Guvernul tehnocrat, pavăza baronilor!

Încăpățânarea Guvernului Cioloș de a-i salva pe baronii locali prin păstrarea alegerilor locale într-un singur tur de scrutin reprezintă dovada țepei imense trase de acest Executiv românilor a căror încredere a subtilizat-o și desfigurat-o într-o totală impostură după căderea Guvernului Ponta. Care era mandatul noului Guvern, rezultat, cică, în urma protestelor de stradă? Schimbarea din temelii a clasei politice învechite și corupte, precum și a modului de a face politică împotriva căruia s-a și ieșit în stradă. Când colo, Guvernul lui Dacian Julien Cioloș a acționat ca un apărător al sistemului încremenit, oferind colacul suprem de salvare tuturor baronilor locali mai mari și mai mici prin păstrarea alegerilor într-un singur tur de scrutin.

În doar câteva luni de zile, tehnocrat a devenit sinonim cu impostura crasă, cu minciuna ridicată la rang de principiu de guvernare, pretențiile noului guvern de a reprezenta pe altcineva decât interesele politice de clan fiind doar dovadă de cabotinism.

Și atunci, de ce avem acest Guvern? Ca să continue dezastrul celor anterioare, doar cu eticheta de tehnocrat (adică lipsit de responsabilitate în fața alegătorilor) în loc de coloratură politică. Precum și ca să vândă ce a mai rămas în picioare în țară, ca de exemplu Complexul Energetic Oltenia, care cuprinde două din cele mai mari termocentrale din Europa, propus spre înstrăinare la preț de transfer de fotbalist, cu 70 de milioane de euro. Să nu uităm și contractele cu încredințare directă făcute cadou de Cioloș Germaniei: 100 de milioane de euro pentru mijloace antitanc și sisteme rachete antitanc portabile. Altfel spus, cu prețul pe Complexul Energetic Oltenia care asigură 30 la sută din necesarul energetic al României, nu acoperim nici măcar armele pe care Cioloș s-a obligat să le cumpere din Germania!

Când Guvernul Cioloș va abandona România (sper să se întâmple cât mai repede), ne va lăsa mai săraci și mai mințiți ca niciodată, dar în continuare foarte bogați în baroni, în sisteme de furt și în dezamăgiri. Vom avea în schimb sisteme antitanc din Germania! Care să ne păzească de Schengen!

2 răspunsuri la “Guvernul tehnocrat, pavăza baronilor!”

  1. Magda spune:

    Bizară mi se pare reacția lui Cioloș spunând celor care-l acuză de ascunsul pe după cireș, prin lipsă de bărbăție, de inițiativă (să zicem cum a spus el, de lipsă de curaj…, că îi (ne roagă ”cu respect și încredere”) să punem în practică (adică osul la treabă) ceea ce noi (ca niște tupeiști ce suntem…) îi cerem să facă și nu vrea, ar putea, dar nu-l lasă… cine știe cine!

    Păi să-i spunem și noi că NU strada l-a ales, ci ONG-rile Șoroș și anumiți agitatori infiltrații din stradă! Să-i mai spunem că o dată ce te-ai băgat în horă, JOCI…nu știu cu cine, cu ursul de la Cotroceni, cu poporul, cu legile, ordonanțele, dar joci – chiar și pe cărbuni încinși, pentru că așa-i în viață!

  2. Magda spune:

    TARE aș fi vrut să n-ai dreptate!
    Credeam că guvernul ”ales” de stradă ȚINE cu strada, cu doleanțele ei și că-i ridică astfel mingea la fileu pentru a fi promovate și partidele mici, nu cele faraonice de care ne-am săturat pentru”binele” făcut, de am rupt gura târgului (intern și extern), nu alta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*