„Pușcăriabil Suspendat de Drept”

Asta ar trebui să scrie pe buletinele de vot în dreptul fiecărui candidat al Partidului de Penali! Nu „PSD”! Pentru că, vor nu vor, toți cei ce vor candida sub tutela democrației pușcăriașilor vor purta anatema șefului lor! Și oricât de curați, corecți, integri și valoroși ar fi ca oameni, acolo în locurile lor, pe buletinul de vot devin părtași, colegi de celulă electorală, cu numitul Dragnea Liviu.

Pentru că, un lucru trebuie să se înțeleagă din start: condamnat cu suspendare nu înseamnă iertat juridic ca făptaș! Nu înseamnă că Justiția ar fi punctat inexistența faptelor! Ci doar a dat o păsuire întru’ îndreptarea făptașului în următorii patru ani „de încercare” (e drept, noi vom număra curând, ca popor, 27 de ani „de încercare” și tot nu am dibuit nimic…). Altfel spus, Dragnea Liviu rămâne un făptaș penal, iar linia ce-l desparte de foaia matricolă a orelor de creație, intelectuală sau de lucru manual (!), de la Jilava ori Rahova, este cât se poate de subțire. Pentru că, orice pas greșit făcut în următorii patru ani „de încercare” poate reprezenta o cheie în plus întoarsă în zăvorul oricărei pușcării.

De aceea, drumul PSD-ului, dacă vrea să rămână un Partid Social Democrat, și nu unul Social-Deținut în lațul teleormanului, nu poate trece prin culpa comună a acceptării prezenței unui condamnat definitiv, nu doar în rândurile sale, ci în fruntea formațiunii. A uneia dintre instituțiile de bază în democrație, PARTIDUL!

Fie social-democrații vor cere „in corpore” demisia condamnatului Dragnea Liviu, ori autosuspendarea acestuia din partid, ca primă dovadă a recunoașterii încrederii acordate de Justiție prin șansa unei condamnări cu suspendare, fie își vor da ei demisia! Tot „in corpore”, părăsind un partid care refuză să se scuture de teniile vărgate, rămânând captiv sferei penale.

Iar la forța pe care o reprezintă, pentru că ei sunt forța, nu Dragnea Liviu, social-democrații nici nu ar trebui să stea pe gânduri. Căci prima revoltă trebuie să se îndrepte împotriva unei funcții devenite simbol al despotismului. De la „cârmuitorul” A. Năstase la „înțepatul” V.V. Ponta! Ba, măcar vreme de un ciclu electoral, social-democrații ar trebui să anuleze cel puțin două funcții de la vârful partidului: Președintele formațiunii și Președintele de onoare, părți de stricăciune din capul treburilor de politică social-democrată care și-au întins pecinginea de moliciune asupra întregului corp de partid.

Dragnea Liviu nu este o fetiță de pension prinsă sărind gardul! Nu este nici vreun cârlan luat de valul tinereții. Și nici măcar un condamnat „cu suspendare”. Este un condamnat definitiv, iar de aici încolo nici nu ar trebui să mai conteze pentru social-democrați că a fost o decizie „cu suspendare” și nu una cu program „la mititica”. Ba, în numele referendumului care i-a târât în toată această mocirlă, fără a se gândi la numitul Băsescu Traian, ci la funcția de președinte de republică, social-democrații ar trebui să lase ipocrizia de o parte pentru a se întreba un singur lucru. Cum ar reacționa ei dacă președintele Iohannis (printr-o excepție de la imunitate) ar primi o condamnare cu suspendare? Cum s-ar simți să fie conduși de un președinte (de țară) condamnat? Mândri? Revoltați? Intrigați? Sau ar fi la fel de blazați?

E drept, pare un exercițiu de imaginație dificil în condițiile în care nu și-au pus astfel de întrebări când aveau un premier infractor și când zeci de capete ale hidrei pesediste erau condamnate încât nu știi dacă a mai rămas vreun tentacul neatins de pecinginea care s-a întins de acolo de unde a început totul: de la primul „capo dei capi” al social-democrației ca partid (stat în stat)!

Și nu este doar problema PSD-ului! A deciziei social-democraților care se vor, ori poate nu!, cât mai departe de această pecingine. Este vorba de întreg sistemul politic românesc. Pentru că un condamnat definitiv conduce un PARTID (întâmplător cel mai mare), adică o instituție reprezentativă și garantă a democrației!

De aceea, și restul societății ar trebui să reacționeze. Măcar prin petiții. Măcar să demonstreze, printr-un grup de inițiativă, că România iubește spațiile libere și șefii de partid curați!

2 răspunsuri la “„Pușcăriabil Suspendat de Drept””

  1. ioan spune:

    Da nu aveți pistol ,domnule Cezar Adonis?La crimele făcute(îndemnul la vot) un glonte în cap tras de d-voastră ar fi cea mai democratică măsură!

  2. Alexander leg. a V a Macedonica spune:

    Condamnati care nu fac nici o zi de puscarie ? In Slovenia ,fostul eurodeputat coleg intr-ale mitei cu Adrian Severin , a fost condamnat cu suspendare dar in fiecare sfarsit de saptamana .in zilele libere se prezinta la penitenciar ,unde-si ispaseste pedeapsa. La fel sa fie si in Romania,sambata,duminica si in alte zile libere , D-l infractor-condamnat Liviu Dragnea sa se prezinte la penitenciar sa-si ispaseasca pedeapsa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*