă desfăşurată la Palatul Cotroceni, Mădălina Puşcalău a anunţat că trîmbiţatul proiect de ţară al preşedintelui Iohannis are pene, aripi şi crescători de elită. Cum?, nu ştiţi cine este Mădălina Puşcalău şi cum a ajuns purtătoare de parole, parole, nimic mai mult decît parole, ale unul preşedinte cu o pălărie prea mare pentru capul lui? A fost jurnalistă la B1tv, a realizat mai multe interviuri cu Iohannis, i-a pensulat imaginea tot cu parole şi l-a dus de mînă în careul cu „aşi”, ca să fie preferatul mulţimii. Înaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale din 2014, tot ea a moderat dezbaterea dintre Iohannis şi Victor Ponta, miraculos pentru primul şi dezastruos pentru cel de-al doilea. Mădălina Puşcalău este căsătorită cu Emil Dobrovolschi, cel care, din întîmplare,  pilotează aeronavele în care călătoreşte, la foc continuu, în plimbări de agrement, tovarăşul Werner Klaus Iohannis, preşedinte al Republicii România, împreună cu tovarăşa Georgeta Carmen Iohannis, nelipsită din escapadele externe. Sigur, acel proiect de ţară anunţat cu surle şi trîmbiţe la palat de către Mădălina Puşcalău, şi de care Iohannis face paradă pentru imagine, va fi tradus obligatoriu în germană şi engleză. Angela Merkel şi trepăduşii Uniunii nu ştiu limba română. Cu atît mai mult, unchiul Sam.

Comisia respectivă nu va muta România din arşiţă la umbră. Probabil, va întocmi un gen de teză cu expresii alambicate, bune de citit cu diverse prilejuri şi trimise, în prealabil, spre avizare, impertinentului Hans Klemm, care periodic  ne dă lecţii de stopare a corupţiei.  Taman americanii ne dau nouă astfel de lecţii, încercînd să ne convingă că, oficialii lor nu sînt corupţi, ci fac lobby, că nu dau mită, ci sponsorizează; nu mint, nu înşeală, nu atacă, ci dau sfaturi şi „ajută”, „apărînd” cu războaie menţinerea păcii. Corupţie este ceea ce face SUA cu liderii slabi de înger ai statelor lumii, jucîndu-i pe degete. Cîte lacrimi au vărsat Bush şi Obama, privind dezarmarea nucleară, eliberarea, democratizarea şi drepturile  omului, în timp ce, cu uşile închise, regizau lovituri de stat, asasinînd liderii adverşi, semănînd război şi moarte! Să ne amintim de Iugoslavia, Ucraina, de „primăvara arabă”, de cele zece războaie americane, declanşate cu zece minciuni mediatice. Dar, să vedem cine face parte din comisie. Potrivit Agerpress, pe lista cu persoanele nominalizate figurează: Dan Dungaciu, Lucian Croitoru, Vasile Puşcaş, Cristian Pârvulescu, Valentin Lazea şi Iulian Chifu. Este puţin probabil, dacă nu, imposibil ca nominalizaţii la aceste fotolii să poată aduce bunăstarea şi liniştea românilor. Mult mai probabil, vor duce ţara pe culmile de restrişte şi jale, impuse de Bruxelles. Nu au intenţia găsirii unor soluţii salvatoare. Doar obedienţă pentru „Înalta Poartă”!

Un răspuns la “Are pene, aripi şi crescători de „elită”! Cine oare, cine să fie?!”

  1. Magda spune:

    Excelent spus, Doamnă! 🙂
    E trist că am ajuns să mă bucur că, măcar se mai spun lucrurilor pe nume…cât s -o mai putea!

Lasă un răspuns