Traian Băsescu via James Pettit

Se pare că declarația ambasadorului Pettit îi cade greu cel mai mult lui Traian Băsescu și planurilor sale de campanie electorală. Pilonul propagandei electorale pregătită de Băsescu pentru alegerile din decembrie era acesta: „eu, Băsescu Traian, cu ajutorul Statelor Unite care m-au susținut mereu, voi face reUnirea cu Basarabia, cu Moldova de Est, cu republica Moldova sau cum vreți să-i mai spunem. Până la 1 Decembrie 2018 Țara va fi iar în vechile hotare, dacă mă veți alege în Parlament ca să vă fiu prim ministru!”

Aluziile în acest sens au fost destul de multe și de clare, Băsescu se pregătea  să mai mintă o dată lumea cu această mască naționalistă pe care și-a tras-o de când nu mai este președinte. El, al doilea Traian din istori noastră, va face ce n-au reușit cei dinaintea lui, nici măcar președintele României din anii 2004-2014!

Surse sigure, cu săptămâni în urmă, m-au informat că această strategie, în care marele hoțoman vroia să implice și numele Statelor Unite, a displăcut și la București, și la Washington. Deci și la Chișinău… Mă întreb, ca ipoteză, dacă nu cumva aici se află explicația gestului greu de explicat al ambasadorului Pettit: prin declarația sa, americanii, cu riscul de a supăra pe mulți români, au evitat astfel să le fie asociat numele cu numele unui manglitor de voturi, de care toți românii sunt dezgustați! Americanii au vrut astfel să transmită dezgustul pe care și ei îl au față de președintele kgb-ist pe care l-am suportat și noi, și ei, în fruntea Românie! Cel mai kgb-ist președinte dintre toți președinții kgb-iști pe care i-am avut!

Altminteri, poziția Moscovei față de Unirea noastră a fost foarte clar exprimată de jupânul Putin: „românii de pe ambele maluri ale Prutului sunt o națiune, sa fim sinceri, ei vorbesc aceeasi limba. Diferenta dintre limbi este ca si intre dialectul rusesc din Crimeea si limba rusa”.

Viitorul se clădește pe asemenea declarații, la cel mai înalt nivel planetar. Nivelul fostului consul general de la Moscova nu poate avea vreo consecință decât pe o arie restrînsă. Aria alegerilor din decembrie, la care Băsescu și ai lui nu vor mai avea ocazia să se prezinte ca salvatori ai Neamului. Nu întâmplător, tot de la Chișinău vine și cererea de a i se anula cetățenia moldovenească, din care Băsescu vrea să facă o armă electorală! O strategie de mințit poporul!

Îi dau Băsescului o idee, cu care să mai mintă o dată electoratul: când a candidat a doua oară la Primăria Capitalei, s-a lăudat că va redeschide șantierul București – port la Dunăre. Probabil că ar fi reușit dacă rămânea primar. Dar românii nu l-au înțeles și l-au ales președinte al României! Din această funcție nu mai putea face nimic pentru Capitală… Avea prioritate Țara…

Un răspuns la “Traian Băsescu via James Pettit”

  1. Gabriel spune:

    Numai minciuni!

Lasă un răspuns