„Taxi” și compania de propagandă: cine vorbește cu ipocrizie de smerenie!

Trupa „Taxi” s-a găsit în Postul Mare să lanseze un videoclip „Despre smerenie”, în care este atacată cu ipocrizie construirea Catedralei Mântuirii Neamului. E interesant și ciudat cum artiști și scriitori care și-au dedicat toată viața și cariera umflării propriului ego să dea lecții de smerenie BOR-ului. Locuiesc în vile de lux, au jipane și călătoresc în vacanțe costisitoare, dar le vorbesc românilor despre smerenie. Cei care apar în videoclip, membrii Trupei „Taxi” și personajele anexe sunt cunoscuți ai televiziunilor generaliste și mondene, unii dintre ei au salarii confidențiale la companii media acuzate de evaziune fiscală, dar vorbesc despre smerenie. 33 de magnifici, aleși pe sprânceană cât numărul anilor lui Hristos, și-au făcut nunțile sau și-au botezat copiii în biserici de piatră și marmură, dar ne vorbesc despre lemn cu ipocrizie. Dan Teodorescu s-a căsătorit pe dealul Patriarhiei având naș pe președintele Traian Băsescu, dar le oferă cu ipocrizie românilor lecții despre biserici de lemn, în care poate niciunul dintre ei nu au călcat.

Vedetelor de carton le place să meargă la Paris, Roma, Barcelona, Milano sau Koln să viziteze celebrele catedrale, nu bisericuțele de lemn din Sălaj, dar ei a o problemă ipocrită cu construcția Catedralei Mântuirii Neamului. Când ajung la Barcerlona cei de la „Taxi” și compania civică aleargă să viziteze Sagrada Familia, când sosesc la Paris să intre în Notre Dame, la Viena să-și facă cumpărături „smerite” se pozează la domul Sfântul Ștefan. Românii care nu au fost lăsați de ingratitudinea istoriei să-și construiască o catedrală, pentru că pe aici au trecut „toate popoarele migratoare” vorba lui Mircea Eliade, iar Țările Române au fost „poarta de apărare a creștinătății” au dreptul acum și libertatea să-și construiască biserica lor mare și frumoasă așa cum doresc ca simbol al identității.

Sunt sigur că proiectul videoclipului celor de la „Taxi” a fost finanțat de o fundație internațională ca să apară public în Postul Paștelui, să-i mai dea o palmă lui Iisus înainte de Înviere. Vă spun că Dan Teodorescu, Andreea Esca, Victor Rebengiuc (îmbătrânește urât promovând RMGC), Mircea Cărtărescu (crede că ia Nobelul dacă înjură BOR), Teo Trandafir, Monica Anghel, Ștefan Bănică sau Grigore Leșe, par genul de oameni care „nu coboară din pat”, parafrazând un om de afaceri clujean, fără să se fi arvunit cu o sumă frumoasă de bani. Să nu credeți că i-a apucat dragostea de lemn, să intre într-un proiect de dinainte de Paști ca să lovească în BOR așa pe gratis?

De unde știu, mai nou ateii, unde este Dumnezeu, în catedrale sau biserici de lemn? Ei nu cercetează bisericile, dar oferă sfaturi „smerite” cu obrăznicie. Videoclipul de la „Taxi” nu e un act de cultură, ci de propagandă atee. Cei de la „Taxi” și compania nu vor catedrală la București, dar merg în vizită la Roma și se prosternează de admirație când vizitează Catedrala Sfântul Petru și complexul de la Vatican, care are mai mult de 11 hectare. Italienii au dreptul să aibă catedrală, dar românii nu. Pentru Taxi și ceilalți 33 de propagandiști, dintre care 12 sunt atei declarați, e cool să critici construcția unei biserici ortodoxe din banii enoriașilor, pentru că sunt sigur că niciunul dintre propagandiștii din videoclip nu au dat un leu pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului, dar nu suflă o vorbuliță despre ridicarea unei mega – moschei în centrul Bucureștiului. Ciudat nu, dacă critici catedrala ortodoxă ești progresist și trendy, dar dacă ești împotriva mega-moscheii devi dintr-o dată extremist, rasist și împotriva înțelegerii dintre popoare. Morala videoclipului de la „Taxi” e clară: liber la înjurat biserica ortodoxă și mucles pentru construcția unei mega-moschee în centrul Capitalei. Pe când și un videoclip „smerit” despre ctitoria lui Erdogan la București? Vă e frică?

4 Responses to „Taxi” și compania de propagandă: cine vorbește cu ipocrizie de smerenie!

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *