Statu(s)ul nejuridic al familiei-cere-tot!

Dacă voia un statut oficial, putea să-și constituie, înainte de toate, o fundație sau o asociație! Apoi, după ce ar fi convins țara de buna sa intenție, prin acțiuni caritabile, de exemplu, sau măcar prin repatrierea unor părți ale istoriei și culturii noastre, putea obține de la Guvernul României statutul de fundație de utilitate publică.

Dar nu! Casa Regală nu urmează căile legislative normale. Că de aia e „unsă” cu bunăvoința muritorilor guvernanți și îmbălsămată în ființarea ei cu rente „de reprezentare” pe banii noștri.

Sau, și mai corect, Casa Regală trebuia să se constituie ca… SRL. Ba, chiar o societate pe acțiuni în familie regală, de la prințesa molfăind limba română la prințesa luptelor de cocoși, neregali!, pentru ca prearestituirile să aibă o intrare patrimonială juridică. Dar așa, Casa Regală s-a trezit, nu pe un fundament de cărți de joc, ci de-a dreptul în aer!

Ce este, de fapt, Casa Regală? Sau ce nu este, în esența fundamentelor sale de castel de nisip?! Pentru că, prin punerea statutului juridic real al Casei Regale sub semnul întrebării, devine îndoielnic însăși calitatea patrimonială a averii pe care a pus mâna în ultimii ani. Inclusiv prin sprijinul unor personaje care astăzi, din fruntea instituțiilor statului, fac un abuz în serviciu și așează coroane peste sigiliul Statului Român, forțând și acordarea unui statut juridic Casei Regale.

Vin vremuri în care chiar și restituirile de viță nobilă ar putea fi luate la puricat. Începând de la dimensiunea lor astronomică până la destinatarul de fond, (ne)juridic!, al monstruoaselor restituiri. Iar după două decenii să te trezești cu sarea în ochi a unei întrebări fundamental-constituționale, cui a făcut plocon Statul Român aceste restituiri?, deschide o altă plagă ce supură abuzurile făcute de anumiți indivizi în numele Statului Român! Cui s-a retrocedat acel purcoi de avere? Unei structuri fără fond juridic? De aici ar putea începe marile și adevăratele probleme pentru Casa Regală.

Dar lașitatea majordomilor în a clădi de grabă un fundament juridic Casei Regale este evidentă, „devotatul” Călin Popescu Tăriceanu și profitorul de ocazie Liviu Dragnea împingând problema „soluționării”, dinspre Parlament, ca for legislativ care ar trebui să-și asume această îndreptare a erorii istorice, spre Guvernul României. Să dea executivul o țidulă de albire a falsului, deja istoric!, pentru că, oricum, „pe surse” (probabil plecate din aceeași sferă a pseudo majordomilor), premierul e dat plecat din țară imediat după ce-și termină mandatul de tehnocrat. Așa că, dacă va fi găsit vinovat, nu va mai conta pentru un personaj „în contumacie”.

Și ar fi într-adevăr una dintre cele mai mârșave falsuri ale istoriei noastre, constituirea juridică „in extremis”, să nu piardă carecumva Casa Regală castele și hectare de păduri, pe care ar putea să o facă acest guvern!

Lațul se strânge, foști miniștri ai culturii, care au semnat acte  abuzive de restituire, false și nule prin însăși restituirea către o entitate care nu avea fundament juridic, sunt luați la puricat. Iar sleahta de majordomi încearcă, nu să salveze ce se mai poate pentru Casa Regală, ci să se salveze ei de sub tăvălug…

Guvernul NU trebuie să rezolve acestă problemă juridică a Casei Regale! În fond, era treaba familiei-cere-tot. Altminteri, și alte case „(r)regale” ar putea solicita recunoașteri juridice similare. Și, Doamne ferește!, să ajungă ele la concluzia că reperul pus pe acvila noastră este de fapt coroana lor bătută în cioburi de țigănie.

Jocurile nebunilor care se vor regi pot merge însă și mai adânc în substanță… Inclusiv prin transferarea, în încercarea logică de a crea cadrul juridic al averii regale, spre o structură deja existentă. Fundația unei „prințipese” de dudă, tot mai probabil de utilitate publică pe dosare nedeconspirate!

Pentru că toți acești ipochimeni care nici măcar nu așteaptă să bată în dungă clopotul ultimului Rege ale României, își strigă deja chemarea lăcomiei prin „Vive la principesa”! La rând, una câte una, să ne ajungă pe provincii!

P.S.:

„Rolul şi contribuţia Casei Regale în societatea românească vor fi delimitate clar şi precis printr-o propunere legislativă”, anunță premierul Dacian Cioloş. Să nu transfomăm însă totul și într-o lege de „Lèse-majesté”, pe modelul unui act normativ deja tragic de celebru, iar punerea sub îndoială a faptelor lui Mihai I să ne ducă la negaționism și pârnaie! Oricum, „prințipesa” n-a sărit prea departe de trunchiul regal, bine educată pupând poalele politice și pe stânga, și pe dreapta…

2 răspunsuri la “Statu(s)ul nejuridic al familiei-cere-tot!”

 1. Ion Măldărescu spune:

  Ce-i lipseşte chelului? Tichie de mărgăritar!
  Ce-i lipseşte stemei? Niumic, dar Camera Deputaţilor pune coroană pe capul acvilei… ca să fie de bon-ton!
  Ce-i lipseşte drapelului naţional? Stema ROMÂNIEI întregi!
  Agricultura este în aer, iar aviaţia, la pământ! Drapelele, banii, ştampilele oficiale etc. vor trebui schimbate. Cine plăteşte? Contribuabilul român.
  Tara arde! Parlamentul şi Guvernul se piaptănă, iar Preşedintele îşi permite concedii de recuperare după nenumăratele şi repetatele excursii. Nu-i place să fie întrerupt când tace, iar când dechide gura, ies „perle”.
  Poporul român a fost transformat într-o „turmă de oi, condusă spre prăpastie de nişte ciobani tâmpiţi”.
  La 22 iunie e împlinesc 75 de ani de la intrarea României în războiul de recuperare a teritoriilor răpite în 1940, dar niciun guvern postdecembrist nu a reclamat Pactul Ribbentrop-Molotov. DE CE? „Artizanii” şi emnatarii Tratatului cu Ucraina (1997) trebuie judecaţi pentru trădare de ţară.
  Cui îi pasă de dezastrul Ţării?
  Se impune cntreaga clasă politică mafiotă să dea seama pentru starea în care a ajuns COLONIA România în anul 2016!… : „Nişte răi şi nişte fameni! I’e ruşine României să vă zică vouă oameni!”.

 2. Magda spune:

  Excelent articol…ca de obicei!
  Forma, stilul, argumentele…imbatabile!

Lasă un răspuns