O „primăriță” pentru București!

Până la alegeri va fi bărbat! Sau va rămâne bărbat că vorbele îi sunt cam greu de înțeles când mormăie! „După”, dacă va prinde primăria, (ne) va conduce „precum o femeie”. Cu sensibilitate și generozitate! Parol pe cuvântul ei de bătrână d(r)amă politică! Eventual, ca reprenzentant(ă) a părții de procent rezervată femeilor în cota de gen a liberalilor! Asta pentru a capta cu vorbe duioase electoratul care s-ar îndrepta eventual spre principala contracandidată, Gabriela Firea.

Pe care nu o poate bate cu armele acesteia, ca între… femei, nu va putea răspunde cu vociferările și mahalagismul proverbial al duduii de Voluntari, că, deh!, abia după alegeri se va comprta ca o femeie. Iar dacă se angajează că semnează și un parteneriat civil cu celălalt „eu” al lui, sau al ei (!), cel din dedublarea politică de gen, Ludovic ar putea capta și electoratul de dincolo de curcubeul cernist.

Noi i-am recomanda să rămână totuși bărbat până la capăt! Și să nu-și transforme genul ca eventuală primăriță a Bucureștilor! În primul rând, nu l-ar așeza eventuala poreclă de alint de sensibilitate, „Ludovica”. Apoi, orașul are nevoie de o mână de bărbat, nu?!

Acum, Gabriela Firea (de) Pandele ar trebui să iasă să contracareze plasa electorală aruncată de Ludovic. Să se angajeze că ea va conduce orașul, dimpotrivă!, cu mână de bărbat. Așa ca un fel de Gabriel al lui Pandele. Pentru că țara are nevoie de bărbați (și bărbate!) politice!

Desigur, pentru Gabriela ar fi și mult mai ușor să lase de o parte tandrețea și să se afișeze drept Gabriel. Mult mai ușor decât i-ar fi lui Ludovic să intre pe pârtia îngustă a delicateței de damă politică. Pentru că duduia de Voluntari (pe luare în spațiu!) oricum e un fel de „Zoe, fii bărbat!”. Și se luptă cu bărbații ca un bărbat politic. Nu apelează la sensibilități, generozitate și dragoste de semeni, așa cum ne promite Ludovic(a).

Prima declarație a candidatului liberal la Primăria Generală va face însă istorie! Ce planuri de mangament urban, ce opis de probleme de capitală europeană, pe ăstea le-a consemnat fostul candidat la Primăria Generală, ăla bărbat!, al PNL-ului.

Ludovic se angajează că ne va conduce dară ca o femeie! Nu spune cum, dar putem intui. Va vorbi pesemne mult mai mult la telefon și va distribui contractele pentru diversele prestări de cetate după cât de… bărbații se arată reprezentanții firmelor! Numai să nu pună orele de audiență după cele de coafor că atunci nu-l va mai prinde nimeni la primărie. Iar de primul lui Mărțișor, ca primăriță (!), va aștepta să primească dovezile de „sensibilitate”…

Treaba e că, la vechea lui confruntare electorală pentru București, Ludovic nu prea dădea dovadă de sensibilitate. Iar a spune acum că ne va conduce ca o femeie în condițiile în care, cu ani în urmă, își dezvolta misoginismul electoral pe tema dovezii lui irefutabile că „femeile fac carieră politică trecând din pat în pat”, ar putea ridica problema parteneriatelor civile pe care ar trebui să le semneze ca damă politică pe centura Bucureștilor!

Și atunci, de ce să nu aleagă bucureștenii o femeie hotărâtă în locul unui bărbat (liberal) care se comportă ca o femeie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*