PMP în criză de candidați serioși!

Aproape o jumătate de an presa a urlat din gură de șarpe că Traian Băsescu va candida la primăria generală a Capitalei și va… câștiga! Ba, fostul președinte făcea deja declarații de viitor primar-general, oferiind lecții de administrație în stânga și dreapta. Mulți membrii pmp-iști se și vedeau câștigând primăria generală a Bucreștiului, primul pas spre un Traina Băsescu – premier. A fost vorba aceea românească: zgomot mult pentru nimic și „s-a scremut mult să iasă un șoricel”. Când toată lumea se aștepta ca bătăiosul marinar să-și anunțe candidatura s-a anunțat pentru fotoliu de edil al Capitalei din partea PMP, celebrul „colonel” gradat de Oprea, fostul jurnalist de la (i)Realitatea TV, Robert Turcescu, pe alocuri cântăreț de manele la chitară și autodenunțat ca ofițer acoperit.

Chiar dacă ar fi candidat Traian Băsescu, tot era dificil ca să câștige primăria generală, pentru că oricât ar fi fost de „cool” și produs al sistemului securisto-comunist fostul președinte, totuși românilor nu prea le mai place aceeași „ciorbă reîncălzită”. Evident, Robert Turcescu e doar un iepuraș care va pierde cu brio, clasându-se la coada clasamentului la alegerile locale din Capitală, la capitolul „…și alții”, după soroșistul Nicușor Dan și traseistul Ciucu. Numirea lui Robert Turcescu arată cât de șubredă e construcția politică înjghebată de Traian Băsescu.

PMP e un partid în criză, fără orizont, viziune și candidați. Toți vajnicii pedeliști care l-au urmat pe marinar au reușit să scoată la bătaie, pentru Capitală!, doar un jurnalist care cântă la chitară și atât. Cu un candidat ca Robert Turcescu deja putem vorbi de PMP la trecut, ca de un partid din liga a treia pe eșichierul politic. Iar la Cluj-Napoca, pentru a mai da un exemplu, candidatul PMP s-a acoperit de ridicol cu bannerele sale în care e prezentat cu capul în jos, de parcă ar fi fost candidat pentru o funcție de șef de rezervație într-o republică bananieră central-africană. Adrian Gurzău se uită la clujeni cu capul în jos și le spune că vede Clujul „alltfel”. Mă gândesc că toți cei de la „piar”, care i-au propus să facă bannerele cu capul în jos au vrut să-și bată joc de el și de clujeni, să-i facă un contra-serviciu în favoarea contra-candidaților și să-l tapeze și de bani?! În Cluj-Napoca să postezi bannere cu un candidat… întors e o jignire la nivelul intellectual al clujenilor și al orașului în general, care are pretenții universitare și culturale de capitală europeană 2021.

Candidatul le spune clujenilor: „nu-s picat din cer”. Fără comentarii. Dar vorba românească: „fiecare pasăre pre limba ei piere”. Pe de altă parte vine la Cluj-Napoca președintele Traian Băsescu și susține un candidat cu capul în jos, care îi datorează toată cariera politică și banii lui Emil Boc. Fostul președinte e sigur că un candidat care se uită de jos în sus la clujeni va ieși primar al Clujului și îi adresează cuvinte grele fostului prieten și partener: „Emile, e vremea să predai ștafeta la unul mai bun și mai entuziast ca tine”.

Pentru a-l urma pe candidatul PMP e clar că clujenii de mâine ar trebui să meargă cu toții în mâini și să se salute din picioare, ca să fie orașul „altfel”. Parcă toți partinicii și civicii se bat, mai ales la București să facă „totul pentru front și pentru victoria” PSD. În Capitală umblă deja o glumă: noul salut al celor de la PNL este: „Give me five!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*