Boia, Boia… Vai de capul tău!

Nu mă număr printre cei care s-au călcat în picioare ca să cumpere operele „inestimabile” ale domnului Lucian Boia. Pur şi simplu, am un defect… Sau o sclipire de noroc… Urăsc să fiu ținut în întuneric! De aceea, nu mă interesează aceşti epigoni care spun orice, mai puțin adevărul…

Țara întreagă, de s-ar fi golit de istorici, mai există, din fericire, un Densuşianu, un Iorga, un Brătianu, un… O mie şi unul de istorici. Români şi străini. Universități străine, respectabile!, americane, englezeşti,… Care fac toate cam un singur lucru: îl contrazic pe stimabilul Boia! Goia! Goe! Îi spun de-a dreptul că minte!

…Boia s-a trezit într-o zi cu fața la pernă şi a avut un vis teribil… Un vis urât! De atunci, din ziua aceea, când s-a scrântit la cap, urăşte într-una poporul român! Şi-a vărsat toată fierea, tot necazul, amănunțit! Lucică, dragă, crede-mă!, nici nu ştiu cățeluşul cui vrei să fii!

…Mai întâi a scris – de fapt, a ticluit!- o carte… Nici nu i-a păsat prea mult că un om cu părul cărunt se poate compromite prin bufeurile sale într-un mod execrabil. Aşa a apărut „De ce e România altfel”, o făcătură sau o povestioară suculentă, în care nu sunt studii de impact, ci speculații ieftine, unde un gânditor obscur are nevoie mai mult să refuleze… Ce spune, însă, această personalitate alunecoasă, care ne înnegreşte inima –nu pentru că ne-ar răni, în mod special, prostiile pe care le debitează- ci, pentru că îl privim exact aşa cum e: un perdant, lăsat pe dinafară, aruncat cu capul înainte, lăsat (de cine, oare?!) să se facă de râs!

Iată câteva perle teleportate din abisul gândirii magistrale, a lui Lucică Boia…

1. România e vai de mama ei! Neguvernabilă încă de la începutul începuturilor. Inferioară în toate timpurile! (Romanii au făcut o mare greşeală când au cucerit Dacia!… Nu au ales ei să fie mâncați în farfuria lui Boia.) … Nu am timp să perorez acum, unii m-ar taxa drept simplist!, dar, oamenilor, Boia ăsta e doar un băiat pierdut! Uită să spună, când manipulează, – adică, atunci când minte!- lucruri importante… Cucerirea Daciei a însemnat salvarea Imperiului Roman din criză economică, dezastruoasă. Conform arheologului britanic Julius Bennett, numai comoara lui Decebal, luată de romani, s-a ridicat la 226.800 kilograme de aur şi 453.600 kilograme de argint. Sume fabuloase! Dacia a contribuit apoi, anual, cu 700 de milioane de denari (monedă de argint care cântărea 3,1 grame) în economia romană. Echivalată cu valoarea banilor, suma pompată în Imperiului roman s-ar cifra astăzi la peste trei miliarde de dolari anual! Derizoriu, nu-i aşa?

2. Legătura actualei populaţii din România cu latinitatea e mai degrabă una imaginară, susține Lucică Boia. Serios?! De ce nu citiți şi alți istorici de referință? V-ați plafonat? Cum ați ajuns, la această concluzie delirantă?! Ați ghicit? Înțeleg, însă, autosuficiența voastră şi disprețul față de poporul român.

3. Limba română este cel mai puţin latină dintre toate limbile romanice. Te înşeli, din nou, Lucică! Mai citeşte ce spun şi alții! Mai uită-te prin arhivele Vaticanului! S-ar putea să ai un şoc… Nu limba română se trage din latină, ci invers!

4. Ţările române sunt ultimele apărute în Europa, în secolul al XIV-lea, întârziere care explică faptul că suntem la coada continentului din toate punctele de vedere. Am trait peste 20 (douăzeci) de ani în străinătate. Te asigur că Țările române nu sunt, în niciun caz!, ultimele apărute în Europa! Mai studiază Istoria, dragă ! Poate eşti numai doctor acum. Mai ai timp până îți iei docența! (înainte de a scrie „opere inestimabile” şi a dezinforma lumea.)

5. Universitatea din Bucureşti s-a înfiinţat cu 500 de ani în urma celei de la Praga, de exemplu, de aceea nu putem concura cu restul Europei ca nivel de educaţie şi instruire. Astfel de argumente sunt lamentabile, Lucică, unele țări din Europa nici nu au 500 de ani încă!

6. Tot ceea ce este cât de cât bun în România, tot progresul îl datorăm străinilor. Înțelegem ura ta, viscerală, față de România… Dacă tu, ca istoric, afirmi astfel de aberații, străbunii noştri se răsucesc în mormânt. Apreciem străinii, dar, să nu uităm, Țara nu este tagma jefuitorilor, Lucică!

7. Românii, spre deosebire de celelalte ţări din regiune, s-au lăsat convertiţi la comunism fără să se opună! „Au cooperat şi s-au adaptat obedienţi la regimul sovietic, în loc să-l înfrunte, ceea ce arată duplicitatea şi laşitatea acestui popor.” Mă mir că nu-ți crapă obrazul de ruşine, omule! Ai auzit, cumva, de martirii noştri morți prin munți sau prin beciurile securității? Ai auzit de oamenii schingiuiți?… Unii au luptat toată viața… Pentru ca noi să avem libertatea de astăzi. Şi să scriem chiar opere „inestimabile”, ca tine! Făcături de doi bani, care te vor arunca nu la Alcatreaz, ci acolo unde îți e locul: la înfiorătoarea groapă a Istoriei!

8. Insultele aduse poporului român sunt multe… Dar tu nu eşti decât un punctuleț, o balama, un cal troian, Lucică! Dar, totuşi, un nimic! Basarabia nu e România?! Asta e o greşeală de începător. Ori eşti beat criță, ori ai început să te jeleşti, aruncând vina pe mine… Pe noi. Pentru greşelile unui ambasador care vorbeşte prostii.

Presupunând că ne-au invadat extratereştrii şi ne-au lăsat fără sentimentul de patrie, ce crezi tu, oare, Lucică, despre injustețea lui Dumnezeu?! Cum de se tot roteşte lumea, iar tu reuşeşti să stai în fața ei?! Şi, ce limbă vorbesc ei în Basarabia asta, din adâncul nostru? Ce limbă vorbesc frații noştri? Extraterestra? Ce limbă au vorbit dintotdeauna? Îmi cer iertare în numele celor ce s-au jertfit, Țară! Care au pus piatra ta de temelie pentru a-ți împlini destinul. Trădători au fost şi trădători vor fi, poate. Dar Basarabia e România! Basarabia rămâne în sufletul fiecărui român! Să nu uiți asta, Țară şi Bucățică de Țară (Basarabia), amanetată prin străini în fața plutoanelor de execuție şi a perdelelor de fum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*