Pușcașii marini ucraineni au cucerit Insula Șerpilor, teritoriu românesc răpit de URSS!

O știre m-a siderat: pușcașii marini ucraineni au organizat un desant militar pe Insula Șerpilor, teritoriu românesc răpit de URSS prin tratatul impus de Stalin lui Dej în 1948, dar nerecunoscut de ONU. Cel mai mult m-a indignat presa mainstream care a prezentat știrea ca o victorie a Ucrainei în fața ofensivei Federației Ruse în Marea Neagră. Măsurile de securitate respective cu pușcași marini, vedete militare și elicoptere de luptă survin pe fondul unor speculații din presa ucraineană, care a scris recent, citându-l pe Aaron Korewa, ex-consilier al fostului ministru suedez de externe, Carl Bildt, că Rusia ar putea să ocupe în 2016 Insula Șerpilor pentru a destabiliza situația din regiunea Odesa și transportul maritim al Ucrainei în Marea Neagră.

Acțiunea Ucrainei, care e susținută de NATO, e prezentată de presă ca o măsură preventivă împotriva Rusiei, când de fapt asistăm la o invazie militară ucraineană pe un teritoriu românesc răpit ilegal de URSS în 1948 și nereglementat internațional. Din punct de vedere juridic internațional Insula Șerpilor este teritoriu românesc, iar desantul militar ucrainean o acțiune de forță îndreptată împotriva României și să intimideze poporul român. După ce ne-au ocupat Bugeacul și Bucovina de nord și ne trimit românii la moarte în Donețk, ucrainenii pun stăpânire acum pe Insula Șerpilor, teritoriu pentru care s-a negociat pentru a fi retrocedat României, în 2004 la Haga de către Bogdan Aurescu, pe atunci secretar de stat în MAE. România încă de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu a cerut URSS să i se retrocedeze Insula Șerpilor furată de IV Stalin și acum din nou răpită de Ucraina ca moștenitoare ilegitimă a URSS care a profitat pe seama României de destrămarea imperiului sovietic.

Insula Şerpilor este situată la 45° 15ʹ 53 ʺ latitudine nordică şi 30° 14ʹ 41ʺ longitudine estică, la nord de Sulina. Suprafaţa insulei este de doar 17 ha. În antichitate, ea a avut o întindere mai mare, efectul distructiv al valurilor reducând-o la aceste dimensiuni. De la distanţă, ea îmbracă forma unei stânci uriaşe care se luptă cu valurile. Ţărmurile sunt înalte şi se termină cu faleze impunătoare, ceea ce dă insulei aspectul unei cetăţi înconjurate cu ziduri de piatră. Unele dintre faleze au fost presărate cu râpi adânci şi cu peşteri, însă furia valurilor a făcut ca acestea să dispară.

Despre istoria zbuciumată a acestui pământ cândva românesc ne vorbeşte dr. Dominuţ I. Pădurean în cartea sa „Insula Şerpilor“. Primul scriitor antic care a menţionat Insula Şerpilor sub numele de Insula Albă a fost Arktinos din Milet în anul 777 î. Hr., în lucrarea sa Aethiopidia. În izvoarele literare, istorice, cartografice această insulă legendară a apărut consemnată sub mai multe deumiri: Achillea, Achilles, Cezaria, Fadunisa, Ilanada, Insula Albă, Insula cu şerpi, Insula lui Achille, Levca etc. În Antichitate a existat şi versiunea conform căreia cenuşa eroului Ahile a fost îngropată în insula Leuke – albă. Aici a existat un templu al lui Achile, care a rezistat până în anii 1820. Insula a aparținut regelui dac Burebista, iar României i-a revenit în 1879 după războiul de independență, fiind subordonată adminsitrativ de județul Tulcea. În 1948 a fost răpită de URSS fără nicio reglementare internațională. În perioada otomană a fost construit un far pe insulă, iar în perioada sovietică amplasat un radar uriaș. Se numește Insula Șerpilor în urma cercetărilor exploratorilor români din secolul XIX, care au observat numeroși șerpi negri pe insula de stâncă spălată de valuri.

În tratatul politic, semnat la insistențele lui Adrian Severin, dintre România şi Ucraina din anul 1997 există o prevedere care stabileşte faptul că Insula Şerpilor aparţine Ucrainei, cu încălcarea suveranității României.Astăzi desantul pușcașilor marini ucraineni pe Insula Șerpilor nu este altceva decât o nouă provocare a Ucrainei împotriva României, pentru a fi în imposibilitatea de a ne recupera acest teritoriu românesc furat de la noi de către Stalin. Ucraina nu se mulțumește doar să ocupe militar Bucovina și Bugeacul, azi ucrainenii doresc să ne ia definitiv și Insula Șerpilor.

2 răspunsuri la “Pușcașii marini ucraineni au cucerit Insula Șerpilor, teritoriu românesc răpit de URSS!”

  1. Gabriel spune:

    cineva nu mai are ce sa scrie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*