Curs introductive de alfabetizare civică a politicienilor în leafă

Trebuie, de la început, să dau totală dreptate celui care scria că pentru candidații la funcții de demnitate publică (Parlament, Guvern, Președinție etc.) alături de certificatul medical (incluzând și controlul psihiatric) ar mai fi necesară examinarea prin test a cunoștințelor privind istoria, geografia economică, limba română, datele demografice ale populației României și, co-anex, proiectele, strategiile pe care, preluate fiind din masa electorală, se obligă să le susțină. O asemenea abordare este absolut necesară în condițiile în care marea majoritate a  demnitarilor în exercițiu confundă  România  cu un pașalâc european și unde rolul lor s-ar defini în vânzarea la bucată a tot ce se poate vinde, activitate insuficient retribuită la parametrii salariali mereu comparați de respectivii cu ce primesc „colegii” lor din Parlamentul European, din alte guverne, etc.

Dar, domnilor și doamnelor din politicaua acestei legislaturi, încercând cu modestia unui absolvent de „litere” să măsor existența poporului meu cu unitatea voastră de măsură constat că Zero-ul vostru este insignifiant exercițiului. NU FUNCȚIONAȚI! Urmărind alergările voastre browniene pe parcursul unei săptămâni, exact la ora 2.00 a.m., o altă commedie (cinematografică, însă) mi-a relevant printr-un personaj,  nordul care vă lipsește: Patria! Interesul Național! Spunea respectivul pastor, de la un altar deloc mofturos: „Voi nu vedeți aerul pe care îl respirați dar el există. Nu-l vedeți pe Dumnezeu dar el este, ca și aerul, respirat de voi, este în voi!”…

Laicitatea voastră păguboasă, sloganul fițos al  „corectitudinii politice” vă face să perorați despre o Românie pe  care nu o respirați, despre o Românie fără români (cum altfel când nu vă deranjează depopularea masivă a țării, pauperizarea) confundând „obiectul”exercițiului vostru plătit cu supra-măsură drept o enclavă europeană nefuncțională de sine. În parte, așa s-a și ajuns dintr-un motiv esențial: VOI NU FUNCȚIONAȚI! Acuzați corupția de tot soiul (propriile voastre decizii de supraplus al nefuncționării fiind relevante) amenințând „asistații sociali” – pensionarii, cu posibila scoatere din plată (probleme de buget, de finanțe, relațiile cu băncile imperiale, ș.a.m.d) în loc să instituiți prin Lege RECUPERAREA BANILOR (pe care bătrânii de acum i-au dat statului român pentru a-și asigura securizarea vieții, cât o mai au, prin pensii) BANI TÂLHĂRIȚI DE STRUCTURILE DE PUTERE POST-REVOLUȚIONARĂ din ultimii 27 de ani! Dar voi nu doar că NU FUNCȚIONAȚI PENTRU ȚARĂ, pentru oamenii săi, vă mai și trageți pensii suplimentare, speciale pentru funcțiile nefuncționale: FUNCȚIONAȚI DOAR PENTRU VOI!

Marele economist româno-american Anghel Rugină (exclus cu tot cu proiectul său de redresare a țării) exclama încă în 2003, la începutul metastazei economice induse României de politicieni care încă zâmbesc  tâmp de pe sticla tv.: „Miliardari în România?!? Dar ce, Țara asta e stână fără câini?”. Or prima grijă a haitei (lupii politici, desigur) a fost exorcizarea, marginalizarea profesioniștilor din varii domenii pentru care servirea patriei era o onoare și nu un contract de spoliere „corect politică”. Cu o neclarificată ură viscerală a fost distrusă „masa succesorală a fostului regim comunist”, etichetare în fals a averii produse de oamenii acestei țări și nu de un Ceaușescu (care, totuși, în agramata lui funcționare, considera interesul național și strategiile dezvoltării ca fundamentale, indiscutabile). Unde sunt banii din aceste vânzări? Ce au pus în locul industriilor explodate ciurda economiștilor globaliști, experții lui vodă prin lobodă? Activismul corupt, atent arbitrat de structurile comuniste totalitare de până în 1989, a primit altoi proaspăt, un surplus de rapacitate extremă dar atent ambalată sub însemnele „corectitudinii politice”. Un exemplu al „incorectitudinii corect politice” îl constituie galaxia profitorilor din jurul afacerii Roșia Montană, stipendiații în varii forme ai RMGC-ului „Gabriel Resources”. S-a creat un real război de guerilă între „beneficiarii” valutari ai concernului (unde o fi lista?) și diversele ONG-uri mai puțin sorosiste, alături de iminentul pericol care plana asupra sitului istoric (unic în Europa) aflându-se bomba cu numărătoare inversă a lacului imens de decantare, în sine un rezervor al morții prin cianură.

