„Mândri că suntem români!” – a ținut să spună echipa elevilor din Câmpina ce a luat Locul I în SUA la informatică

Din Câmpina (jud. Prahova), orașul municipiu aflat într-un adevărat amfiteatru natural, situat pe Valea Prahovei și în conjurat de trei râuri (Câmpinița, Doftana și Prahova), ne vine o veste tare îmbucurătoare. Astfel, aflăm că, în aceste zile capricioase de iunie o echipă tânără și energică de câmpineni informaticieni s-a impus în SUA, în cadrul unei competiții internaționale.

Astfel, tinerii elevi Andreea Aldescu, Rareș Dumitrică, Victor Alexandru, Gabriel Năstase,  Denis Cărăuș și Cătălin Oancea, au format echipa celor șase elevi ai Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina care au reușit o performanță remarcabilă peste ocean: Locul I la concursul internațional de informatică American Computer Science League (ACSL) – Northern Division, organizat în SUA pentru elevi. „Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați ajutat să ajungem aici și să ne împlinim un vis. Suntem mândri că am reprezentat Câmpina și liceul nostru aici în SUA. Mândri că suntem români!”, au scris câștigătorii pe pagina special de facebook a echipei „CADON”, sub numele căreia au concurat elevii români în Statele Unite. Această echipă de elevi nu se află la prima încercare de acest fel. Tot ei au concurat și anul trecut aici în America, dar atunci s-au calificat în finală și s-au clasat „doar” în Top 5. Cu multă ambiție, informaticienii câmpineni au revenit în țară și au reluat munca cu mai multă abnegație. Antrenamentul susținut și experiența anului trecut și-au spus cuvântul, astfel că au reușit să obțină de această dată maximum de puncte, lucru care a trimis echipa direct pe primul loc.

Încă o dată se confirm faptul că acest pământ sfânt al patriei noastre poate scoate la iveală asemenea flori minunate, asemenea tineri talentați, chiar dacă sistemul de învățământ românesc a fost adus în ruină, asemenea industriei și agriculturii, spre a putea fi condus poporul încet – încet (a se vedea sindromul broaștei fierte) către acel „nimic” general și mondial numit globalizare.

Sincere felicitări și succes în cariera minunată care îi așteaptă! Bravo români! Bravo România!

Un răspuns la “„Mândri că suntem români!” – a ținut să spună echipa elevilor din Câmpina ce a luat Locul I în SUA la informatică”

  1. ionel spune:

    Cinste lor, elevilor,parintilor si profesorilor.Ati aratat lumii ca nu suntem necivilizati,nespalati,hoti,niste trogloditi,din contra,putem si dam lectii cam in toate domeniile multora ce se pretind a fi salvatorii lumii.Sa ne imaginam unde ar fi aceasta tara cu atatea inteligente in ea,daca am fi avut in fruntea tarii oameni de stat si nu hoti,tradatori,corupti,incompetenti ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*