Un „raportor” la poarta Ierusalimului…

Nu știi care e mai „ovrei”! În sensul bun, desigur! Ăla care s-a dus să ceară ori ăla care a oferit ce a vrut el să dea…

Treaba e că, din fruntea unui partid cam tăiat dimprejur, Liviu Dragnea nu putea alege decât o destinație „aleasă”. Că s-a dus acolo să ia „lumină” (electorală!) pentru el ori pentru partid, deja nu mai contează! Că nu o fi „ovreul” de Teleorman mai prejos! Măcar ca adaptare (financiară!), Liviu Dragnea fiind un „descurcăreț”.

Totuși, nu poți privi cu relaxare vizita lui Dragnea la Ierusalim. Plecat de la București ca simplu șef de formațiune, o formațiune tot mai expusă după circumciziția făcută de DNA, dar ajuns la Ierusalim ca… premier.

Și nu, nu a fost nici o minune la mijloc! Nici lumina sfântă nu s-a pogorât brusc asupra acestuia! Ci președintele PSD a pozat ca… premier. Și a avut numai întâlniri oficiale alese! Dacă o fi luat și acordul tehnocraților de la Palatul Victoria, să aducă „lumină” țării, iarăși nu se știe. Dar nimic nu ne mai surprinde. Vorba aceea, unul, premier tehnocrat, cu Misa, ăstălalt, premier de… partid, cu B`nai B`rith și restul neamului lui kippă!

Liviu Dragnea s-a dovedit dară un fidel fiu al cuvântului de… angajament. Mai ales că de la cuvânt la „legământ”, cu șorț cu tot, nu mai e cale așa lungă. Nici măcar pentru Liviu Dragnea. Încă o vizită-două și își va bea și ceaiul cu reprezentanții B`nai B`rith! Căci, descurcăreț, președintele PSD i-a mirosit pe aleșii de la Ierusalim, încă de când era ministru al Dezvoltării (și le presta servicii mozaice la norma de retrocedări!) ca diriguitori în antecamera de învestire, pe segment politic și economic, sau măcar garanți, pentru reprezentanții numiți de „poporul ales” în România.

Și nu poți sta liniștit când prim-purtătorul de kippă, israelit, ne promite „sprijin pentru realizarea Planului Național Cadastral”. Și nici nu poți spune: „doar asta nu încăpuse pe mâna lor”! Pentru că, în clipa în care ovreul anunță că vrea să se apuce de o treabă, apoi poți fi sigur că și-a băgat deja nasul acolo! De unde și siguranța anunțului de la Ierusalim că „finalizarea acestui proiect” va putea fi calificată o „revoluție economică”!

Și chiar nu mai poți sta nepăsător când și Liviu Dragnea, ovreiul mai mic, anunță că România poate „deveni o poartă a Israelului în UE”. Căci, iarăși, evreul, char și scăpătat, când anunță „intenții”, e deja la jumătatea drumului!

Or, ne-am săturat de șefii ăștia de PSD care vor ei să facă România poartă pentru toți! Ăla pontac le promitea o poartă în UE chinezilor, ăsta le o oferă aleșilor cu kippă. Dar de o reprezentare a intereselor noastre în UE, că tot suntem acolo, cine o să se ocupe în PSD?

Și dacă tot le oferă „premierul” Liviu Dragnea tocmirea Planul Național Cadastral, ce mai contează oferta de investiții în agricultură, cercetare, sănătate, securitate cibernetică, nu?! Să fie din toate! Să nu bată ăia drumul până aici până nu e toată treaba rezolvată. Și iată cum prinde rost și agitația șefului PSD, cu numai câteva zile înainte de a merge la Ierusalim, de a repune pe tapet regionalizarea țării. Că a rămas cu treaba nefăcută (și poate cu banii luați înainte!) de când era vicepremier și nu i-a ieșit regionalizarea!

Că asta când vinde, apoi vinde… Nu se încurcă în mărunțișuri! De fapt, deja a cam vândut. Că l-a dat de gol chiar șeful cel mare de la Ierusalim, prin mulțumirile aduse pentru tot ce a făcut până acum pentru neamul lui kippă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*