Menuetul politic al schimbărilor de echipe (guvern, parlament), încăpățânarea „ecologiștilor” a consumat timp, în acest timp apărând cele două brevete de invenție de la CMC Cărbunari, privind tehnologia prelucrării minereurilor aurifere prin utilizarea unui îngrășământ (deci prelucrare ecologică), la nivelul anului 2016 fiind în probe ultima tehnologie care face ca lacul de decantare să dispară, depozitul de steril având o umiditate (acum) de doar 20 la sută. Deja sunt contracte cu Slovacia, Kenya,  Ukraina – nu contează! În sfârșit s-a emis actul patrimonial UNESCO al perimetrului din Roșia Montană dar, în condițiile existenței unei tehnologii  ecologice, a necesității activității miniere în zonele de tradiție, trustul cianurii continuă să amenințe viața pe o largă geografie românească. Caut, verific, întreb ce se întâmplă cu Legea minieritului, pentru mine un labirint de expozeuri, dar nu găsesc paragraful care să anunțe în clar: ÎN ROMÂNIA SE INTERZICE UTILIZAREA CIANURILOR ÎN PROCESELE DE PRELUCRARE A MINEREURILOR!  Mulți parlamentari știu, au aflat că existența câtorva zeci de hectare de apă cianurată va extinde perimetrul morții în limite catastrofale în spațiu și în timp, dar „lista” coruptibililor funcționează. În concluzie: dacă electoratul trebuie să lupte împotriva relelor practice ale „aleșilor” împotriva interesul național este clar că PARLAMENTUL NU FUNCȚIONEAZĂ!

De ce nu s-a instituit un AUDIT AL TĂIERILOR DE PĂDURE? De ce nu se interzice pentru cinci sau zece ani orice formă de exploatare de masă lemnoasă cu scopuri industriale sau de comercializare (în special peste hotare)? De ce nu sunt obligați, prin hotărâri judecătorești, responsabilii tăierilor abusive să reîmpădurească imensele suprafețe  defrișate?

Cine sunt vinovații deciziei absurde și total contraproductive interesului național cu privire la vinderea de terenuri agricole străinilor? De ce nu este stopată și reconsiderată toată această hilară formă de deteriorare a suveranității naționale, agricultura fiind suportul vital al existenței/supraviețuirii unui popor? Mulți dintre parlamentari declară cumpărarea în maximă veselie de valori, inclusive teren agricol fiindcă știu ei ce știu. INTERZICEREA VÂNZĂRII DE TEREN AGRICOL CETĂȚENILOR STRĂINI și recuperarea terenurilor deja vândute prin despăgubirea vremelnicilor proprietari, o astfel de decizie ar trebui să fie coșmarul obligant al parlamentarilor, al membrilor de guvern și nu numai.  Corectitudinea politică trebuie însumată interesului național, formei de bază în funcționarea Parlamentului: EUROPA ÎNCEPE DIN ROMÂNIA!

Indiferent de suma păturicilor care atentează necuvenit la adevărurile istoriei României fără a fi condamnați pentru denigrare, să ne reamintim doar un fapt: „insignifiantul” (pentru unii) domnitor Alexandru Ioan Cuza, echipa sa, au reușit să schimbe esențial structurile învechite ale principatelor în doar șapte ani! Cu nici o umilință le cer „aleșilor” aflați încă în funcție să își asume „unitatea de măsură istorică Cuza” și să funcționeze lucrând pentru Țară! Din bronzul timpului scurs, domnitorul vă acuză, acuzând corupția. Aș fi mâhnit, alături de alte supărări, să cer electoratului sancționarea prin vot a tuturor actualilor membri ai parlamentului. Dar dacă nu funcționează pentru ce să-i mai plătim?

Un răspuns la “Curs introductive de alfabetizare civică a politicienilor în leafă”

  1. Magda spune:

    EXCELENT SPUS!
    FOARTE BUN ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*