Cristina Neagu a fost desemnată „Cea mai bună jucătoare de handbal a lumii în 2015”!

Acum, când gerul de afară ne dă fiori siberieni, iată că o veste bună ne încălzește instantaneu. Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă din lume în anul 2015. Da, ați citit bine! Jucătoarea română Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2015, în urma votului unui juriu internațional compus din 19 membri, precum și al suporterilor acestui sport, care și-au exprimat opțiunile pe site-ul „handball-planet.com.”.

Reprezentanta țării noastre, în vârstă de 27 ani, care evoluează în prezent la formația „ZRK Buducnost Podgorica” (Muntenegru), a acumulat 84 de puncte în această anchetă, devansându-le pe norvegiencele Nora Mork (52 pct) și Heidi Loke (49 pct). Neagu îi succeede astfel în palmares lui Heidi Loke, triplă câștigătoare a acestui titlu (2011, 2013 și 2014) și unguroaicei Zsuzsanna Tomori, care a primit această distincție în 2012. Cristina Neagu a mai cucerit în acest an, cu selecționata României, medalia de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin, unde a fost desemnată „Cea mai bună jucătoare a turneului”. Totodată ea a fost una dintre componentele de bază ale lui „Buducnost Podgorica”, în campania câștigătoare din „Liga Campionilor ediția 2014/2015”, fiind golgheterul acestei competiții. Paula Ungureanu e şi ea premiată în ierarhiile handball-planet.com, fiind desemnată cel mai bun portar din 2015. Ea a avut 23 de puncte, cu unul mai mult faţă de portarul campioanei mondiale, Norvegia. Oana Manea a fost şi ea nominalizată pentru postul de pivot şi a strâns 19 puncte, fiind a treia în această ierarhie, după Heidi Loke şi Dragana Cvijic.

Cristina Neagu a mai primit în anul 2010 trofeul de Cel mai bun handbalist al anului, alături de cehul Filip Jicha, din partea Federației Internaționale de Handbal. Pe atuncă ea era component a echipei campioane „Oltchim Râmnicu Vâlcea”, dar și a naționalei României, cucerind trofeul cu 25 la sută din voturile exprimate. Atunci s-a aflat în cursă cu Bojana Popovici (19 la sută din voturi; Buducnost Podgorica), Grit Jurack (17 la sută; Viborg HK), Katrine Lunde Haraldsen (23 la sută; Gyor ETO) și Ludmila Postnova (16 la sută; Zvezda Zvenigorod). Tot atunci avea să spună presei: „Sunt fericită. Astea sunt singurele cuvinte care îmi vin acum în minte. Nu pot să spun nici că mă așteptam să câștig, dar nici că nu aș fi fost în lupta pentru titlu. Mi-aș dori ca fiecare joc să fie senzațional și să mă ambiționez să câștig cât mai multe trofee cu Oltchim și echipa națională. Premiul vreau să-l dedic familiei mele, tuturor celor care au avut încredere în mine, dar și mie pentru că am muncit foarte mult pentru el.” Tot atunci și Luminița Huțupan Dinu, fostă componentă a naționalei de handbal a României, a fost aleasă Cel mai bun portar din toate timpurile, în urma sondajului derulat timp de o lună pe site-ul oficial al Federației Internaționale de Handbal. Luminița a obținut atunci 94 la sută din voturi.

Cristina Neagu este nominalizată și la secţiunea „Sportivul anului din România” din cadrul Premiilor Digi Sport. Pentru a contribui la această nominalizare trebuie să votăm cât mai mulți pe site-ul respectiv cei mai buni sportivi ai anului 2015. Felicitări pentru Cristina Neagu și succes pe mai departe!

One Response to Cristina Neagu a fost desemnată „Cea mai bună jucătoare de handbal a lumii în 2015”!

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *