Un (alt) punct de vedere: Nici „Eu nu cred că Dumnezeu nu preferă lemnul și spațiile mici…”

Suntem țara cea mai săracă dar cu cele mai multe cazinouri, biserici, farmacii, orfelinate… și politicieni pe cap de locuitor. De ce nu am avea și o giga-catedrală în curtea Casei Poporului, a Palatului (ș)Parlamentului…?! Dacă nu își permitea dezlegarea la șpagă ordinară arogantul și execrabilul farsor Sorin Op(ă)rescu, am fi avut și autostradă suspendată deasupra unui oraș bazaconic, proiect din care deja își trăsese preacoruptul edil zeci de milioane din licitații dedicate și trucate, așa cum și-a tras și de la Arena Națională, Pasajul Titulescu-Grozăvești și din alte proiecte ceaușiste, fiindcă făceau parte din planul de sistematizare al dictatorului, care le-ar fi construit într-un an și la costuri sub jumătate.

Mesajul artistului Dan Teodorescu și al celor 33 de notorietăți din video-clipul „Despre smerenie” cu mesajul „Eu cred că Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici”, în nici un caz nu este anti-creștin, anti-ortodox, ci este o metaforă-manifest anti-megalomanie carer sancționează sfidarea credincioșilor săraci de către capii bisericii., iar construirea unei gigantice catedrale ortodoxe deschide calea construirii a unei replici islamice de mega-moschee. Și, ca să îi parafrazez pe cei care sunt pentru contra(!), postulez și eu că Dumnezeu dezavuează clădirile bisericești scumpe și sfidătoare inventate de către oameni spre a supune și jecmăni oameni, și că preferă sălașul tainic din sufletul și conștiința bunilor și modeștilor samariteni. Și mai cred că preferă ca material de construcție lemnul, fiindcă acesta a fost copac viu, și pentru că pe cruce de lemn și-a sacrificat Fiul întru mântuirea noastră

Aș fi uimit să constat că vreun român, oricât de josnic, ar fi capabil să arunce piatra în vreunul dintre românii din această listă de români de referință, poate cu excepția chiar a cantautorului Dan Teodorescu pentru „păcatul” de a fi fost nășit la cununie de către Băsescu: Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianțu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ștefan Bănică, Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Oțil, Paula Chirilă, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartoș, Ada Milea, Călin Goia, Mircea Cărtărescu, Horia Vîrlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Răzvan Simion, Alexandru Andrieș, Emilia Popescu, Grigore Leșe, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana, Pellea, Victor Rebengiuc.. și, este predictibil, lista se va mări, ca un bulgăre de zăpadă.

Mega-catedrala nu va putea fi stopată din construcție sau demolată, suntem conștienți, câtă vreme ne conduce o tagmă politică atât de ticăloasă, trădătoare și depravată. Dar nici indiferenți nu putem rămâne și nici atât nu ne-ar sta bine să aplaudăm astfel de giga-proiecte extrem de costisitoare, de opulente, care ne arată că, la vârful țării, în locul unui paranoic megaloman, a unui tartor (!), s-au înfipt, ne distrug și ne batjocoresc mii de draci, (!!), de „ceaușești” cu mult mai rapace și… împușcabili. A lua atitudine civică împotriva unor astfel de excese, este o datorie de onoare a oricărui român de bună credință, responsabil, cuviincios și conștient că, fiind un bun creștin, cu iubire de Dumnezeu, nu se va simți cu nimic mai în siguranță și mai cu moț în fața lumii străine ostile românilor dacă se va ruga într-un fel de neo-piramidă de proporții și costuri aberante și nu într-o bisericuță de lemn impregnat de viață, de istorie a strămoșilor față de care ar trebui să se rușineze cu umilință generația actuală de conducători ai unei țări îngenunchiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*